Wonderlijke werken van Gaudí, bezienswaardigheden in Barcelona 

Bezienswaardigheden in Barcelona? Grootmeester Gaudi zorgde voor de top van attracties in Barcelona. Segrada Familia en Park Guëll zijn de toptrekpleisters.

Met al onze vermaarde voetbalhelden staat voetbal in combinatie tot Barcelona vast in één zin. Als ik echter Barcelona in één woord zou moeten omschrijven is dat Gaudí. Park Guëll, Casa Milà, Casa Battló en Segrada Familia zijn allen door hem ontworpen. En die laatste is nog steeds niet afgebouwd… 


WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Bezienswaardigheden Gaudi in Barcelona

Ronddwalen door Park Guëll, Barcelona

We starten onze Gaudí tour in het Park Guëll, gelegen op een hogere gedeelte van de stad. Bekend om de mozaiekenbankjes en maar ook als het Willy Wonka-achtige landschap waarbij je langs de snoephuisjes loopt. Bij de entree schrikken we van de busladingen toeristen die proberen selfies te maken voor een mozaieken salamander, maar loop gauw door! Je kunt hier letterlijk uren ronddwalen over de tuintjes, parkjes met kleurrijke bloemen en genieten van de vele straatmuzikanten. Neem dan ook zeker je picknickpakketje mee. Vanaf het hoogste plateau kijk je uit over de stad, de zee en Sagrada Familia. 

Gaudi Barcelona Dag 1 (29)

Casa Milà/La Pedrera van Gaudi

Aan de Passeig de Gràcia, het verlengde van Las Ramblas, liggen de casa’s van Gaudís hand. Bij Casa Battló hebben we alleen bij de dubbele buitengevel stil gestaan maar bij Casa Milà besluiten we toch naar binnen te gaan. Vooral omdat het dakterras ook een kunstwerk op zich is. In het museum op de etages er onder komen we meer te weten over Gaudí en zijn leven en hij was zeker een interessant persoonlijkheid. 

Gaudi Barcelona Dag 5 (218)

Gaudi Barcelona Dag 2 (249)

Gaudi Barcelona Dag 2 (283)kopiekopie

Sagrada Familia in Barcelona bezoeken

Hét meesterwerk van Gaudí is natuurlijk de Sagrada Familia. Ik vond het de meest absurde en tergelijkertijd mooiste kerk ooit. Er zijn zoveel details en de lichtinval is perfect. Het is modern en ook traditioneel. We beklimmen ook de torens, naja beklimmen; het is zo modern dat er een lift is. Daarna dalen we af via de trappen. Wist je dat er uiteindelijk 18 torens moeten zijn? De voorgevels die al wel af zijn, zijn ook ware kunstwerken. In 2026 wordt verwacht dat de bouw eindelijk klaar is, ruim 100 jaar na Gaudí zijn dood. 

Gaudi Barcelona Dag 2 (153)

Gaudi Barcelona Dag 2 (148)

Gaudi Barcelona Dag 2 (142)

Gaudi Barcelona Dag 2 (100)

Gaudí & Unesco werelderfgoed in Barcelona

Alle werken van Gaudí staan ondanks dat ze dus nog niet af zijn, op de werelderfgoedlijst van Unesco. De eigenwijze stijl die de architect heeft achtergelaten heet nu Catalaans modernisme, maar heeft ook sterke trekjes van de Jugendstil/Art Nouveau. Ook het Palau de la Musica wordt gerekend tot deze stijl! 

Benieuwd waar je lekker kunt eten in Barcelona? Lees de blog van Talitha! De spectaculairste uitzichten over Barcelona vind je op de blog van Travelaar.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “Wonderlijke werken van Gaudí, bezienswaardigheden in Barcelona ”
  1. karlien schreef:

    Wat een mooie tour! Ik was ooit in Barcelona en toen werd ik helemaal fan van hem. Ik ben aan het denken om met mijn kids te gaan interrailen. Ik twijfel tussen naar Oost-Europa gaan of juist naar Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië. Barcelona gaan we zeker heen als het Zuid-Europa wordt. Dank je voor de reminder van het mooie Barcelona 🙂

  2. Wat een mooie wandeling, Sanne! Ik kan me voorstellen dat je niet kan stoppen met het maken van foto’s. Zoveel moois te zien!

  3. Stéphanie schreef:

    Wat een mooie tour heb je gedaan! Ik ben niet zo van de kunst maar hier word ik dus wel blij van. Ik ben een aantal jaar geleden in Barcelona geweest maar heb toen alles in vogelvlucht gezien. De werken van Gaudi zijn mij wel bijgebleven. Zeker Park Guel, ondanks dat het vol met mensen was, vond ik prachtig.

  4. anto schreef:

    Ik vond het bezoek aan park Güell echt een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Barcelona. Wel jammer dat het nu zo druk is … ik was er ooit twintig jaar geleden en toen was het een stuk rustiger. Ik snap overigens niet dat mensen geen fan kunnen zijn van Gaudí, zelfs ik vind het mooi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl