Try before you die: Paragliden boven Kaapstad + video

Er zijn weinig steden ter wereld waar je zo goed kunt paragliden als boven Kaapstad. Vanaf Lion’s Head of Signal Hill kun je bij genoeg wind dit avontuur beleven.

Paragliden boven Kaapstad

In mijn hostel hoorde ik al maar van medereizigers die hét hadden gedaan. Paragliden boven Kaapstad. Ik twijfelde omdat de kosten behoorlijk waren, maar nadat ik weer een paar dolenthousiaste meiden sprak die zeiden: het is net of je in het grote schommel hangt, en zo gaaf, boekte ik ook een vlucht. Paragliden is natuurlijk afhankelijk van de wind. Daarom hoor je pas ongeveer een uur van tevoren of je echt kunt gaan en vanaf welke berg het is.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Met een Uber liet ik mij op Signal Hill afzetten. De klim naar boven redde ik niet meer in een uurtje. Het was wel een zonnige dag, dus ik had er wel zin in. Boven aangekomen bleek toch dat er relatief weinig wind stond. Dus was het even wachten op de juiste vlaag. Ik mocht ondertussen al de benodigde formulieren ondertekenen en kreeg mijn parachute om. Ik ontmoette mijn piloot. Hij legde uit dat ik niet bang hoefde te zijn, hij deed meestal wel 10 afdalingen per dag. Ik nam ook de Go-Pro beelden bij deze vlucht, want anders kon ik er natuurlijk geen blog van schrijven :).

We moesten in een rij gaan staan en ineens was er wind. Go, go, go, go… een harde aanloop en met enkele seconden hangen we in de lucht. Het is ongelooflijk wat ik zie. Ik heb werkelijk het mooiste panoramazicht op de Tafelberg. We maken hoogte en wauw, wauw, wauw. Ruim 25 minuten zweef ik – ja echt zoals in een schommel – boven de stad. De houden een fotomoment en daarna gaan we ons klaar maken voor de landing. “Zie je het strand daar? Daar gaan we landen.” Maar we moeten eerst even boven zee. Wow, ik zie alleen maar diepblauwe zee onder me en denk dit kan nooit gaan. We minderen hoogte in raptempo en plof ik land op het zand. Ik sta letterlijk nog even te shaken op mijn benen. Alles wordt weer afgekoppeld en ik krijg de SD-kaart met de beelden overhandigd. Ik haast me naar mijn hostel om die gauw op mijn iPad terug te kijken (en again, again, again).

Paragliden boven Kaapstad praktisch:

Ik boekte mijn tandemvlucht bij paraglide.co.za De kosten waren met Go Pro beelden 1600 rand, net iets minder dan 100 euro. Maar ik vond het meer en meer dan waard! Draag een lange comfortabele broek en schoenen met veters. Bril en sieraden hoef je niet af te doen.

Bezienswaardigheden Kaapstad

Ben je benieuwd naar alle bezienswaardigheden in Kaapstad? Lees deze blog van ensannereist met alle tips.

Zoek hotels in KaapstadBooking.com

Handige reistips voor Kaapstad

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
5 reacties op “Try before you die: Paragliden boven Kaapstad + video”
 1. Esther schreef:

  Wow, wat een gaaf avontuur! Ik wist helemaal niet dat je dat daar kon doen. Stoer dat je het hebt gedaan en wat een uitzicht!!

 2. Jenny schreef:

  Wat ont-zet-tend gaaf! Of eigenlijk gaaf in het kwardraad. Kaapstad is een hele toffe stad, en paragliden lijkt me ook heel tof.

 3. Maaike schreef:

  Hoe te gek is dat! Dit ga ik onthouden voor mijn reisje naar Zuid-Afrika!

 4. Wauw wat een belevenis zeg. De prijs is op zich nog te doen vind ik… het lijkt me echt een unieke ervaring!

 5. Aniek schreef:

  Ik heb dit in Zuid-Tirol ook gedaan. Je zweeft inderdaad mooi op je gemakje en hebt een prachtig uitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl