Wegzwijmelen bij deze historische romans

Een favoriet genre voor mij om te lezen tegenwoordig zijn historische romans. Enerzijds lekker wegzwijmelen maar ook een mooie beschrijving van wereldse plekken. Zeker nu we met de avondklok nog meer thuis zijn en voorlopig nog niet kunnen reizen. Een paar tips! 

De Tijd van Vuurbloemen – Sarah Lark 

Momenteel op mijn nachtkastje. Deze dikke pil en mijn eerste boek van Sarah Lark. Iedere Nieuw-Zeeland fan zal wegzwijmelen in deze boeken over de kolonisten die in de 19e eeuw kozen voor een nieuwe toekomst down under. De hoofdpersonen zijn jonge mensen van begin twintig die met allerlei uitdagingen daar te maken krijgen. Beschreven in het prachtige landschap van het Zuidereiland. Na deze titel volgen nog meer boeken onder de noemer Rata Station. 

Bestel: Sarah Lark – De Tijd van Vuurbloemen

De Zeven Zussen reeks – Lucinda Riley

Ja, het zijn bestsellers. Ja, bijna iedereen leest ze. Ja, ze zijn dik. Maar ze lezen als een trein weg en spelen zich ook nog af op allerlei mooie reisplekken. Geneve, Parijs, Rio de Janeiro, Bergen, Londen, Griekenland, Australië, Leipzig etc. De geadopteerde zussen gaan ieder op zoek naar hun afkomst die ze op aanwijzingen van Pa Salt hebben gekregen. En dat levert een mooie flashback van het heden naar hun voorgeschiedenis in het verleden terug. Naar de bouwers van de Cristo in Rio, componist Grieg en kinderboekenmaakster Beatrix Potter. Ik ben zelf inmiddels bij het zesde boek aangekomen, het zevende boek komt begin april!

Bestel: Lucinda Riley’s – Zeven Zussen

Tropenbruid – Susan Smit

Toen ik dit boek las, besefte ik hoe weinig ik eigenlijk wist van de geschiedenis van Nederlands-Indië. Het weesmeisje Anna ziet geen toekomst voor zichzelf in Nederland en laat zich met de handschoen huwen met een vooraanstaande Nederlandse ambtenaar in Batavië. Hier aangekomen heeft ze enerzijds te dealen met een ander milieu, de hitte maar ook de ongelijkwaardige omgang met de lokale bevolking. Een prachtig verhaal dat je in een adem uitleest.

Bestel: Susan Smit – Tropenbruid

Schilderslief – Simone van der Vlugt

Een andere Nederlandse schrijfsters die het historische romangenre goed in de vingers heeft is Simone van der Vlugt. Naast de thrillers die ze in het verleden schreef zijn de historische romans over Nederlandse vrouwen prachtig. Zo ook Schilderslief over de minnares van Rembrandt van Rijn. Je waant je echt in de Gouden Eeuwtijd in Amsterdam. Uiteraard komt de meester daarbij ook in een iets ander daglicht te staan.

Bestel: Simone van der Vlugt – Schilderslief

Een winter in Wenen – Petra Hartlieb

Roman’s zijn vaak wel een tikje cliché, maar als je even lekker wilt ontsnappen een goed excuus. Zo dit boek over het kindermeisje Marie die in de besneeuwde stad Wenen de boekwinkelmedewerker treft omdat ze een boek voor haar baas moet ophalen. Een prachtige beschrijving van de stad die aan het begin van de 20e eeuw in de Jugendstil tijd opbloeit.

Bestel: Petra Hartlieb – Winter in Wenen

Bloemblad van Zee – Isabel Allende

Via een vlucht via Frankrijk komt de Víctor Dalmau tijdens de Spaanse Burgeroorlog in Chili terecht. Zijn vriendin Rosa en hij bouwen in een nieuwe (ook Spaanse cultuur) een leven op. Maar de verschrikkelijke oorlogsjaren blijven hen achtervolgen. 

Bestel Isabel Allende – Bloemblad van Zee

Wat is jouw tip voor een historische roman? 

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Covers afkomstig van Bol.com. 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl