Is Sydney’s Bondi Beach overrated?

Je hoeft maar een top 10 lijstje van Australië op te zoeken en je ziet Bondi Beach staan. In die illusie boekte ik ook 2 nachten aan het strand van Sydney. Maar is het echt zo’n topplek of zwaar overrated?


iVisa.com

Sydney is de grootste stad aan een oceaan, vanaf het centrum ben je in ongeveer drie kwartier bij Bondi Beach. Hét strand van Sydney. Omdat ik zelf ook praktisch aan zee woon en na enkele dagen in de stad weer naar zeelucht snak, boekte ik twee nachtjes in Bondi Beach. Om in Bondi Beach te komen, kun je vanaf Central de metro en bussen nemen. Ik was na een dag met tig kilometer in de benen op en nam een Uber, die er ook nog ruim drie kwartier over deed.
Op de merchandise en souvenirs van Bondi Beach zie je één ding Volkswagenbusjes en surfplanken. Helaas ik heb geen Volkswagen gezien. Surfers wel, om 6.30 uur s ochtends was het al levendig op het strand. Bondi is een flinke baai en kan daarom ook veel surfers kwijt. Bij opkomst van vloed waren de golven enorm! De zee was 21 graden, dus dat is wel aangenaam. En het zand was zacht! Achter het zand ligt gras, wat je ook bij de andere baaien ziet.

Hostel in Bondi Beach

Bij Bondi Beach zijn niet heel veel hostels gevestigd, het zusje van het Wake-Up hostel waar ik verbleef in de stad, zat zelfs al vol. Ik verbleef in Noah’s, qua locatie een goede keuze, je zit praktisch aan het strand en bent binnen enkele minuten in de pool. Qua comfort (geluidsoverlast, teveel mensen in te kleine ruimtes) en hygiene is dit hostel zeker niet aan te raden.

De pool

Wat Bondi Beach dan wel weer uniek maakt is de Pool. Ik zwom 2x in dit 50 meter bad. Hoewel ik entree voor een bak zeewater wel wat overbodig vond en lifeguards ook op de zee nodig. Er was wel een warme douche 🙂

Strandtenten en leuke winkels

Wat je bij Bondi ook zou verwachten zijn leuke strandtenten met hippe feestjes. Ook die heb ik niet gespot. Aan de boulevard zitten wel wat zaken die allen “Happy Hours” aanbieden maar mij niet uitnodigend genoeg waren voor een drankje. Ook zou je hippe surfwinkels met handwerk souvenirs verwachten. Aan de boulevard zitten deze niet alleen veel ’troep’ uit China.

Coast Walk

Een van de andere trekpleisters in Bondi is de Coast Walk, een 6 km lange wandeltocht van Bondi naar Coogee. Deze was absoluut prachtig, niet te zwaar. De route was niet zo mooi als de Cliff Path Trail in Hermanus, maar je kan niet alles hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

Conclusie…

Bondi is een leuke bestemming voor 1 a 2 dagen en afwisseling stad en strand. Maar ook geen doodzonde als je Bondi hebt gemist.
Tip: ben je met oud en nieuw in Sydney? Om 12 uur is er een Nieuwjaarsduik !

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Australië Sydney

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl