Wenen in 2 dagen, smetteloze stad vol verrassingen – Tips voor stedentrip

In de zomer van 2016 kon ik tijdens mijn Interrail trip een bezoekje aan Wenen niet aan me voorbij laten gaan, wat een mooie stad is dit. Ik was nooit eerder in Oostenrijk geweest maar de meeste gebouwen zijn wit, immens groot en met goud afgewerkt. Wenen is een smetteloze stad vol verrassingen die ik graag met jullie in een top 8 wil delen. 

Tips en bezienswaardigheden voor stedentrip Wenen


1. Schönbrunn paleis in Wenen

Ik vind dit wel het mooiste paleis van Wenen, natuurlijk wilde ik deze bezoeken omdat Sisi, voormalig keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije hier heeft gewoond. In mijn jongere jaren heb ik alle (teken)films van Sisi gezien.

2. Schönbrunn tuin & Zoo

Geef mij een tuin met bloemen, bomen en fonteinen en ik ben wel een tijdje zoet. Met mijn fotocamera leg ik alles vast zodat ik de mooiste bloemenfoto’s bij elkaar kan verzamelen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

3. Stephensdom

Kathedralen, wie bezoekt ze niet als je op citytrip bent? Ik had tijdens mijn Interrailtrip in Berlijn, Praag en Krakau al kerken en kathedralen bezocht, dus we besloten deze niet in te gaan in de korte tijd die we in Wenen hadden. Wel vind ik het dak heel mooi en anders dan de grote bouwwerken in andere wereldsteden.

4. Freud museum

Een grootheid in de psychologie is natuurlijk Sigmund Freud. Je kent hem wellicht van de psychoanalyse. Hij heeft in Wenen gewerkt als neuroloog, onderzoeker en docent en zijn voormalige psychotherapie-praktijk is omgebouwd tot Freud museum. Hier kom je alles te weten over zijn leven, maar ook over de theorieën die hij door de jaren heen heeft ontwikkeld.

5. De Weense Staatsopera

Wat in een paar dagen Wenen ook zeker niet onbezocht moet blijven, is de Weense Staatsopera. Het is het belangrijkste en grootste operahuis van Oostenrijk en wordt door velen bestempeld als een van de besten ter wereld. Nadat het gebouw van binnen in de tweede wereldoorlog was verwoest, staat de opera na de heropening als symbool voor de vrijheid in Oostenrijk en is daardoor een belangrijk monument geworden.

6. Stadswandeling in Wenen

Om de architectuur van Wenen te kunnen bewonderen hebben wij ervoor gekozen een route langs grote bouwwerken te wandelen. Ik heb gewoon mijn citymaps2go aangezet en gekeken waar deze bouwwerken zich bevonden. Omdat we niet zoveel tijd hadden in Wenen hebben we de binnenkant helaas moeten overslaan.

Tip: met een handig city gidsje van Time to Momo kun je ook een stadswandeling maken!

Deze slideshow vereist JavaScript.

7. Wienerschnitzel

Iets wat je natuurlijk niet moet vergeten om in Wenen te eten, is een echte Wiener schnitzel eten in Wenen! Je kunt ze ongeveer in elk restaurant dat je tegenkomt eten, maar let wel op de tips van TripAdvisor en de prijzen, want Wenen is helaas niet zo goedkoop als Krakau of Sofia ;)!

8. Wombats City Hostel

Een hostel waar ik heel tevreden over was, was het Wombats City Hostel in Wenen. Je hebt een paar verschillende hostels van deze keten in Wenen (en in de rest van Europa). Wij verbleven in The Lounge, op de Mariahilfer strasse 137 in een gemixte kamer voor 10 personen. Het leuke van dit hostel is dat ze beneden in de kelder een eigen bar hebben met diverse spellen, dartboards en pooltafels. Ook is het ontbijt dat hier geserveerd wordt bijna vergelijkbaar met dat in een hotel en wordt er goed op veiligheid gelet. De medewerkers helpen je met een lach om je het naar de zin te maken en ik kreeg zelfs een voucher om een gratis drankje te halen in de bar!

 

Wat is jouw tip voor een stedentrip in Wenen?

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Deel dit bericht op...
[jpshare]
6 reacties op “Wenen in 2 dagen, smetteloze stad vol verrassingen – Tips voor stedentrip”
 1. Denise M schreef:

  Wenen is echt een van de steden die me het meest heeft verrast. Mijn top 8? Ik heb zelf al een keer een blog geschreven met vooral wat originele dingen om te doen naast de bekende bezienswaardigheden, van een kookworkshop tot een fietstocht, en van winkelen met een ‘personal shopper’ tot de mooie moderne architectuur bij een bepaalde faculteit van de universiteit.
  Schnitzels zijn niet helemaal mijn dingen, maar heerlijk eten op leuke plekken kun je er sowieso. Dus het is ook de stad voor een culinaire citytrip…

 2. Kelly schreef:

  Ik ben echt geen fan van Wenen. Mijn moeder wilde dolgraag naar Wenen en eenmaal daar vonden er beiden niet veel aan. Kan er niets aan doen, maar deze stad kon mij niet bekoren. Schönbrunn vond ik overigens wel de moeite waard.

 3. Dasja schreef:

  Je hebt me enthousiast gemaakt voor Wenen! Het Freud museum lijkt me erg interessant. Heb het een en ander over zijn theorieën moeten leren tijdens mijn studie. Wie weet rijden we er op een dag naar toe met ons campertje 🙂

 4. Diana schreef:

  Wenen staat zoals vele andere steden nog op mijn lijstje. Werk zelf in de psychiatrie en Freud Mesuem lijkt mij dan ook heel interessant. Veel over gelezen tijdens mijn studie. Ook het paleis van Sisi een toch wel must see als je daar bent.

 5. anto schreef:

  Hee ik sliep ook in Wombats. Ben inmiddels twee keer in Wenen geweest en vind het een super toffe stad. Het keizerlijke gemixt met een vrij hoog hipster gehalte, ik hou ervan!

 6. Marcel Mertens schreef:

  Hi Dianne,

  Wat leuk, al die informatie. Prachtige stad, Wenen. Ben ik nog niet geweest, maar op weg naar Praag (de mooiste stad van Europa) reden we er wel voorbij…
  Ik woon hier trouwens vlakbij Kievit.
  Kievit is een deel van Hasselt, de hoofdstad van Belgisch Limburg (er bestaat ook Duits Limburg en Nederlands Limburg, maar onze oude hoofdstad Limburg verfranste en is nu deel van Wallonie)
  Over een paar weken ga ik muziek spelen voor wintersporters in Süd Tirol (Italie).
  check: http://www.marmermuziek.eu
  groetjes, Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl