Try before you die: avonturen van collegabloggers – deel 2

Twee weken geleden zette we al de try before you die avonturen van onze collegabloggers op rij. Omdat we nog veel meer gave avonturen aangereikt kregen vandaag deel 2. Yvonne maakte met een propellervliegtuigje een rondvlucht boven de Himalaya, Annemarie ging rodelen in Nieuw-Zeeland en de andere beleefde veel avonturen met dieren!

Coverfoto: YvonnevanderLaan.nl

Azië: Rondvlucht boven de Himalaya + Jomson trekking

Yvonne van der Laan voelde zich zo klein ten opzichte van de immense bergtoppen van de Himalaya. Na lang twijfelen maakten ze de Jomson Trek in Nepal. Om op de plaats van bestemming te komen reizen ze met propellorvliegtuigje. “Onder ons wordt Pokhara steeds kleiner en we zien een rivierbedding met groene heuvels ernaast. Al gauw verschijnen ook de besneeuwde toppen van de Himalaya naast ons en we kijken onze ogen uit.” Lees meer

Foto: Liesronddewereld.nl

Afrika: Game drive in Krugerpark, Zuid-Afrika

De big five spotten staat bij vele op de bucketlist. Op safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika krijg je die kans. Elisa van Liesronddewereld maakte een gamedrive per 4 x 4 jeep. “De zon komt op over het Krugerpark. Het landschap oogt gelig en dor. Het is mei en we zitten dus midden in het droge seizoen. Water is schaars en veel dieren zullen op zoek gaan naar water. Dat betekent dat we dus veel kans hebben om dieren te spotten tijdens de gamedrive!” Lees meer

 

Foto: DreamTheWorld.nl

Noord-Amerika: Zwemmen met zeekoeien in Florida

Carolien van Dream the World dook in Crystal River in de staat Florida het water in om te duiken met zeekoeien. In de rivier, best een stedelijke omgeving met luxe huizen, zwemmen de dieren. “Wat zijn zeekoeien groot zeg! Groter dan ik dacht eigenlijk. Het lijken net stofzuigers zoals ze met hun bek over de bodem gaan, waar ze het zeegras ‘opzuigen’.”  Lees meer

 

 

Foto: Grenzeloosreizen.nl

Midden-Amerika: Snorkelen met walvishaaien in Mexico

Ook Mellisa van Grenzeloosreizen dook het water in voor een try before you die avontuur en wel in Mexico. Op 1,5 uur varen van Isla Mujeres komen in de zomermaanden (juni t/m september) de walvishaaien naar boven om zich te voeden met plankton. “Ik steek m’n hoofd onder water en zie een enorm beest zich langzaam door het water heen bewegen.” Dit avontuur is ook niet zonder gevaar “De kapitein vertelde dat hij de dag ervoor iemand naar het ziekenhuis heeft moeten brengen….” Lees meer

Foto: Daphne de Vries

Zuid-Amerika: IJstrekking op de Perito Moreno Gletsjer

Magisch. Dat noemt Daphne de Vries Patagonië. Een onontdekt stuk van Argentinië. Hier ervaar je vier seizoenen in een dag. “Statige bergtoppen, voorzien van eeuwige sneeuw, kabbelende beekjes en groene valleien. Het krakende ijs dat afbreekt van de immense Perito Moreno glacier. De mooie vergezichten over Mount Fitz Roy (3405m) en Cerro Torre (3102m), het wildlife en het prachtige Patagonische ijsveld.” Daphne neemt je mee in een beeldverslag.

Foto: Globegirl

Europa: Husky tour in Zweden

In het winterse paradijs Are in Zweden maakte Gabrielle van Globegirl een huskytour. “Je verzamelt bij de verblijven van de husky’s waar je al wordt onthaalt met hun vrolijke geblaf. Tijdens de huskytochten zit je op een slee en passeer je prachtige meren, bossen en vlaktes. De husky’s zijn erg enthousiast en rennen daarom erg hard!” Gabrielle maakte een vlog van dit avontuur! 

Foto: Stripe Away

Midden-Oosten: Drijven op de Dode Zee nu het nog kan

Drijven in de zee, dat blijft een raar fenomeen. In Jordanië ervaarde Diana van Stripe Away dat je al lezend in het water blijft drijven. Daarna nam ze ook nog een helend modderbad. “Nadat ik door de prikkend benen gedeelte heen was, was het even wennen dat je niet naar beneden zakte in het water. Je gaat echt letterlijk liggen en je zakt niet. Je moet soms wel even een balans zoeken anders lig je zo omgedraaid met je koppie in het water.” In de toekomst kan deze zee trouwens op gaan drogen. Lees meer 

Foto: Is het nog ver

Oceanië: Rodelen in Roturua, Nieuw Zeeland

Op het Noordereiland in Nieuw Zeeland beleefde Annemarie van IshetnogVer met haar familie een avontuurlijke dag. Ze ging namelijk voor het eerst rodelen. Op de berg Mt Ngongotaha is een rodelbaan aangelegd. “Boven aangekomen zochten we allemaal een passende helm uit in een flitsend kleurtje en sloten aan in de lange wachtrij voor de luges.” Daarna kon Annemarie zich opmaken voor het echte avontuur… “Al bij de eerste bocht vergat ik hoe ik moest remmen en vloog ik bijna uit de bocht.”  Lees meer

Welke van deze avonturen is jouw favoriet? Binnenkort komt deel 3!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Try before you die
Deel dit bericht op...
[jpshare]
11 reacties op “Try before you die: avonturen van collegabloggers – deel 2”
 1. Yvonne schreef:

  Toffe avonturen allemaal! De husky’s zijn bij ons op de to do list blijven staan. Vanwege regen en waterpokken bij onze oudste niet gelukt in februari.. ooit!!

 2. Denise M schreef:

  Wauw, je maakt er zelfs DRIE delen van. Leuk!

 3. Annemarie schreef:

  Leuk! Zo’n ijstrekking op de Perito Moreno Gletsjer lijkt mij ontzettend gaaf, dat zou ik ook wel willen doen.

 4. Eva schreef:

  Als ik moet kiezen uit deze avonturen, dan kies ik voor de game-drive in Zuid-Afrika, dat lijkt me echt tof.

 5. Dasja schreef:

  Heel gaaf! Vooral die met de Husky trip lijkt me kicken. Mooie manier om het winterse landschap van Zweden te ontdekken.

 6. Jenny schreef:

  Wat een mooie avonturen weer! Er zijn er twee die hoog op mijn Bucket list staan: de Himalaya en walvishaaien.

  Ik heb de walvishaaien op verschillende plekken proberen te spotten, maar ik had steeds pech. Ik wil perse naar een plek waar ze niet gevoerd worden, ik maak het mezelf niet makkelijk.

  De Himalaya zat in de wolken. Fout seizoen.

 7. Kelly schreef:

  Zo gaaf! De husky trip lijkt me zo ontzettend gaaf, maar rodelen in Nieuw-Zeeland lijkt mij ook wel lachen.

 8. Esther schreef:

  Mooie avonturen allemaal. Een aantal heb ik ook gedaan, o.a. drijven in de dode zee. Die hike in Patagonie ziet er gaaf uit. Net als die vlucht boven de Himalaya! Ik duik zelf niet, dus met walvishaaien zwemmen sla ik over.

 9. Jessica schreef:

  Wat staan er weer een gave dingen in het lijstje zeg! Een paar heb ik al af kunnen strepen zoals de huskytocht 😀 En het snorkelen met walvishaaien (in de Filipijnen), al had ik dat liever niet gedaan. Zwemmen met zeekoeien lijkt me nog wel onwijs gaaf om te doen!

 10. Diana schreef:

  Wat staan er ontzettend gave dingen op iclu die van mijn zelf. Zwemmen met Walvishaaien lijkt mij echt ontzettend vet. Een game drive ga ik ook eindelijk in juli/augustus doen – zin in.

 11. Marcella schreef:

  Gave avonturen weer! Die husky tour en de game drive staan zeker nog op mijn wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl