Wat te doen op de plek op het allerallerverste van huis: Dunedin

Ruim 18.000 kilometer van mijn eigen bed. Daar moet je niet te lang over nadenken maar gewoon van genieten. Dunedin (spreek uit als Duuu-nieee-din) is de meest Schotse stad van Nieuw Zeeland en ligt in het zuidoosten op het Zuidereiland. Ik was hier zelf voor twee nachten. Wat kun je er doen? Best veel gratis! Zoals de botanische tuin, stijlste straat van de wereld en musea bezoeken. 

Chillen in de Botanische tuin

De mooiste botanische tuin die ik heb gezocht. Gelukkig had ik zelf ook prachtig weer hier en kon ik in het herfstzonnetje een boek lezen. Er zijn verschillende plateaus vanwaar je een mooi uitzicht over de stad hebt.

Wildlife tour naar Penisula

Een absolute must do is een wild life tour, waarbij ik de Royal Albatros, zeeleeuwen, geeloog pinguïns, zeerobben en heel veel vogels zag. Ik had ook echt de een goede gids die bioloog was. Lees hiervan mijn aparte blog

Stijlste straat van de wereld

Hij ligt in Dunedin, de stijlste volgens Guiness Book of Records! Maar liefst 35 graden stijging. Als je hem omhoogloopt kun je een certificaat krijgen. Leuk weet je is dat een groot gedeelte van de straat van beton is. Asfalt zou naar beneden lopen… Je bereikt de straat het beste met de bus want hij ligt een paar kilometer uit het centrum.

Deze diashow vereist JavaScript.

Museum bezoeken

De twee musea Otago Settlers Museum en Otago Museum zijn beide gratis te bezoeken. Het eerste exposeert vooral de verhalen van bewoners van de provincie, de migranten, de maori’s en de hedendaagse bewoners. In het tweede kun je de natuurhistorie bekijken, met enorme hoeveelheden opgezette dieren.

Chinese garden

Dunedin heeft een lange relatie met China. In de tijd van de goudwinning kwamen er vele mijnwerkers hier hun geluk zoeken. De Chinese tuin is daar een monument voor. Aangezien ik de herfsttijd hier was kleurden de bomen mooi!

Street art tour

Ook in Dunedin is er weer genoeg street art te zien en al dwalend door de wijk kom je genoeg tegen. Of gebruik de handige plattegrond zodat je niet helemaal loopt te dwalen.

Speights proeverij in de brouwerij

Speights is het nationale tapbier van Nieuw-Zeeland en de brouwerij vind je hier in Dunedin. Al ruim 140 jaar wordt hier de gouden drank gebrouwen. Wil je niet de hele tour doen, maar alleen proeven? Er is een café met kleine kaart.

Must see: Railway station en kerken

Het prachtige railway station is een echt icoon van de stad, vooral door de klokkentoren. Dagelijks vertrekken er nog toeristentreinen vanaf het station. Ook de kerken zijn voor Nieuw-Zeelandse begrippen echte ouderwetse klassiekers. Veel is hier natuurlijk pas in de 19e of 20e eeuw gebouwd.

Shoppen in the mall

In Dunedin kun je prima shoppen. Tussen een blok van straten in het centrum ligt een Mall, waar je nagenoeg alle winkels vindt van ketens in Nieuw-Zeeland. Ga je daarna weer een paar dagen de natuur in, kun je dus even goed inslaan.

Hostel

Ik verbleef in Hogwartz, een prima hostel in de stad. Het heeft wat weg van een typisch Brits hotelletje. Het was wel wat hoger in de stad gelegen en dus met je backpack wel een flinke klim. Het zit vol met grapjes van Harry Potter zoals Dolly was here en kamer 9 3/4. Er waren geen stapelbedden in mijn dormkamer, maar gewone bedden! En de medewerkers waren erg vriendelijk. Er is een ruime keuken om te koken.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl