Het glaseiland Murano in de lagune van Venetië

In de 16e eeuw werden de glasblazerijen uit Venetië verbannen vanwege het brandgevaar. Glaskunstenaars streken neer op het eiland Murano in de lagune. Tot vandaag de dag is dit het eiland waar vele glasblazers op traditionele wijze glaskunst maken.

Glaseiland Murano bij Venetië

Handgemaakte glaskunst

Van vazen, kannen, beelden, sieraden tot kerstballen alles wordt op Murano met de hand gemaakt. Ik had gehoopt op het eiland ook glasblazerijen te bezoeken maar helaas was dat niet mogelijk. Het eiland kent een mooie gracht waaraan allerlei galeries gevestigd zijn. Zoek je iets bijzonders? Ga dan bij iedere galerie naar binnen, want alles heeft een unieke eigen collectie.

De boten naar Murano vertrekken van Fondamenta Nuove. Hier zie je het eiland in de verte al liggen met haar vuurtoren. Heb je een meerdaagse waterbuskaart? Dan kun je met deze kaart ook naar Murano. Je kunt Murano ook bezoeken met de andere eilanden in de lagune; Burano of Torcello.

Murano Lagune enetieDSC_0534

Je ziet Murano al liggen in de verte!

 

Murano Lagune enetieDSC_0570

Zelfs het Maria beeld is van glas!

Murano Lagune enetieDSC_0545

Zo ontzettend gaaf!!!

Murano Lagune enetieDSC_0542

Dit wilde ik eigenlijk direct kopen en mee naar huis nemen maar hoe vervoer je dat in je backpack? En het was duur!

Murano Lagune enetieDSC_0594 Murano Lagune enetieDSC_0590 Murano Lagune enetieDSC_0589 Murano Lagune enetieDSC_0586 Murano Lagune enetieDSC_0581
Murano Lagune enetieDSC_0547 Murano Lagune enetieDSC_0537 Murano Lagune enetieDSC_0535
Venetië Do'sDSC_0568

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Het glaseiland Murano in de lagune van Venetië”
  1. […] 21.In de 16e eeuw werden de glasblazerijen uit Venetië verbannen vanwege het brandgevaar. Glaskunstenaars streken neer op het eiland Murano in de lagune. Tot vandaag de dag is dit het eiland waar vele glasblazers op traditionele wijze glaskunst maken. ensannereist.nl vertelt!Lees de blog van EnSanne Reist. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl