En nu ben je wel klaar met reizen toch?

Een vraag die me veel gesteld werd de afgelopen maand. Of ik er nu wel klaar mee ben. En het antwoord is nee…

Zat ik een paar dagen nadat ik thuis was alweer in het vliegtuig voor een dubbele trip naar Oslo en Londen. Ik heb te maken met behoorlijke luxe problemen, want ook een sportweekend Ardennen en weekje Ibiza komen er nog aan. Uiteraard droom ik nog over de vele mooie andere bestemmingen. Al reizend wordt je aangestoken door de #wanderlust want al die andere plekken die medereizigers al bezochten, daar gaat je hart alleen maar sneller van kloppen. Hawai, Bali, Japan, Nepal, Peru en veel van oostkust van Australië. Of waar zij wonen. Schotland, Kopenhagen, Hamburg… allemaal leuke trips om (weer) te maken.

Bucketlist die groeit en groeit

Deze reis smaakte zeker naar meer. Het reisbloed klopt waar het niet gaan kan en maakt me echt gelukkig. Met stip naar één op mijn bucketlist is gestegen: de oostkust van Australië. Van Cairns naar Sydney, denk aan Fraser Island, Whitsunday’s, Great Barrier Reef, de Outback, Tasmanië en terug naar Melbourne. Ik heb zelfs al uitgerekend hoe lang ik nodig zou hebben: 8 weken; en wat kosten zijn, want Australië is duur. Toch denk ik ook aan andere goedkopere plekken in de wereld. Want met het geld dat ik in drie maanden down under spendeerde had ik wel 9 maanden of een jaar in Azië of Midden-Amerika kunnen zijn. Sowieso wil ik ook nog terug naar Nieuw Zeeland. Ik heb lang niet alles gezien en gedaan daar. Ik kan er met gemak nog een maand doorbrengen want er zijn nog zoveel meer plekken te zien en te ontdekken.

Droomreis 2.0

Wat mijn ultieme droomreis 2.0 zou zijn? Ik zou naar Moskou vliegen, daar op de Transmongolie express stappen naar Beijing. Dan verder reizen naar Japan, Sri Lanka, Bali, uiteraard naar Australië, daarna door naar Hawai, roadtrip in west Canada, daarna west USA van Portland tot San Diego, wellicht naar m’n nicht in Mexico, rondreis door Cuba, vriendin op Curacao bezoeken, naar Peru, Bolivia, Argentinië en Chili voor een rondreis door Patagonië, naar de Galapagos eilanden en dan naar huis. Je snapt, ik moet de lotto winnen en ben minstens een jaar weg dan. Dus blijven dromen.

Wat is jouw ultieme droomreis?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Wereldreis

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl