24 uur in Lille: Shoppen & Slenteren

Wil je er echt even 24 uur tussenuit? Pak dan je auto of de trein en ga richting Lille. Vanaf Rotterdam is het circa 2 uur rijden, je bent er dus eerder dan in Groningen! En je bent totaal ergens anders. Wat je er doet? Shoppen en slenteren door de oude stad. Onze tips!

Wat te doen in Lille? Shoppen & slenteren

Leukste winkelstraat

Eén van de leukste winkelstraten was ‘de geldstraat’  of te wel Rue de la Monnaie. Hier vond je diverse leuke boutiques en een te gaaf stationarywinkeltje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Eurolille: shop till you drop

Wil je echt van je geld afkomen dan moet je naar Eurolille. Dit mega winkelcentrum ligt direct naast het station en is ontworpen door Rem Koolhaas. Je vind hier echt alle brandstores en een mega Carrefour.

 

Palais Beaux Arts

Het prachtige Palais Beaux Arts, waar ik al eerder een blog over schreef, is echt een bezoek waard. Het museum voor Schone kunsten heeft alle kunststromingen uit Europa samengebracht in een mooi paleis.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Crêperie

Je bent in Frankrijk dus wat moet je zeker even eten: een heerlijke crêpe! Zoet of hartig, met Nutella of juist Camembert. Om de hoek van Grand l’Place ligt een heel schattig huisje.

 

Boekenmarkt

Op Grand ‘l Place vind je een kleinschalige snuffelboekenmarkt. Het merendeel is natuurlijk Franstalig maar ook mooie plaat boeken kun je hier tussen vinden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Verblijf in WHY Hotel

Het Best Western Premier WHY Hotel was door haar ligging in het centrum al erg prettig. Maar nog 7 goede redenen WHY je hier wilt overnachten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl