Burano het gekleurde huizen eiland in de lagune van Venetië

Toen ik met behulp van Pinterest onze vakantie naar Venetië aan het plannen was kwam ik steeds foto’s van Burano tegen. Dit eiland met gekleurde huisjes ligt net als Murano in de noordelijke lagune van Venetië. Het eiland zag er fotogeniek uit! Hier wilde ik naar toe!

Vrolijk eiland

Nadat we eerst Murano, het glaseiland, hadden bezocht namen we de boot verder naar Burano. Vanaf Murano was dit nog ruim een half uur varen. Geen punt, ik wist dat een fotogeniek eilandje op ons wachtte. En niets was minder waar! Alle huizen op het eiland zijn van een vrolijk kleurtje voorzien. Ondanks dat er wat spetters uit de lucht vielen straalde Burano!

Wie heeft dit bedacht?

Ik vroeg mij hard op denkend af wie van de inwoners nu op een dag bedacht dat alle huizen een kleurtje moesten krijgen. Op het eiland vind je tal van leuke winkeltjes met schilderijtjes, miniatuur huisjes en kant. Vanaf Burano kon je weer rechtstreeks een boot naar het San Marco plein nemen.

Burano Lagune enetieDSC_0651

Burano Lagune enetieDSC_0618

Vakantiefoto’s à la 2015

Burano Lagune enetieDSC_0639

Burano Lagune enetieDSC_0648 Burano Lagune enetieDSC_0634 Burano Lagune enetieDSC_0631
Burano Lagune enetieDSC_0600 Burano Lagune enetieDSC_0599

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

2 reacties op “Burano het gekleurde huizen eiland in de lagune van Venetië”
  1. En ook hier heb ik een fotoblog van gemaakt. Zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensannereist 2017