Try before you die: Duiken met Manta Ray roggen op Fiji + video

De meest absurde ochtend van mijn reis was die zeker op Fiji. Op deze paradijselijke bestemming van de Yasawa-eilanden kun je namelijk met Manta Rays duiken. Dan moeten de roggen er wel zijn natuurlijk! Helaas lieten deze enorme dieren zich al een paar dagen niet zien tijdens mijn verblijf op Manta Ray Island. Maar toen… 

Zonsopkomst Manta Ray Island

Manta Rays op Fiji eiland

Zondagochtend 6.15 uur. De duikshopboys kwamen de slaapzaal in rennen: Manta Rays!! In 10 seconden stond iedereen naast z’n bed, het leek wel of er brand was. Trok een bikini of zwembroek aan, greep z’n snorkel en duikbril en Go Pro. Al rennend op blote voeten naar het strand… De avond ervoor hadden ze namelijk gezegd, het is volle maan vannacht, dus morgen zijn er Mantra Ray’s. “Ja hoor, dat zal vast,” hadden we als reizigers gezegd. Maar zo gezegd zo gedaan. Binnen 10 minuten zaten we vanaf ons bed op de zee.

Video

Maritieme conservatie area

De manta’s zwemmen van mei tot oktober in de geul tussen twee van de Yasawa-eilanden dus daar staat veel stroming. Het gebied is een Maritieme natuurconservatie area. Dus we werden met de boot gedropt voor de stroming, om mee te dobberen en dan daarna weer opgehaald. De eerste duik zagen we niks…. voor niets zo abrupt uit ons bed. Maar de vijf duiken erna wel 6 of 7 verschillende roggen! Ze zijn echt mega groot, zo’n 7 meter!! En er was één hele witte, een tijgerrog. We maakten zeven duiken in totaal. Het is een bizar gezicht als er zo’n gevaarte op je af komt zwemmen. Je moet uiteraard genoeg afstand houden, maar ze vallen geen mensen aan.

Gelukkig had de rest van het resort zich ook aangepast, we mochten gewoon later ontbijten, want we kwamen tegen 9 uur pas terug. Met een onvergetelijke ervaring voor de rest van het leven!

Tip: Bij Bali bij Nua Lembongan kun je ook snorkelen met Manta Rays. Lees de blog van Mirre op reis.

 

Verblijven op een resort op Fiji

Op de Yasawa-eilanden zijn er twee resorts waar je kunt verblijven om met Manta Ray’s te duiken: Mantaray Island Resort en Barefoot Manta Resort. Vanaf de haven bij Denarau vaar je in 3 uur met de boot van Awesome Fiji hier naar toe. Wil je veel kans hebben de Manta Rays te zien, het is raadzaam om er zo’n vier dagen te blijven. Verder is het een paradijslijk eiland waar je echt niets te kort gaat komen. Je betaalt voor de duik met de Manta Rays, 65 Fiji Dollar.

Zonsondergang Manta Ray Island

 

Meer weten over backpacken en eilandhoppen op Fiji? Lees deze uitgebreide blog!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
5 reacties op “Try before you die: Duiken met Manta Ray roggen op Fiji + video”
 1. Lizette schreef:

  Een echte bucketlist ervaring zeg! Wat mij betreft mag Fiji sowieso op de bucketlist. Het lijkt me toch wel een beetje eng, zo dichtbij die grote dieren. Maar ik ben ook geen duiker, na een eerste les in een zwembad vond ik het onder water zijn al te spannend.

 2. Wat een bijzondere ervaring! Ooit heb ik een whaleshark gezien en gedoken met dolfijnen. Ook een erg bijzondere ervaring! Wat kan de onderwaterwereld toch mooi zijn.

 3. Yvonne schreef:

  Wat onwijs gaaf Sanne en wat een geluk dat ze er toen wel waren, de roggen. Fiji.. echt een droombestemming, lijkt op dit moment nog verder weg dan anders, haha

 4. Anouk schreef:

  Ik wist niet dat ze zó groot waren! Wat een indrukwekkende ervaring. Dan ga je inderdaad wel snel je bed uit.

 5. Aniek schreef:

  Wat ontzettend gaaf! Ik zag het filmpje net op Facebook en dit moet wel echt heel bijzonder zijn geweest. Wat zijn het grote dieren he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl