Naar de kerstmarkt in Dusseldorf

Jawohl! De afgelopen wek kwam het bericht, de kerstmarkten kunnen aangepast doorgaan. Het weekend voor kerst is natuurlijk de tijd om weer de kerstmarkt in een Duitse stad te bezoeken. Vorig jaar stond Dusseldorf op het programma. Niet de grootste kerstmarktstad maar wel iets dichterbij dan Keulen of Goslar

Kerstmarkt Dusseldorf

We nemen de trein vanuit Utrecht, om zo duurzaam en comfortabel te reizen. Dagelijks gaan er meerdere rechtstreekse treinen naar Dusseldorf. We beginnen onze struintocht op het Burgplatz aan de Rijn. Hier staat het grote Reuzenrad en de Schlossturm die in mooie kleuren is aangelicht. Een prachtig decor is neergezet en maakt het grote plein toch knus en gezellig. We nemen uiteraard de eerste beker glühwein aan en gaan op pad.
Een plein verder ligt de Marktplatz. Hier ruiken we de typische snacks en staat tegen het Rathaus de grootste kerstboom die we gaan zien.

Tip: Ga ook even de Geschmacksachen Feinkost in, deze culinaire winkel ligt aan het plein en waar je lekkere likeuren, olies en andere lekkers vindt.

Aan de Marktplatz ligt ook de Bolkerstraße, de uitgaansstraat waar je tot de laatste uurtjes aan de boemel kan. Maar voordat we gaan stappen, gaan we verder op pad want er is meer kerstmarkt. Op de Heinrich Heine Platz vind je wat creatievere kraampjes met handgemaakte items en kerstdecoratie. We steken een poortje door waar we er nog minder vinden.

Op de Koningsallee ligt de schaatsbaan aan de voet van de grote warenhuizen. Het laatste plein waar we komen is de Marten Luther King Platz. Daarna keerden we weer terug door alle vele straatjes, steeds een snackje nemend. We hebben nog wat plek voor een Schnitzel en Apfelstrudel. Naturlich! En eindigen daarna met Schnaps aan de bar. De volgende ochtend lunchen we bij het boutique ingerichte Wilma Wunder met een leuke kaart en uitzicht op het plein. Een perfecte afsluiter van een korte break in Duitsland met veeeel eten ;).

Hoteltip: Wij verbleven in het NH Hotel City. Dat tegenover een metrohalte ligt, vlakbij Centraal Station en een eigen garage voor het geval dat je toch met de auto wilt komen.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl