Met de auto naar Duitsland? Vergeet de Duitse milieusticker niet!*

Even de grens over naar Duitsland… Je kan het zo spontaan ondernemen. Even shoppen in Aken, naar de Kerstmarkt in Keulen of werelderfgoed en design bewonderen in Essen. Alleen vergeet je vaak je milieusticker want veel Duitse steden hebben een Umweltzone. En zonder sticker riskeer je een boete!

Vignet voor Duitsland

Milieusticker

Met de auto naar Duitsland? Vergeet je milieusticker voor de Umweltzones niet!

 

Um wat zone?

In Duitse steden geldt de Umweltzone. Vanuit klimaat oogpunt betekent dat alleen zuinige auto’s in de stad mogen rijden. Alle auto’s in de Umweltzone moeten een groene milieusticker hebben. Bij aankomst in een stad zie je dit ook op de borden staan. De boete die je krijgt zonder sticker is zo’n 80 euro. Terwijl het aanschaffen van de sticker slechts 12,50 euro is. Op basis van je kenteken wordt bepaald of jouw auto een officiële groene sticker krijgt. Bijna alle nieuwe model auto’s vallen binnen het limiet. Alleen Dieselauto’s van voor 2006 riskeren dat ze geen groen vignet krijgen.

Zeche Zollverein Essen Unesco Heritage

Essen Zollverein, werelderfgoed, om dit te bezoeken heb je een milieuvignet nodig

Waar een vignet in Duitsland nodig?

Voor meer dan 60 Duitse steden geldt het Umweltgebied. Bijna alle grote steden doen mee. Dus voor een stedentrip Berlijn met de auto moet je hem ook zeker niet vergeten. Oktoberfest in München? Kerstmarkt in Düsseldorf of Keulen? Cultureel in Leipzig? Je hebt voor allemaal een sticker nodig. Ook als je gaat parkeren Düsseldorf Airport voor een internationale vlucht heb je het vignet nodig. vanaf Hamburg en Dresden zijn twee grote steden die nog niet mee doen. Maar binnen het Ruhrgebied hebben alle steden de handen zelfs in een geslagen en is er één grote Umweltzone. Reis je via de snelweg van dit gebied, maar ga je de binnenstad zelf niet in, dan heb je hem niet nodig. Kijk voor alle steden

road sign environmental zone (Umweltzone in german)

Hoe kom je aan een sticker?  

Je kunt natuurlijk naar de ANWB-winkel bij jou in de buurt. Alleen krijg je hier ook niet direct de sticker mee naar huis, maar wordt hij ook hier thuisgestuurd. Zonde van je tijd en bovendien duurder! Je Duitse milieusticker bestel je daarom stukken eenvoudiger online. Indien je vignet Duitsland vandaag voor 17.00 uur besteld wordt hij morgen al naar je opgestuurd. Het aanvragen kost slechts 1 minuut, betalen met iDeal, Paypal of creditcard!

Wat te doen in Berlijn

Berlijn bezoeken met de auto? Je hebt een milieusticker nodig! 

Hoe lang is het vignet geldig?

Eens aangevraagd…. Altijd geldig! Zolang je kenteken niet wijzigt kun je de sticker dus linksonder op je voorruit laten zitten. Klaar dit klusje dus en vraag je vignet aan via dit aanvraagformulier!

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl