Try before you die: skydiven in Nieuw Zeeland boven Abel Tasman National Park + video

Ik had nooit gedacht dat ik het zou durven, skydiven in Nieuw Zeeland. Toch kon ik deze na mijn reis van mijn bucketlist afstrepen. En dit was absoluut een eens maar nooit meer! Bekijk de video van dit avontuur.

Stray NZ - Cathedral Cove

Skydiven in Nieuw Zeeland

In Nieuw-Zeeland kun je tientallen gekke dingen doen waar je een portie adrenaline voor nodig hebt. Een swing boven een ravijn, bungeejump, wildwater raften en natuurlijk skydiven.

Mijn skydive avontuur

“Als jij gaat, ga ik mee.” Dat zei ik tegen mijn Zweedse reisgenoot. En na het avondeten kwam hij naar mij toe. “Ik ga het overmorgen doen, 8.00 uur ‘s ochtends.” Aan een blik had ik genoeg dat ik dan dus ook zo gaan. Via de Stray app was het dan – met mijn ogen dicht – in twee tellen geboekt. De nacht ervoor sliep ik natuurlijk beroerd, want het idee dat je uit een vliegtuig gaat springen zodra je wakker bent… is natuurlijk niet echt een gemoedsrust. Om 7.15 uur werden we opgehaald en naar het vliegveldje gebracht. Eerst volgde uiteraard een briefing en moesten de nodige formulieren ondertekend worden. Ik koos bovendien voor de extra optie van een cameraman mee, want dit “eens-maar-nooit-meer” moment moest natuurlijk vastgelegd worden. Ik werd voorgesteld aan mijn piloot en kreeg het pak aan. Daarna was er nog een kort interview voor de camera (zie de video) en was het tijd om naar het vliegtuig te gaan.
Ik werd vast gemaakt aan mijn piloot en hop het vliegtuig in. Na enkele minuten stijgen we op naar 16.000 feet. Halverwege krijg ik een zuurstofmasker voor. Ik krijg de instructie hoe ik eruit moet springen: met je handen grijp je het harnas op je borst en je enkels naar je billen. Dan is het zover de deur gaat open en de eersten verdwijnen in het niets. Gruwelijk om te zien, mijn adrenaline is 120%. Dan hangt mijn cameraman al half uit de deur, en is er nog drie seconden over voordat ik weet dat ik ook moet. No way back.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bam daar ga ik. 70 seconden vrije val. Het uitzicht is fenomenaal maar het is zooo koud en mijn oren klappen. Ik probeer te genieten, maar de pijn overheerst. Wat foto’s worden gemaakt en dan verdwijnt de cameraman in het diepe. Onze parachute komt ook uit, het moment dat die trekt doet zeer in mijn liezen. We dalen al schommelend en dan zie ik het vliegveld. We landen snel. Adrenaline en pijn geven een gemixt gevoel maar ik ben blij dat het er op zit. Een echte try before you die, maar nooit meer!

Benieuwd naar mijn video?

Rondreis Nieuw-Zeeland

Abel Tasman Nationaal Park is absoluut een must-stop in Nieuw-Zeeland tijdens een rondreis. Je kunt hier de beroemde track lopen of met een kano eropuit voor een dagtocht. Antonette van We12Travel liep deze beroemde hike.

Ik reisde door Nieuw-Zeeland met de backpackerbus van Stray. Het nationale park, vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger, is de eerste echte stop, maar je kunt ook al in Picton of Nelson afstappen. Overnachten bij Abel Tasman National Park doe je bij Maranau. Ik sliep op de toffe camping The Barn in een tiny lodge.

 

Zou jij het durven een skydive te maken?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
8 reacties op “Try before you die: skydiven in Nieuw Zeeland boven Abel Tasman National Park + video”
 1. Kim schreef:

  Supergaaf, dus ja, ik zou het zeker durven en moet er eigenlijk echt een keer van komen. Nooit bij stil gestaan dat het pijn zou doen of dat je oren zouden klapperen, haha!

  Dit heb je maar mooi gedaan, ha! Je mag trots zijn op jezelf.

 2. Lisette schreef:

  Wat stoer zeg dat je het hebt gedaan! Ik had ook een videoman mee moeten nemen maar had er toen helaas de centen niet voor. Ik vond het wel zo gaaf, ik zou het zo weer doen! Van die kou kan ik me niets meer herinneren, ik werd wel een beetje misselijk van het cirkelen op het eind. Eigenlijk vond ik de vrije val het gaafste. Oh, als ik het er zo over heb wil ik weer!

 3. Manon Ruitenberg schreef:

  Wat stoer zo’n skydive. Ik heb er ooit eens over nagedacht om dit te doen. Maar ik denk dat ik er misselijk van word.. wellicht ooit, maar niet in de nabije toekomst.

 4. Aniek schreef:

  Het lijkt mij heel gaaf om te doen! Ik ben al eens gaan paragilden, maar dat is een stukje relaxter geloof ik 🙂

 5. Marcel schreef:

  Respect dat je dit gedaan hebt, en stoer ook! Ik zou er zelf niet aan moeten denken om te skydiven. Trouwens nooit bedacht dat skydiven pijn zou doen.

 6. Esther schreef:

  Wat gaaf dat je dit gedaan hebt. Het lijkt me toch wel spannend, maar ik sluit niet uit dat ik dit ooit eens zal doen op een bijzondere plek.

 7. Janet schreef:

  Ik heb het één keer gedaan, in Australië. Ik vond het supervet maar wel heel eng hoor! Ik weet niet of ik het nog een keer zou doen haha!

 8. Denise schreef:

  Oeh, spectaculair! Gaaf zeg! Tof dat je dat gedaan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl