Zeilend naar het Cast Away eiland op Fiji

Wilsonnnnn! Help me! Ken je de film Cast Away nog met Tom Hanks? Hij is opgenomen op een van de Mamanunca eilanden op Fiji. Dit onbewoonde eiland kun je bezoeken tijdens een zeiltocht.

Cruisen naar Cast Away eiland

Vanaf Beach Comber eiland ga ik met de boot, boot, boot en nog een boot bij Mana eiland over op een zeilschip. Nou ja zeg maar gerust een jacht. Hier begint mijn Seaspray Day Cruise waarmee ik naar het Modriki eiland, oftewel het Cast Away eiland zal varen. De goedlachse crew trekt al na tien minuten de champagne flessen open. Het is immers vakantie! Gelukkig is er aan boord voldoende schaduw want zelfs na maanden Down Under is mijn lichte huid nog gevoelig voor verbranden. En op volle zee, wil dat helemaal wel. Die zee is trouwens magisch blauw…

Ondertussen pakt de crew er nog wat muziekinstrumenten bij, want op Fiji maken ze er graag overal muziek bij. Dan komen we aan bij Modriki, het eiland waar Tom Hanks strandde en het liefst zo snel mogelijk wegwilde… Maar zo’n paradijs, daar wil ik wel even blijven. We worden in de branding afgezet om een kijkje te nemen en kunnen snorkelen rondom het eiland. Het zand is poeder zacht, zo bizar! Maar wel heet aan mijn voeten!

Even niet meer scherp om welke film het ging? Kijk dan deze trailer nog eens:

Na een uurtje worden we weer opgehaald en wordt een uitgebreide barbecue op het zeilschip geserveerd. Terwijl we nog voor het eiland ronddobberen, een heerlijk luxe gevoel. Daar zetten we koers naar Yanuya Island, waar we aankomen in een traditioneel Fijiaans dorpje en vol gevang worden verwelkomd. Het lokale stamhoofd geeft ons een kavaceremonie, dit is een drankje gemalen van de kavaplant dat wordt geserveerd in een halve kokosnoot. Daarna nemen we een kijk op het schooltje, waarbij de kinderen hun Engels geleerde woordjes op ons uitproberen.

Daarna maken we ons op voor de terugreis over die nog steeds zo blauwe zee. Terwijl de zon al langzaam zakt, zet de crew nog even de muziek ik en worden we overladen met biertjes. Dan is het tijd om afscheid te nemen van de hartelijke mannen die je op deze dag steeds weer een glimlach bezorgde. We reizen weer met de diverse boten terug naar ons eigen eiland. Waar ik ‘s avonds in bed nog even de film met Tom Hanks terugkijk om na te genieten.

 

Ik reserveerde deze cruise in een pakket voor mijn Fiji reis via Awesome Fiji. Hierbij boek je een all-inclusive eilandhop pakket met overnachtingen bij diverse resorts, inclusief bootvervoer, maaltijden en diverse activiteiten.

Meer blogs over Fiji

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Fiji
Deel dit bericht op...
[jpshare]
6 reacties op “Zeilend naar het Cast Away eiland op Fiji”
 1. Yvonne schreef:

  Op de boot met champagne.. niet zeeziek geworden?! Haha… dat zou mij vast overkomen. Ziet er echt super uit hoor! Heerlijk!!

 2. Wauw, wat een leuke trip! De onderwaterwereld ziet er daar echt te gek uit!

 3. Janet schreef:

  Wow gaaf zeg, ik zou Fiji sowieso nog wel een keer willen bezoeken. Dan zou ik zeker ook een bezoek brengen aan dit Cast Away eiland, lijky me heel tof. Het blijft toch leuk om plekken te bezoeken die je in films hebt gezien.

 4. Linda schreef:

  Wat een te gekke trip! Leuk om het eiland van Castaway te bezoeken, altijd leuk zo’n filmlocatie. De onderwater wereld ziet er ook niet verkeerd uit

 5. Jenny schreef:

  Wat een droomreis! Heerlijk om te genieten van mooie landschappen vanaf een boot met de wind in je haar.

 6. Denise schreef:

  Wauw, zo’n afgelegen exotisch eiland klinkt nu nog onbereikbaarder dan het al was. Gaaf dat je er geweest bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl