Interview Michel (bedenker Hey Love): Romantiek is goed voor je relatie

Enkele maanden geleden werd ik voorgesteld aan Michel. Een ras travelstart-up ondernemer. Met zijn nieuwste start-up wil hij de romantiek in Nederlandse relaties terugbrengen. Een combinatie van een persoonlijke speurtocht, verrassingsreis en unieke herinnering in één. Tijd hem om aan de tand te voelen over zijn visie op romantiek en meraki.

Sanne: Je bent al jaren aan het ondernemen. Wat maakt deze start-up anders dan je andere bedrijven?

Michel: “Er zit hier meer van mijzelf in dan in wat dan ook ik eerder gedaan heb. Dit soort ervaringen creëren ligt heel dicht bij de kern van wat ik met mijn leven wil doen. En ik ben weer aardig wat jaren verder sinds het vorige avontuur, dus ook weer een stuk wijzer, haha.”

Sanne: Wat is Hey Love, voor wie is het en waarom is het uniek?

Michel: “Hey Love helpt je om een hele bijzondere romantische ervaring voor je partner te maken. Met onze Black Box zet je een speurtocht uit langs jullie herinneringen en mooie momenten samen, eindigend in twee tickets voor een weekendje weg. Wat het uniek maakt is dat we geen standaard cadeau bieden, maar je helpen echt iets persoonlijks en bijzonders te maken voor iemand die belangrijk voor je is.”

“Ik kreeg vaak te horen, leuk idee maar ik ben zelf niet zo creatief, ik weet niet waar ik moet beginnen en ik heb geen tijd om het zelf te doen.”

Sanne: Waar en wanneer ben jij op het idee voor Hey Love gekomen?

Michel: “Zo’n vijf jaar geleden, toen ik één jaar samen was met mijn vriendin. Ik wilde dat op een leuke manier vieren, dus ik maakte een speurtocht langs alle herinneringen van ons eerste jaar samen. Op elke plek vond ze een aanwijzing naar de volgende plek en een cadeautje. Het eindigde met twee tickets voor een romantisch weekend samen weg. Sindsdien maak ik elk jaar een nieuwe ervaring. De reacties die we beiden hierop kregen waren zo enthousiast dat ik besloot het om te vormen naar iets dat iedereen kan maken.”

Sanne: Hoe lang heeft het geduurd voordat jullie dit op de markt hadden en hoe is dit proces vergaan?

Michel: “Een maand of vijf. We hebben lean gewerkt: met beperkte middelen snel iets neerzetten, toetsen bij klanten, aanpassen op basis van wat je hoort en dan verder. We werkten in korte sprints van twee of drie weken, waardoor we steeds bezig waren met wat op dat moment het belangrijkst was. Toen de box er eenmaal was, was het een kwestie van pilot draaien, daarvan leren, website maken en lanceren.”

Sanne: Jullie geloven in ‘meraki’. Wat is dat en waarom was het belangrijk bij Hey Love?

Michel: “Ik denk dat we in een tijd leven waarin bijna alles rationeler wordt en efficiënter moet, dingen op basis van economische waarde worden beoordeeld. Daarbij verliezen we de waarde van bezieling: momenten en dingen waar echte liefde in zit. En dat gaat denk ik over tijd en aandacht ergens in stoppen. Niet snel en efficiënt dus, maar aandachtig en doordacht iets doen. Precies waar relaties en vriendschappen over gaan: echt tijd maken voor elkaar, met aandacht er zijn voor een ander. Het Griekse woord meraki, dat zich lastig precies laat vertalen gaat daarover: “iets doen met bezieling, creativiteit en liefde; iets van jezelf stoppen in wat je doet”. Met Hey Love hopen we wat meraki toe te voegen aan de wereld.”

“We moeten niet alles op economische waarde beoordelen.”

Sanne: Is Hey Love ook een soort verrassingsreis net zoals srprs.me? Wat maakt het anders?

Michel: “Nee, het gaat bij ons niet om dat je bestemming een verrassing is zoals bij srprs.me, maar over het creëren van een mooie ervaring bij een bijzonder moment. De speurtocht, waarbij je je weekend weg cadeau geeft, is de kern van Hey Love. En natuurlijk zorgen we dat het weekendje weg vervolgens ook helemaal top is. Je kan bij ons een bestemming kiezen, of het weekend op basis van je dromen en wensen laten samenstellen, en er dan eventueel voor kiezen of je de bestemming (ook) voor jezelf geheimhoudt.”

Deze diashow vereist JavaScript.

Sanne: Welke tip wil je iedereen geven om zijn/haar partner meer te verrassen?

Michel: “Doe iets onverwachts. Het maakt niet uit hoe groot of klein het is: een romantische avond plannen terwijl je lief denkt met een vriend(in) af te spreken is ook al super leuk. Maar wat je ook doet, zorg dat je het met liefde en aandacht doet!”

“Als je je geliefde verrast, doe het met liefde en aandacht!”

Sanne: Wat is uiteindelijk jullie droom voor Hey Love?

Michel: “Dat het normaal wordt om regelmatig voor je lief iets bijzonders te doen. Dat er continu nieuwe ideeën ontstaan om mooie herinneringen te creëren samen. Dat je naast je relatie ook vriendschappen viert. En dat wij daar met Hey Love een steentje aan mogen bijdragen.”

Verras je geliefde met Hey Love

Is het de hoogste tijd om jouw partner eens te verrassen met een bijzondere ervaring? Hebben jullie ene bijzonder moment te vieren en wil je een weekendje weg bijzonder aankondigen en beleven? Kies dan voor Hey Love. Naar Lissabon gaat bijvoorbeeld een van de trips inclusief Blackbox, 9+ Bed & Breakfast en serendipity game.

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

5 reacties op “Interview Michel (bedenker Hey Love): Romantiek is goed voor je relatie”
 1. Lizette schreef:

  Wat een grappig concept. Ik denk dat het wel goed kan werken. Elkaar verrassen en herinneringen ophalen aan bijzondere plekken of momenten is denk ik goed voor iedere relatie, tenminste bij mijn man en mij werkt dit prima 😉

 2. Niels schreef:

  Leuk concept. Eigenlijk iets wat iedereen in een relatie eens een keer gedaan moet hebben. Iets bijzonders voor je wederhelft, haar/hem verrassen. Ook leuk dat dit vanuit een persoonlijke interesse in ingestoken. Daardoor kan je het ook wat makkelijker plaatsen. Die tickets zijn bedoeld voor nieuwe herinneringen of ga je ergens heen waar je vroeger al geweest bent met zijn tweeën?

 3. Kelly schreef:

  Wat een origineel concept. Hartstikke leuk! Ik zou erg verrast zijn als mijn partner dit zou doen 🙂 .

 4. Gabriëlle schreef:

  Ik had nog nooit gehoord van dit concept of van Hey Love, maar wat gaaf. Ik ben ook altijd op zoek naar originele en leuke cadeaus voor mijn partner, dit zou echt passen.
  Leuk dat je Michel hebt geïnterviewd en je lezers zo kennis kunnen maken met Hey Love. Komen er nog meer leuke en inspirerende interviews online binnenkort?

 5. Diana schreef:

  Wat een leuk en origineel concept. Leuke manier om je partner te verrassen en dat je uiteindelijk samen een weekend weg gaat. Ben zelf al behoorlijk creatief en heb ooit 1 maand lang tips aan mijn toenmalige vriend gegeven en pas bij de laatste tip wist hij waar we naar toe zouden gaan. Wel moeilijk om helemaal niks te zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl