24 uur in Cambridge: Wat te doen? Tips en bezienswaardigheden

Cambridge is dus een echte studentenstad en heeft ontzettend veel historie. In mijn vorige blog gaf ik je al een duidelijke sfeerimpressie en nu vertel ik je er graag wat je er in zo’n 24 uur kunt doen. De tips en bezienswaardigheden op rij. 

24 uur in Cambridge: Wat te doen? Tips en bezienswaardigheden.

 



De universiteitsgebouwen van Cambridge

Op nummer een staat natuurlijk het bezoeken van de prachtige universiteitsgebouwen. De meeste gebouwen zijn al wat eeuwenoud en zijn de plek waar vele bekende en onbekende studiebollen hun tijd doorbrachten. Prachtige hofje, mooie bibliotheken en collegezalen. De bekendste college’s zijn Trinity College en King’s College. Tip: De maand mei is de periode dat er examens zijn op de Universiteit. Veel gebouwen zijn daarom voor een bezoek gesloten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Fudge Kitchen

Tegenover King’s College zit de zoetste winkel van Cambridge: de Fudge Maker! Hier wordt fudge op een traditionele manier gemaakt en uitgestort, kun je het nog warm proeven. Een echte suikerbek tot gevolg. En uiteraard een super zoet souvenir voor thuis!

Kings College chapel in Cambridge

Wil je je terug wanen naar de tijd van de Tudors? Stap dan de Kings College Chapel binnen. Deze imposante kapel, die ligt op het campus deel van het gelijknamige college, werd gebouwd door de adellijke familie. En de bekende tv-serie werd hier grotendeels opgenomen.

Royal high tea in Cambridge

When in England… een echte high tea of eigenlijk afternoon tea mag natuurlijk niet ontbreken op je programma. Sla je lunch over en ga voor een zoete verleiding van heerlijke scones. Vanuit het stijlvolle restaurant van Six van The Varsity Hotel of het panoramaterras heb je en een mooi uitzicht op de skyline en geniet je van etagères vol smakelijks.

Kijken naar de punters

Op de rivier de Cam gaan de punters af en aan. De platte boten vervoeren de (vooral Aziatische) toeristen af en aan. Een punter heeft het dus best zwaar om de beladen boot voor te brengen en ondertussen nog wat kennis over de stad bij te brengen. Het is vooral een leuk gezicht, plof neer in het gras en geniet van het uitzicht!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Burgers eten bij Honest

Welcome in the newest burgerbar in town! Heel hartelijk worden we begroet bij Honest. Een burgerbar die de naam eer aan doet. Tientallen burgers op het menu, heerlijke fries en een beetje koolsla. Huisgemaakte ketchup en de witte chocolade, karamelzeezoutmilkshakes maken het helemaal compleet.

Concert bezoeken

Onze reden dat we naar Cambridge afreisden was het concert van Michael Kiwanuka in de concertzaal van Cambridge. Een prachtige venue Corn Exchange die wel wat wegheeft van Paradiso. In Engeland vind je artiesten die je in Nederland niet zo gauw ziet on stage, en dus in een kleinschalige setting.

Hoteltip: Ibis Hotel Cambridge

Slapen kun je uitstekend in het Ibis hotel. Spiksplinternieuw en gelegen aan het stationsplein. Superhandig als je aankomt, je kunt dan direct je spullen dumpen. De kamer is modern maar redelijk basic. Het koffiecafé beneden is een echte ontmoetingsplaats. Het aanbod voor een ontbijt vonden wij niet heel aantrekkelijk, maar gelukkig heb ik een leuke tip voor je.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontbijten bij The Old Bycycle shop

Wil je lekker uitgebreid anders dan anders ontbijten, ga dan naar The Old Bycycle shop. Zoals de naam doet vermoeden… een oude fietsenwinkel. Hier eet je heerlijke granola, porridge en zoete aardappelpannekoekjes. Het geheel aangekleed in een echte hipster setting met natuurlijk fietsdetails

Fiets huren in Cambridge

Cambridge is natuurlijk een studentenstad en wat is dan het vervoersmiddel bij uitstek? De Fiets. Maar aan de linkerkant fietsen… dat is een hele uitdaging. De fietspaden zijn ook niet zo ingericht als in Nederland, maar het is wel een snelle manier om de stad te verkennen en de verschillende parken te bezoeken. Bij het station kun je voor 10 pond per dag een stalen ros huren.

Computermuseum in Cambridge

Zoals iedere universiteitsstad heeft ook Cambridge een tiental musea. Van het Natuurhistorisch museum tot Botanische tuin. Wij kozen echter voor het Computermuseum. Net buiten het centrum op een industrieterrein ligt werkelijk in een loods anex schuur en kostbare verzameling van het computermuseum. De eerste iMac’s, Atari’s en enorme processor’s. Zo’n 30 jaar computer historie is hier te bewonderen en laat je alleen maar realiseren wat gaat het HARD!

Hoe kom je in Cambridge?

Wij reisden naar Cambridge met Stena Lina vanaf Hoek van Holland naar Harwich. Vanuit Harwich stap je op de trein die je rechtstreeks naar Cambridge brengt.

 

Disclaimer: Deze blog is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en niet gesponsord.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “24 uur in Cambridge: Wat te doen? Tips en bezienswaardigheden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl