Burano het gekleurde huizen eiland in de lagune van Venetië

Toen ik met behulp van Pinterest onze vakantie naar Venetië aan het plannen was kwam ik steeds foto’s van Burano tegen. Dit eiland met gekleurde huizen ligt net als Murano in de noordelijke lagune van Venetië. Het eiland zag er fotogeniek uit! Hier wilde ik naar toe!

Burano is het eiland met gekleurde huizen in de lagune van Venetië

Vrolijk eiland met gekleurde huizen

Nadat we eerst Murano, het glaseiland, hadden bezocht namen we de boot verder naar Burano. Vanaf Murano was dit nog ruim een half uur varen. Geen punt, ik wist dat een fotogeniek eilandje op ons wachtte. En niets was minder waar! Alle huizen op het eiland zijn van een vrolijk kleurtje voorzien. Ondanks dat er wat spetters uit de lucht vielen straalde Burano!

Gekleurde huizen Burano Venetie Lagune eiland

Wie heeft dit bedacht?

Ik vroeg mij hard op denkend af wie van de inwoners nu op een dag bedacht dat alle huizen een kleurtje moesten krijgen. Op het eiland vind je tal van leuke winkeltjes met schilderijtjes, miniatuur huisjes en kant. Vanaf Burano kon je weer rechtstreeks een boot naar het San Marco plein nemen.

 

Gekleurde huizen Burano Venetie Lagune eiland

Gekleurde huizen Burano Venetie Lagune eiland Burano Lagune enetieDSC_0634 Gekleurde huizen Burano Venetie Lagune eiland
Burano Lagune enetieDSC_0600

Meer tips voor Venetië

ensanne heeft meerdere tips voor je bezoek aan Venetië, want er is genoeg te beleven in deze waterrijke stad. We gaven je al 10 tips voor Venetië. En natuurlijk kun je ook uitstappen naar de romantische stad Verona.

Gekleurde huizen Burano Venetie Lagune eiland

Gekleurde steden

Natuurlijk zijn er nog veel meer steden en dorpjes met gekleurde huizen. Jessica van Corners of the World zette alle gekleurde steden voor jou op een rij.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Burano het gekleurde huizen eiland in de lagune van Venetië”
  1. En ook hier heb ik een fotoblog van gemaakt. Zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl