Kirstenbosch gardens in Kaapstad: picknicken en even ontsnappen aan de drukte

In Kaapstad is 24 uur per dag wel iets te beleven, maar wil je het een middagje rustiger aan doen dan is Kirstenbosch Gardens aan te raden. Neem een boek mee, sla boodschappen in voor een picknick en neem een kleedje mee.

Kirstenbosch Garden bezienswaardigheid Kaapstad

Kirstenbosch Gardens is onderdeel van Table Mountain National Park en ligt aan de andere kant van de stad tegen de berg aan. Zo’n 13 kilometer vanaf het stadscentrum. Het park is gesticht door een Nederlander, jawel daar hebben we hem weer, Jan van Riebeeck. Met maar liefst 550 voetbalvelden groot heb je dus zeker een middag nodig om hier op ontdekkingstocht te gaan.

Het park heeft meerdere ingangen. Mijn Uber chauffeur, in Kaapstad is nauwelijks ov, zette me bij de bovenste ingang af, volgens hem het mooiste gedeelte en scheelde klimmen in de hitte. Ik moet zeggen dat hij daarin zeker gelijk had.

Wandelroutes in Kirstenbosch Gardens

Het park heeft prachtige (wel stijle) wandelpaden over alle plateaus heen. Die zijn uiteraard met routes uitgezet. Omdat ikzelf aan het einde van de zomer kwam, waren de meeste bloemen al uitgebloeid. Enkele bomen begonnen ook al te kleuren naar herfsttinten. In het voorjaar moet het  helemaal prachtig zijn. Verder vind je volop beelden en kunstwerken in Kirstenbosch, waar ook weer een speciale route voor is uitgezet. 

Deze slideshow vereist JavaScript.

De Boomslang

Voor het mooiste uitzicht over het park en de Tafelberg moet je opzoek naar de Boomslang. Oftewel een 11,5 meterhoge wiebelende brug. Hij rust op enkele zuilen, zodat de eeuwenoude bomen niet beschadigden. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! De brug is sinds de zomer van 2014 geopend, dus nog tamelijk nieuw. In totaal is hij 130 meter lang en zelfs met een rolstoel kun je er op komen.

Zomerconcerten

Op zondagen in de zomer treden bekende artiesten op in Kirstenbosch Gardens. Ik baalde want twee weken voor mijn komst stond Jeremy Loops hier. Deze Zuid-Afrikaanse zanger heeft echt mijn Spotifylijst gedomineerd toen ik hier op reis was. Check dus zeker even de agenda voordat je gaat. En als je de kans hebt om een concert bij te wonen, zeker doen!

Picknicken

In Kirstenbosch is het toegestaan om te picknicken. Let wel niet op alle grasvelden, maar alleen die aangegeven zijn. Sla ‘s ochtends dus al even wat lekkers in (veel voordeliger dan de parkshops), neem een strandlaken, hammandoek of kleed mee en relax. Oja vergeet je boek of tijdschrift niet. Er zijn genoeg plekjes in de schaduw te vinden en weg van de klimrekken (of je moet juist de schelle kinderkreten willen horen ;))

Bezienswaardigheden Kaapstad

Ben je benieuwd naar alle bezienswaardigheden in Kaapstad? Lees deze blog van ensannereist met alle tips.

Zoek hotels in KaapstadBooking.com

Handige reistips voor Kaapstad

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Kaapstad Zuid-Afrika
Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Kirstenbosch gardens in Kaapstad: picknicken en even ontsnappen aan de drukte”
  1. Aniek schreef:

    Wat een heerlijke plek om rond te lopen. Zeker over de Boomslang. Prachtig uitzicht moet je daar hebben?!

  2. Kelly schreef:

    Heerlijk plek in Kaapstad! Ik vond de Boomslang ook heel tof. Wij troffen helaas wel slecht weer en zijn daarom maar heel kort geweest. Volgende keer beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl