Try before you die: Wintersport – deel 1

Heel erg balen! Een fikse griep goeide roet in het eten en  mijn wintersportvakantie moest ik annuleren.

Over 2 weken is het zo ver. Ik ga voor het eerst op wintersport. Het meeste is in orde: Bestemming: Viehhofen. Gezelschap: met de schoonfamilie. Vervoer: per trein. Accommodatie: Appartement. Wat rest dan nog? Juist; kunnen skiën, de juiste kleding en alle toebehoren.

5 skilessen gehad!

rolbaan-zijaanzichtDe afgelopen weken heb ik al vijf skilessen gehad op de baan van Alpine Sports. Dit is een rolbaan waarbij je intensief oefent op je techniek. De baan is relatief smal dus je maakt veel bochten. Je hebt met vier tegelijk les, waarvan er steeds twee op de baan staan. Je krijgt dus veel aandacht van de skileraren. Ik ben letterlijk verbaasd van mijn eigen kunnen, want vanmorgen heb ik vooral nog evenwichtsoefeningen gedaan. Volgende week al mijn laatste les! De eerste drie dagen heb ik ’s ochtends ook nog les. Daarna gaan we het zien!

DSC01139

Met de trein

We reizen met de trein van Den Haag naar Zell am See. Dat betekent dat we de nacht doorbrengen in de speciale skitrein. M’n backpack zal dus weer goed van pas komen, maar ik denk dat ik ook nog wel een koffer mee moet nemen. Die skibroeken en al die andere spullen zijn natuurlijk erg vullend.

De paklijst

Juist voor deze vakantie moest ik nog wel even wat extra’s aanschaffen. Skisokken, thermoleggings, een fijn en mooi fleecevest, skibroeken, handschoenen, een muts, een skibril. Nu maar hopen dat het goed bevalt zodat het niet weer de kast in moeten :). Een goede jas, thermoshirts, moonboots had ik al! Verder gaan doosjes lenzen, zonnebril (want hé de zon gaat wel schijnen) zonnebrand en lipbalm mee.

P2070035

Nieuwe Go Pro strap & camera

Voor m’n Go Pro heb ik een nieuw strap gekocht zodat die op m’n helm kan. Ik wil natuurlijk wel ook mooie opnamen maken als ik straks die pistes afglijd! Ook heb ik een nieuwe systeemcamera gekocht. Deze neem ik waarschijnlijk ook mee, maar gaat niet mee de piste op.

Nog iets vergeten?

Reisverzekering met wintersport dekking, check! Nog iets wat ik echt niet moet vergeten? Laat het me weten!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

3 reacties op “Try before you die: Wintersport – deel 1”
  1. antonette schreef:

    Veel plezier, ik hoop inderdaad dat de zon gaat schijnen!

  2. Spannend, zo’n eerste keer. Mijn ski-ervaring stopt bij een dagje Zoetermeer met school.

  3. Carolien schreef:

    Spannend! Ik heb het een keer gedaan en daarna eigenlijk nooit meer. Geef mij maar de zon en verre reizen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl