Tot tranen geroerd van het wonderschone Waimangu, Vulkaangebied Nieuw Zeeland

Ik heb veel mooie dingen gezien in Nieuw Zeeland. Immense watervallen, besneeuwde bergen, helderblauwe meren en vijftig tinten herfstkleuren. Maar nergens was ik zo geraakt door de natuur bij Waimangu, ‘s Werelds jongste geothermische gebied op het Noordereiland bij Roturua.

Vulkaan in Nieuw Zeeland

Op 10 juni 1886 barstte de vulkaan Tarawera uit. Door deze uitbarsting is Waimangu ontstaan en  mag zich het jongste geothermische gebied ter wereld noemen. Moeder natuur heeft zich na de uitbarsting goed geaard want je vind hier een uniek ecosysteem van zangerige vogels, dampende meren, marmeren terrassen en de voormalige kraters. Het Frying Pan Lake is bovendien een van de grootste warmwater bronnen ter wereld. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Wandeling vulkanisch gebied 

De vulkanische vallei kun je het beste bekijken tijdens de Mt Haszard Hiking Trail. Deze loopt van het bezoekerscentrum naar Lake Rotomahana. De wandeling is ongeveer 11 kilometer lang en je loopt van het hoogste punt naar beneden. Je kunt eventueel een boottocht op het meer maken. Terug naar het beginpunt ga je met de shuttlebus. Onderweg kom je de verschillende kraters tegen en het Frying Pan Lake waar de stoom vanaf komt. Het is hier zo mooi en je hoort behalve vogels niets anders dan de natuur. 

Tranen in m’n ogen

Het meest ontroerd was ik van het knalblauwe Inferno Lake. Ik was hier alleen en het was zo mooi! Ik had echt tranen in mijn ogen. Om bij het meer te komen moest ik een paar trappen beklimmen en tussen een oase van groen lag dit dampende meer. Het staat direct in contact met het binnenste van de aarde. Er wordt zelfs met behulp van dit meer gemonitoord of er nog vulkanische activiteit is in dit gebied. Het water is maar liefst 90 graden warm! 

Jungle en marmeren terrassen

Ik klim verder over de trappen naar Black Crater en hoewel je een zwart gat verwacht is het hier een jungle van bijzondere planten. Vijftig tinten groen! Ook zo prachtig! En ook hier was ik helemaal alleen, wat de ervaring voor mij extra speciaal. Het derde deel van de wandeling was vlakker, met marmeren terrassen van het voormalige lava. Het dampende water was hier moerassiger en dat trekt zoveel bijzondere vogels, insecten en vlinders aan. Ik keek mijn ogen uit en genoot van het concert vanuit de natuur. Ik werd wel ook gestoken door een beest en er zaten veel muggen. Een flesje deet meenemen is dus geen overbodige luxe hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Attracties in de omgeving Roturua

Combineer je bezoek aan Waimangu met een bezoek aan thermalworld Wai O Tapo, alleen is het hier veel drukker omdat de tourbussen hier ook stoppen. Maar met het oranje Champagne Lake, gifgroene meer en ander kleuren is dit toch een must see! Ook de Lady Knox Gheiser (uitbarsting om 10.15 u s ochtends) kun je in de nabije omgeving bezoeken. 

Verblijf in Roturua

Ik verbleef in YHA Roturua tijdens mijn rondreis met Stray en werd voor deze excursie daar opgehaald. Bij het hostel liggen ook wat hotpools aan de overkant in Kuirau Park en daarnaast kun je een duik nemen in de hot spa dat om de hoek ligt. Ik had zelf achteraf overigens langer in Roturua willen blijven om ook Redwood Forest, Orakei Korako te ontdekken en de Tarawera Trail, een van Nieuw Zeelands great walks te hiken. Roturua is daarnaast een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Waitomo (glowworm caves) en Hobbiton. Tot slot kun je ook voor een beetje adrenaline hier je uitleven door te gaan wild water raften of van de rodelbaan. 

Benieuwd hoe een bezoek aan Hobiton, de filmset van Lord of the Rings is? Lees de blog van Travellers of the World!

Rondreis Nieuw-Zeeland

Als backpacker ging ik solo op reis naar Nieuw-Zeeland. Ik ontmoette hier veel andere reizigers via de buslijn van Stray.

Benieuwd naar mijn ervaringen met Stray? Lees deze blog.

Meer blogs over Nieuw-Zeeland:

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl