Zeekajakken naar Cathedral Cove en andere activiteiten in de Coromandal Nieuw-Zeeland

Je kent het beeld misschien wel als screensaver op je computer. De enorme Cathedral Cove, een grot uit de lijmstenen rotsen aan het strand geslepen. De Coromandal Pensinsula is het schiereiland in het noordoosten van het Noordereiland, zo’n 3 uur rijden vanaf Auckland. Hahei is een dorpje waarin je kunt verblijven. Wat kun je hier doen? Stipt op één zeekajakken. Maar natuurlijk is er meer te beleven!


Stray NZ - NZ Backpacking Tours

Zeekajakken naar Cathedral Cove

Absoluut mijn favoriet, je kunt naar Cathedral Cove hiken (zie volgende kopje), maar hoe gaaf is het om dit met een kajak over zee te doen. Ik zal je vooraf zeggen, het is geen gemakkelijke tocht in strijd met de golven maar wel een waanzinnige ervaring. Je vaart in duo’s onderleiding van een gids in ongeveer een uur naar het strand. Je krijgt koffie op het strand, rust uit en gaat weer terug. Het aangezicht als je aankomt is zo gaaf!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hike naar Cathedral Cove

Zie je het niet zitten om de kayakken? Je kunt ook hiken, vanaf Hahei loopt er vanaf het strand een pad al slingerend over de rotsen met mooie uitkijkpunten. Af en toe een stijle beklimming, maar prachtig. Uiteindelijk daal je af tot Cathedral Cove, waar je op het strand kunt uitrusten en weer energie kunt opdoen. Tip: neem genoeg water en je handdoek mee. Wil je nog een duik nemen, zeker je bikini aan. Enne doe de hike niet op je slippers maar trek goede schoenen aan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Snorkelen in Stingray bay

Als je de hike maakt kom je langs Stingray Bay. Dit is een baai aan de andere kant van de rotsen van Cathedral Cove. Via een paadje kun je hier naar toe afdalen en hier het water in gaan, want als je snorkelwaar op zet kun je de stirlingroggen zien. Snorkelwaar kun je huren in het dorp. Let op, je moet een goede zwemmer zijn want de golven tegen de rotsen zijn best heftig.

Graaf je eigen warme bad

Op Hotwaterbeach, 8 kilometer van Hahei is een warmwaterbron onder het strand. Als je bij eb een kuil graaf, kun je je eigen warme bad graven. Soms zelfs kokend heet! Een schep huur je daar maar kun je ook van andere mensen lenen. Let op: het kan hier best druk zijn! Zeker als er een hele backpackersbus aankomt 😉

Kijk de zonsopkomst

Omdat je aan de oostkant van Nieuw-Zeeland bent, heb je hier geen zonsondergang maar opkomst. Ik had dit nog nooit gezien dus zette ik mijn wekker hiervoor. Je loopt over het strand naar een uitkijkpunt gaat zitten en geniet. Het is een bijzondere gewaarwording om de zon uit de zee te zien komen. Paars, roze, oranje… alle kleuren komen voorbij.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geniet van vakantiegevoel

Hahei is echt de ultieme plek waar je het vakantiegevoel ervaart. Onthaasten, even niets hoeven, chillen, koffie drinken, een boek lezen, spelletje doen… Via Stray (de backbackerbus) verbleven wij op de camping Hahei Holiday Resort. Maar je kunt hier ook zelf verblijven en pal aan het strand slapen. En de backpackers hebben hun eigen hoek, dus daar heb je geen last van ;). In Hahei zijn nog 38 andere accomodaties te boeken. Klik hier voor het volledige overzicht.


Ook op het Noordereiland:

Tot tranen geroerd van het wonderschone Waimangu, Vulkaangebied Nieuw Zeeland

Tongariro Crossing, 19.4 onvergetelijke kilometers over een vulkaan

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Nieuw-Zeeland
Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl