Doen in de omgeving van Kaapstad: surfen, paardrijden, naar pinguins en zeeleeuwen

Ga je naar Kaapstad, dan raad ik je zeker aan drie dagen de tijd te nemen om ook de omgeving te verkennen. Sowieso is Kaap de Goede Hoop in één dag een must see. Wat er nog meer in de omgeving van Kaapstad? Ik vertel het je in deze blog wat je op de andere twee dagen kunt doen. Op dag 1: Muizenberg, Simon’s Town en Boulders Beach. Op dag 2: Kommetje, Chapman’s Peak Drive, Houtbay en Campsbay.

Activiteiten omgeving van Kaapstad

autohuur Zuid-Afrika

Praktische tips stedentrip Kaapstad

Dag 1

Muizenberg: de surfhotspot en gekleurde huisjes

Zoek je de surfhotspot van Zuid-Afrika? Dan moet je in Muizenberg zijn. De golven zijn hier volgens de kenners de beste. Het dorp heeft dan ook het echte surfsfeertje en de bontgekleurde strandhuisjes helpen daar ook bij. Ik volgde twee keer privé surfles bij Dustin. En ik moet je bekennen, het is alles behalve makkelijk! Voor een overnachting in Muizenberg kan ik je het Stoked Backpackers hostel aanraden. Het heeft een heerlijk dakterras met uitzicht op zee en ligt naast het station. Vanuit Kaapstad kun je hier dus ook met de trein komen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Simon’s Town, Boulders Beach en Kalkbay

Simons Town is het dorpje waar de Zuid-Afrikaanse marine gevestigd is en bekend door de pinguïns. Er hangt een nautisch sfeertje en alle straatjes komen uit op de haven. Hier liggen mooie terrasjes, leuke craftwinkeltjes en een klein souvenirmarktje. Ik kocht 80 procent van mijn souvenirs en cadeautjes hier. De pinguïns bij Boulders Beach zijn een echte trekpleister. Ze leven op een strandje net buiten Simon’s Town. Je kunt de pinguïns op meerdere plekken zien, maar voor de beste plek betaal je entree. Je loopt dan wel echt heel dicht langs de dieren over de vlonder die overigens niet gevoerd worden. Ook Kalkbay is een leuke winkelspot met boetiekjes en een lekkere ijskraam. Naar Simons Town en Kalkbay kun je ook met de trein, blijf zitten na Muizenberg.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 2:

Paardrijden bij Kommetje

Nog een mooie baai op het schiereiland bij Kaapstad. Kommetje kun je het beste te paard bezoeken. Ik maakte een rit, mijn eerste overigens, van 1,5 uur. Vanaf Imhoff Farm vertrokken we met een groep van zeven en twee begeleiders. De paarden leggen deze wandeling dagelijks af en zijn er dus op getraind. Dwars door het duin, de kwelder en uiteindelijk het strand op. Enorme aantallen vogels waren op zoek naar garnaaltjes en wormpjes. Het was tijdens mijntocht een beetje mistig en daardoor was de vuurtoren niet te zien, maar absoluut de moeite waard. Imhoff is sowieso een leuke stop, je kunt hier lunchen en lekkers kopen bij de boerderijwinkel.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Chapman’s Peak Drive

De gaafste route die je in Zuid-Afrika kunt rijden is Chapman’s Peak Drive. Ik reed hem zelf met mijn huurauto en dat was erg spannend! Je rijdt natuurlijk al links, letterlijk op de rand van een enorme klif. Je kunt op drie plekken stoppen om van het uitzicht te genieten. Je kunt hem natuurlijk ook over wandelen of fietsen. Met de auto betaal je wel tol! Check vooraf even op de website of de weg open is, bij harde wind kun je hem helaas niet nemen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Houtbay

In Houtbay, ligt aan het einde van Chapman’s Peak Drive, kun je op de boot stappen naar het zeeleeuweneiland. De boot vaart af en aan. Als je even moet wachten is er een souvenirmarkt. Op het eiland net voor de kust ligt het helemaal vol met wel duizend zeeleeuwen. Zij leven hier ook in het wild. Je kunt overigens ook met de zeehonden snorkelen, try before you die…!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Campsbay

Het Miami van Kaapstad, zo wordt deze wijk ook wel genoemd. Een groot verschil met de townships die je onderweg ook tegenkomt. Camps Bay heeft een eigen boulevard en tegen de berg liggen de villa’s met bizarre zwembaden. Aan de boulevard kun je even een stop maken voor een borrel of ijsje. Bijvoorbeeld bij Hard Rock Café dat hier ligt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meer reistips voor Kaapstad

Zoek je meer reistips voor Kaapstad? Lees dan deze blogs:

Zoek hotels in KaapstadBooking.com

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Kaapstad Zuid-Afrika
Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Doen in de omgeving van Kaapstad: surfen, paardrijden, naar pinguins en zeeleeuwen”
  1. Filosopete schreef:

    Campsbay is na regte Kampsbaai omdat dit vernoem is na Von Kamp, ‘n Duitse boer. Dit het geensins met kampe of kampering te make. Min mense weet dit. 🙂

  2. Sanne schreef:

    Wat een lekker actieve tips! Ik ga voor de pinguïns en de zeeleeuwen, lijkt me fantastisch om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl