Dagtrip naar de Sahara vanuit Marrakech, aanrader of niet?

 “Zullen we anders een dagje naar de Sahara gaan?” Op het weekend weg met vrienden in Marrakech komt dit idee ter sprake. Nadat we een dag naar het Atlasgebergte zijn geweest, stemt de meerderheid al gauw in. Dus via de receptie van het hotel boeken we een privé chauffeur die ons zal rijden. En dat zal wat uren duren….

Dagtrip naar de Sahara vanuit Marrakech

Om vanuit Marrakech in de Sahara te komen moeten we eerst het Atlasgebergte weer door. Hoe lang de rit zal gaan duren weten we niet exact en onze vriendelijke taxichauffeur weet het ok niet zo goed. Na zo’n twee uur stoppen we op een prachtig uitkijkpunt, maar dan? Hoe lang nog? Dat blijkt nog zeker meer dan drie uur te zijn… moet je nagaan dat je in Amsterdam in de auto stapt en “even naar Parijs” rijdt om de Sahara te zien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Atlas filmset Sahara

We worden uiteindelijk afgezet bij een hotel aan de rand van de Sahara. Waar we te horen krijgen dat er allerlei VIPS hebben verbleven. Er is een zwembad maar wij hebben geen badkleding mee, wat nu? Onze chauffeur is even weggegaan voor het middaggebet en we moeten wachten. Dan blijkt dat het hotel naast de filmstudio’s van Atlas ligt. Hier aan de rand van de sahara zijn vele films als Gladiator, Mission Cleopatra, Queen of the Desert en Game of Trones opgenomen. We moeten een kaartje kopen en dwalen een halfuurtje over het terrein waar het zeker 50 graden is. Dan brengt onze chauffeur ons naar een restaurant. Mag ook wel, want na uren in de auto hebben we trek. Het etablissement heeft ook niet erg te maken met haast, dus alles gaat hier op z’n dooie gemakkie.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Aït-Ben-Haddou

We hebben ondertussen na ruim 6 uur in de auto nog geen Sahara gezien. En geen van ons heeft bereik, want buiten de EU is roamen duur en geen van ons heeft een travelsim genomen voor het midweekje Marrokko. We vragen aan wat mensen in het restaurant waar zij zijn geweest en spreken over Aït-Ben-Haddou. We vragen de chauffeur ons er naar toe te rijden. Dat wil hij wel doen, maar we mogen dat niet tegen zijn baas zeggen. Weer een uur later worden we op een uitzichtpunt en bij twee kamelen afgezet. Dat is het. We maken maar foto’s want we zijn wel in de Sahara! Maar aangezien het de rand is, is het ook een oase, dus groener dan je denkt bij een oneindige zandvlakte. We willen graag Aït-Ben-Haddou graag in, maar helaas kan dat niet. Voor de zonsondergang moeten we weer de bergen door zijn, zegt onze chauffeur. We worden nog bij een souvenirwinkel afgezet waar we iets ‘’moeten” kopen.

Dagtrip naar Sahara

Dan moeten we echt weer ruim vijf uur terug rijden. Het golden hour valt over de bergen wat wel prachtig is. Maar de rit is exact dezelfde slingerende weg als op de heenweg. Voor het avondgebet stoppen we bij een benzinestation, terwijl wij chips en cola halen doet de chauffeur het gebet en brengt ons dan voor de laatste 1,5 uur terug naar Marrakech.
Met elkaar evalueren we.. was dit het nu waard? Zo’n tien uur in de auto, een filmset bezoeken, restaurant en uitzichtpunt? Stiekem zijn we het wel eens, nee. Maar we zijn wel in de Sahara geweest. En tegen je kleinkinderen kan je zeggen: Oma/Opa is in de Sahara geweest. Ik zou zelf eerder naar Aït-Ben-Haddou reizen en hier weer verblijven om meer van de rand van de Sahara te zien.
 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Marokko Marrakech
Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Dagtrip naar de Sahara vanuit Marrakech, aanrader of niet?”
  1. […] het je leuk om een dagtrip naar de Sahara te maken? Sanne schreef er een leuk artikel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl