Geen walvissen in Hermanus? Wandel de Cliff Path Trail!

Hermanus staat bekend als het stadje waar walvistochten starten. Op goed geluk kun jeze zelfs vanuit de haven al spotten. Het beste moment om de walvissen van dichtbij te zien is juni tot december. Maar ben je er dus buiten het seizoen, kun je hier een super mooie wandeling maken: de Cliff Path Trail.


autohuur Zuid-Afrika
 

Wandelen in Zuid-Afrika: Cliff Path Trail in Hermanus

Wat had ik op mijn tiende dag in Zuid-Afrika nog niet gedaan? Een flinke hike maken! Dus in Hermanus trok ik mijn wandelschoenen aan en liep ik de Cliff Path Trail. De Cliff Path Trail is een prachtig, deels onverhard pad over de kliffen. Het officiële startpunt ligt twee kilometer ten westen van het centrum, maar ik begin (en eindig) in het centrum. De route die ik dus loop is 10 kilometer heen en weer 10 kilometer terug.

 

Voor een wandeling was het een prachtige dag. Wel wat wind, maar de lucht was strak blauw. Door de wind gaan de golven woest te keer op de rotsen. Eigenlijk spreekt de route voor zich, eenmaal op het pad… keep on going. Eén stukje moet je even om wat woonhuizen heen, omdat je niet door de achtertuinen heen kan. Maar zo aan de kust is het een prachtige route. Groene rotsplantjes, veel vogels en tachtig tinten blauw. Sommige rotsen lijken wel een maanlandschap. Je passeert een paar strandjes Kwaaiwater, Voelklip en Langbaai. Je kunt dus je wandeling ook onderbreken met een duik in de zee, maar mij was hij iets te wild! Ook kun je sommige rotsen wat verder beklimmen, of op een van de bankjes turen over de zee om te kijken of je toch nog een walvis ziet ;).

Bekijk foto’s van de Cliff Path Trail:

Deze diashow vereist JavaScript.

Lunch bij Beachclub Dutchies

Na 2,5 uur (fotostops kostte wat tijd) wandelen kom ik aan bij Beachclub Dutchies aan het, hoe toepasselijk! Deze strandtent ligt aan het grootste strand van Hermanus Grotto Beach. Hoewel je poffertjes en kroketten zou verwachten, staat er sushi op het menu. Dus wat mij betreft een makkelijke keuze en juist een traktatie! Met deze heerlijke lunch in de maag kan ik weer terug beginnen. Hoewel de route exact het zelfde is, verveelt dit niet. Terug doe ik er een half uur korter over, het scheelde de fotostops. Als je niet terug wilt lopen kun je overigens een TukTuk terug nemen naar het centrum.

Verblijf in Hermanus

Overnachten in Hermanus deed ik bij Hermanus Backpackers. Hier hadden ze een ruime tweepersoonskamer omdat het buiten het seizoen was voor een hele goede prijs. In de keuken kon ik zelf mijn eigen maaltijden maken. In Hermanus was verder qua uitgaan of avondactiviteiten weinig te beleven, dus reis daarna lekker door op de Garden Route.

Duiken met witte haaien

Hermanus is ook een goede plek om te verblijven als je met witte haaien wilt duiken in Gansbaai. Dit was oorspronkelijk ook mijn plan, maar door de vele wind kon de boottocht niet vertrekken. Ik reisde daarom door naar Mosselbay (ook op de Garden Route) om daar dit try before you die avontuur te beleven.

Rondreis Garden Route Zuid-Afrika

Reis je langs de Garden Route? Maak dan daarna ook deze stops en onderneem deze avonturen:

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Zuid-Afrika
3 reacties op “Geen walvissen in Hermanus? Wandel de Cliff Path Trail!”
  1. Linda schreef:

    Wat een heerlijke wandeling moet dit geweest zijn! Sinds Nieuw-Zeeland heb ik het wandelen ook wel een beetje ontdekt, dus dit klinkt als iets wat ik in Zuid-Afrika ook zeker wil doen

  2. Daisy schreef:

    Cool! Ik was er jaren geleden voor de walvissen en we hadden veel geluk. Er zwommen er zoveel rond in de baai dat we ze gewoon vanaf een bankje aan de kade konden zien. Had ik toen geweten dat deze trail bestaat, dan hadden we dat zeker aansluitend gedaan. Wat een mooie foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl