Try before you die: Paragliden in Gitschberg Jochtal + video

Zou jij het durven? Van een berg afrennen en daarna zweven in de lucht? Klinkt misschien enger dan het daadwerkelijk is, want dit is paragliden. Tijdens mijn blogtripin Gitschberg Jochtal kon ik kiezen voor wandelen of paragliden. Nou de keuze was direct duidelijk! Want wie wil nou niet genieten van het prachtige uitzicht die de bergen je bieden, de koude wind langs je gezicht voelen en zweven door de lucht als een vogel?

Daar stond ik dan, op zondagochtend in Zuid-Tirol op een berg die Schlern heette. Was ik bang? Nee, maar wel gezonde zenuwen. Je springt tenslotte niet elke zondagochtend van een berg af. Mede mogelijk gemaakt door Tandem flying konden wij de berg af. We moesten even wachten op de juiste wind, want ja, zonder wind wordt het een snelle val naar beneden. Maar daar ging ik!

Video: Try before you die: Paragliden

Paragliden, ultieme vrijheid in de lucht

Ik ging als tweede lichting, een groepje was al voor ons geweest. Ik kon dus zien hoe het er allemaal aan toeging en hoe mooi het er uit ziet vanaf een afstand. Toen ik aan de beurt was, kon ik zelfs helpen met het klaar leggen van de parachute. Deze ligt achter je en samen met de begeleider zit je hieraan vast. Je springt dus niet alleen. Ik krijg een uitleg hoe en waar ik vast zit, hoe ik moet rennen, wat ik moet doen als we opstijgen krijgen etc. Daarna gaan we klaar staan om te rennen als er de juiste wind is.

Het voelt best raar, omdat je moet rennen terwijl je aan elkaar vast zit. Vergeet vooral niet door te rennen, ook al voel je dat de wind grip onder de parachute krijgt, anders ga je front face de grond raken. Dit gebeurde overigens bij een van de Duitse medereizigers…

Vliegen als een vogel

Vanaf het moment dat je de grond niet meer raakt, zweef je boven de bergen. Je ziet alles zoals vogels dat zien. Zoooo mooi! Het is heel rustgevend, ik vergeleek het een beetje met duiken. Doordat de gehele valei ondergesneeuwd was, kon je goed zien waar de dorpjes lagen, met hun schattige kerkjes. Het uitzicht was net een ansichtkaart.

Je vliegt boven de toppen van de bomen, voelt de koude wind langs je gezicht gaan en geniet, ja genieten is het enige wat je op dat moment MOET doen! Ik kan dit try before you die avontuur weer van mijn bucketlist strepen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wil je meer informatie over paragliden in Gitschberg Jochtal? Kijk dan op de website an Tandemflying.com

Gitschberg Jochtal

Gitschberg Jochtal is een wintersportgebied in Zuid-Tirol. Het is een prachtig wintersportgebied dat met 51 kilometer aan pistes. Behalve paragliden heb ik natuurlijk ook op de latten gestaan. Lees mijn blog over wintersport in Gitschberg Jochtal! Ik heb ook een hoteltip voor je in dit prachtige gebied, Hotel Valserhof.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven op uitnodiging van Gitschberg Jochtal. In dit artikel beschrijf ik mijn bevindingen over de regio.

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]
14 reacties op “Try before you die: Paragliden in Gitschberg Jochtal + video”
 1. Martin schreef:

  Vooral het eerste stuke zonder vaste grond onder je voeten lijkt me spannend…adrenaline momentje ?

 2. Roger schreef:

  Dit moet ik ook een keer proberen. De eerstvolgende keer dat de gelegenheid zich voordoet pak ik die kans. Zeker na het lezen van jouw ervaring.

 3. Vreselijk lijkt het me ahahhs, maar fijn dat jij ervan genoten hebt. En het uitzicht lijkt me fantastisch, dat dan wel weer!

 4. Yvonne schreef:

  Ja hoor, dit zou ik ook wel doen! Hoewel ik het best spannend vind, eerlijk is eerlijk. 🙂 Maar niet onoverkomelijk en als je eenmaal daar “vliegt”… wow! Heel gaaf!

 5. Hoewel het me heel mooi lijkt zie ik het mezelf nog niet doen. Ik vind het toch te eng en zou bang zijn dat er iets gebeurt. Als alleenstaande moeder doe ik dat gewoon niet. Zelfs met een verzwikte enkel zou ik al niet meer weten hoe ik het hier op moest lossen; ook al kan dat overal gebeuren, dat besef ik wel. De omgeving en het uitzicht lijkt me wel heel mooi!

 6. ivonne schreef:

  Mij lijkt het helemaal geweldig, maar dan wel als tandemvlucht. Ik heb ooit een parachutesprong gedaan boven Texel, geweldig was dat. Met het vliegen ben ik altijd bang om misselijk te worden, heb helaas steeds meer aanleg voor zeeziekte en dergelijke. Eigenlijk houdt dat me tegen. Best jammer als ik dit weer zie kriebelt het gelijk!

 7. Er staat niet zo heel veel op mijn bucketlist maar paragliden staat er wel op. Het lijkt me fantastisch om zo rond te zweven, en dan het liefst in de bergen zoals jij gedaan hebt. Dat lopen met z’n 2en heb ik wel eens gedaan tijdens het parasailen. Dat valt inderdaad niet mee.

 8. Dat lijkt me inderdaad wel wat! Skydiven of bungyjumpen hoeft van mij niet zo nodig, maar paragliden lijkt me wel heel tof.

 9. Esther schreef:

  Wow, dat ziet er wel heel gaaf uit! Lijkt me echt een flinke kick geven en dan dat uitzicht. Had je wel een beetje een zachte landing? Je kwam hard aanzetten op de video 😉
  Misschien dat ik het ook nog wel eens ga doen!

 10. Gaaf he! Ik heb dit ook gedaan in de buurt van Merano. Echt spannend vond ik het niet, maar het uitzicht. Zo mooi! Het gaat wel echt veel te snel voorbij. 🙂

 11. Dasja schreef:

  Vet zeg! Lijkt mij ook heel rustgevend. Maar ik vraag me wel af of het dezelfde kick geeft als skydiven. Je mist nu bij het paragliden natuurlijk de vrije val..

 12. Een echte TRY BEFORE YOU DIE en die bij mij al een lange tijd op mijn bucket list staat. Het uitzicht wat je had is echt mooi. Ben zelf sowieso al groot fan van sneeuw.

 13. Jenny - IkReis schreef:

  Dit is echt zo’n ding wat ik graag zou willen doen, maar wat er maar niet van komt.

  Mooi filmpje!

 14. Marcella schreef:

  Wat een gaaf avontuur joh, heel stoer! En mooi uitzicht! Tof filmpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl