Try before you die: De Hai Van Pass in Vietnam; adembenemend!

Waarschijnlijk zegt de Hai Van Pass je niks, maar als ik nou eens zeg de beroemde route die de mannen van Top Gear hebben gereden op de scooters door Vietnam? Gaat er een belletje rinkelen? De Hai Van pass is een route die door de bergen langs de kust van Hue naar Hoi An gaat. Onderweg kan je genieten van een prachtig uitzicht. Iets wat je zeker moet doen als je de kans krijgt!

Top Gear 2.0

Je kan de route twee kanten op nemen, je kan beginnen in Hoi An en dan naar Hue afreizen of andersom. Het is zeer populair om te doen en ik snap zeker waarom. Wij deden deze route vanuit Hue naar Hoi An. Let goed op waar je je scooter rit boekt, want er zijn een hoop oplichters! Wij hadden onze rit geboekt bij Motorvina Hue, een zeer betrouwbare aanbieder. Het fijne van deze rit is, is dat zij je backpack vervoeren naar hun locatie in Hue en je daarna, bij aankomst afzetten bij je hotel of hostel.

Van Hai Pass - ensannereist.nl

Niet bang zijn en gaan!

De laatste keer dat wij scooter gereden hadden was zeker 12 jaar geleden, dus moesten we even oefenen in het steegje bij Motorvina. Gelukkig had mijn vriend het na 15 meter onder de knie. Na een korte stop op het tankstation vervolgde we de weg. We hadden een kaart van de route mee gekregen van Motorvina en ik had voor de zekerheid de route op mijn telefoon opgeslagen. Eenmaal uit de stad kan je lekker doorblazen en dat hebben we zeker gedaan! We wisten niet precies hoe hard we gingen want onze snelheidsmeter was kapot, haha!

 

Elephant Lagoon

Onderweg kan je stoppen bij Elephant Lagoon. Je moet goed opletten op de bordjes, want je rijdt er, net zoals wij deden, zo voorbij. We keerde om en hebben na vijf minuten op een hobbelig langweggetje hebben we een verfrissende duik genomen in de lagoon met waterval!

Hai Van Pass - ensannereist.nl

De Hai Van Pass

Als je eenmaal bij de Van Hai Pass aankomt, begint het mooiste gedeelte van de reis. Je gaat langzaam bergopwaarts en het uitzicht is echt prachtig (als je lekker weer hebt natuurlijk). Onderweg moet je niet raar op staan te kijken als er koeien of geiten op de weg lopen, want dat is de orde van de dag. Onderweg kan je op verschillende punten stoppen om te genieten van het uitzicht.

Als je eenmaal de berg over bent, kun je aan de andere kan ook nog een keer genieten van het prachtige uitzicht. Je ziet in de verte de toeristische plaats Da Nang liggen.

We vervolgen de reis….

In Da Nang kan je Marble Mountain bezoeken. Super toeristisch en middenin het oprijzende Da Nang. Op zich is dit niet zo interessant maar het uitzicht is wel echt de moeite waard. Da Nang zelf kan je snel doorheen rijden. Het is een badplaats waar de resorts de grond uit worden gestampt en er hangt weinig sfeer of gezelligheid.

Na ongeveer 7 uur op de scooter hebben gezeten (met een paar stops om te chillen en te eten en zwemmen) kwamen we aan in Hoi An. Motorvina bracht ons met de backpacks naar ons hotel. Een hele fijne service.

Hoe wat en waar?

 • Wat kost het? Onze scooter (135cc) koste 29 dollar. Hier hebben we met zijn tweeën op gezeten en we hebben totaal 5 euro aan benzine verbruikt. Je kan ook een scooter met een mindere motor huren vanaf 16 euro, maar omdat we met zijn tweeën erop zaten moesten we een sterkere motor hebben om de berg op te komen.
 • De rit is 140 km lang en reken erop dat je met stops ongeveer 7 uur onderweg bent.
 • Zorgt dat je van te voren weet waar je slaapt in de stad waar je aankomt, zodat ze je kunnen afdroppen met je bagage.
 • Regel je rit een dag van te voren en zorg dat je er in de ochtend tussen 8 en 9 uur bent.

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]
7 reacties op “Try before you die: De Hai Van Pass in Vietnam; adembenemend!”
 1. Maud schreef:

  Wat leuk! Een tochtje op de scooter in het buitenland vind ik altijd zó leuk! Het lagoon daarbij lijkt me dan een heerlijke plek om even af te koelen!

 2. ivonne schreef:

  Die wil ik best wel doen. Tijdens onze reis door Vietnam hadden we veel regen in dit stuk. Helaas zijn we er daarom wat sneller doorheen gegaan dan we bedacht hadden. Mooie reden om nog eens terug te gaan!

 3. Vietnam staat heel hoog op mijn lijst en hier zou ik ook heel graag willen rijden! Ik zou wel bij een easyrider achterop gaan, ik heb namelijk nog nooit op een scooter gereden en mijn vriend ook niet, het lijkt me ook best wel eng

 4. Yvonne schreef:

  Oh dit lijkt me echt supertof aan Viëtnam, dat je zelf op de scooter door de bergen kunt sjeezen en lekker de vrijheid hebt om alles op eigen houtje te ontdekken. Helaas vind ik dit dan minder geschikt met jonge kids, misschien over een paar jaar!

 5. Wat gaaf om de tocht op een scooter te maken. Avontuur gegarandeerd! 🙂

 6. Jessica schreef:

  Scooteravonturen zijn zo fijn! En een slimme tip om inderdaad om een sterkere motor te vragen als je met z’n tweeën reist en/of als je de bergen in gaat. 🙂

 7. Fleur schreef:

  oeeeehhhh pretttyyy!

  Fijne feestdagen,

  Fleur
  http://www.LaVieFleurit.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl