Try before you die: overnachten op een kampeervlot

Uit een enorme lijst van suggesties voor een leuk nachtje weg in de zomer koos mijn vriend slapen op een kampeervlot. Dus verzamelde we op de eerste van augustus al onze spullen bij elkaar en reden richting Brabant. In de Steenbergse Vliet (West Brabant) vind je vijf van zulke vlotten. Wil je weten hoe zo’n ervaring is? Lees dan verder!

Ervaring kamperen op een vlot

We boekten dit nachtje weg al maanden van te voren. Omdat er maar vijf vlotten zijn is dat dus aan te raden. We meldden ons bij het ontvangstadres waar we een envelop met alle informatie kregen. We reden nog een stukje verder en konden onze spullen direct naast de auto in de kano legen. Van de organisatie kregen we stoeltjes, een emmer voor je behoeften, een kist met wat benodigdheden zoals een lampje en gaspitje mee en uiteraard de peddels. Naast onze (wárme) kleding en toiletspullen hadden we slaapzakken, kussen, koelbox met eten en drinken mee. We lieten de auto achter en startte aan ons avontuur, zo’n 15 minuten kanoën. We zagen de vlotten al liggen en de middelste was ons stekje. We meerden aan en legde onze spullen op de vlonder. Met de cijfercode konden we het tentdoek open maken.

Wat doe je op het vlot?

Binnen vinden we de matrassen of eigenlijk matjes. Dat is ook het enige, haha. Gelukkig hebben we de stoeltjes mee en kunnen we de kist als tafel gebruiken. Aan de doorgaande waterweg zijn veel bootjes en vogels te zien. Na een duik in het water (koudd!) en biertje in de zon, spelen we een spelletje en lezen in een boek. De zon begint al kracht te verliezen dus tijd voor het avondmaal. We hebben bami meegenomen van de poelier die we kunnen opbakken in de koekenpan. Daarbij hebben we sateetjes, een eitje, kroepoek en komkommer. Best luxe voor zo’n stek. Met twee pannetjes (zelf meenemen met borden en bestek dus) komen we een eind.

Nadat de lucht begint te kleuren stappen we in de kano voor ene tocht bij zonsondergang. We zien enorme zwermen vogels en de sterren verschijnen aan de hemel. Tot het echt donker is varen we en keren we térug naar het vlot. Bij kaarslicht (waarop alleen maar muggen afkomen) praten we nog even na over het avontuur. We duiken de slaapzak in, en dan begint het grote avontuur echt. Uiteindelijk doen we beide nauwelijks een oog dicht. Hoewel je zou denken dat dit komt door de geluiden en beweging. Echter is de dunne mat, een kussen met z’n twee en kou het gene wat ons wakker houdt. Hoog zomer is het vroeg licht en ik neem dus maar van het moment om in mn slaapzak op de vlonder de zonsopkomst te bekijken….

Origineel overnachten kampeervlot: aanrader of niet?

Met een gebroken rug drinken we alle koffie die we meehebben op, en smeren een broodje. We moeten om 12 uur terug zijn bij het beginpunt, maar omdat we zovroeg wakker zijn lijkt de ochtend eindeloos te duren.

We leveren charp on time de kano weer in. Daarna gaan we gauw bij het restuaurant verder op kijken of we een nog sterkere dubbele espresso kunnen vinden.

Aanrader? Qua ervaring zeker! De zonsondergang en opkomst zo dicht bij de natuur meemaken is magisch. Het moet wel echt lekker weer zijn. In de stromende regen wordt je op het vlot echt heel verdrietig.

Wat neem je mee voor kamperen op een vlot?

Wat neem je mee? Neem zeker een goed eigen matras of luchtbed mee, dikke slaapzak en goed kussen. Vergeet ook warme kleding niet want in de nacht is het koud!!! Iets qua entertainment zoals een spel, tijdschrift of boek is ook raadzaam tegen verveling. Er is geen stroom dus wil je je telefoon in leven houden vergeet je powerbank niet. Een box voor muziek is niet toegestaan. Muggenspray en zonnebrand zijn ook aan te raden. En verder alles wat je nodig hebt voor eten en drinken plus toebehoren als bestek en borden.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl