Hoi An, de toeristische trekpleiser van Vietnam

Reis je door Vietnam, dan ontkom je niet aan Hoi An. Iedereen is er laaiend enthousiast over. We waren dus reuze benieuwd en hadden vrij hoge verwachtingen. Hoi An heeft een oude binnenstad, geheel in Japanse stijl, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en het scheen een van de leukste plekken in Vietnam te zijn. Vol verwachting klopte ons hart toen we op de scooter Hoi An inreden. We waren vertrokken vanuit Hué, op de scooter door de bergen en de rit was prachtig. Dit is echt een aanrader, lees hier mijn blog! Toen we Hoi An vanuit Da Nang binnen kwamen rijden zag het er allemaal veelbelovend uit!

Hoi An Old Town

Ons hotel/hostel was Hoi An Paradise Hotel en was echt een super fijne plek! Op nog geen 400 meter van het oude centrum, met een zwembad en vriendelijke mensen. Ook in Hoi An werd er volop gebouwd, overal waren ze bezig met resorts en hotels te bouwen. Maar gelukkig hadden we geen overlast van het bouwen. Wil je naar binnen bij Old Town, dan moet je een soort toegangskaartje kopen. Je betaalt hier zo’n 4 euro voor en dan kun je onbeperkt naar binnen. Er zitten een paar bonnen in, die je moet inleveren als je een bezienswaardigheid zoals de Japanse Brug of een tempel in wilt.

Hoi An 1

Wil je maatkleding laten maken? Dan is Hoi An bij uitstek de juiste plek om dit te laten doen. Er zijn zo’n 700 kledingzaakjes die de kleding zo voor je op maat kunnen maken. Wel handig om van te voren te weten wat je wilt. En houd in je achterhoofd, bij de goedkopere zaakjes is de kwaliteit ook minder.

Wat ook leuk is, is om een bezoekje te brengen aan de Food Market. Niet eens om er iets te kopen, maar om alleen al rond te kijken naar het enorme aanbod vlees, vis, groente en fruit.

Hoi An is super toeristisch. Overal wordt je nog net niet naar binnen gesleurd om iets te kopen. Soms op het vervelende af. Loop je over straat met eten dan alsnog word je gevraagd of je iets wilt eten kopen bij hun of wilt eten in het restaurant. Ook zijn hier vele tourbussen die enkele dagen stoppen, dus veel tourbustoerisme.

Maar eerlijk is eerlijk, het oude centrum is echt heel leuk! Mooi hoe ze de oude Japanse binnenstad hebben hersteld en super leuk s’avonds dat de lampionnen die door de straatjes hangen een gezellige sfeer door heel de stad geven.

‘s Avonds gaat het nog even door in Hoi An. Je hebt aan de andere kant van de rivier de night market, waar je allerlei souveniers en dingetjes kan kopen. Heerlijk om er overheen te lopen. Bij brug lopen de propppers rond van de Tiger Tiger Bar en de barren die ernaast zitten.

Hoi An 5

hoi An

 

Ontsnappen aan de drukte

Wil je ontsnappen aan de drukte, dan kun je naar het strand gaan. Helaas hadden wij 1,5 dag lang best veel regen en hebben we dus niet heel veel op het strand gezeten, maar het is een heel fijn strand. Bedjes, rieten parasols en kokosnoten, dan kan het bij mij eigenlijk niet meer mis gaan!

Wil je in het oude centrum ontsnappen aan de drukte? Dan kan ik je een heel fijn koffietentje aanraden. Het heet Rosie’s Cafe en als je er zit, merk je niks meer van de enorme drukte in de straat verder. Westerse muziek maar wel de overheerlijke Vietnamese koffie is het hier echt even genieten. Je kan hier heerlijke brownies en homemade granola eten. Ik denk dat we hier wel 2 uur gezeten hebben.

Hoi AN

Hoi An

Hoi An, wat vond ik ervan?

Wij kwamen hier om te relaxen en gelukkig hebben we nog 1,5 dag op het strand kunnen liggen. Maar onze verwachtingen waren hoog, want iedereen prees het zo erg de hemel in, dat het voor ons een beetje tegenviel denk ik. Op den duur was ik er zo klaar mee dat je door iedereen wordt aangesproken met “do you want to buy something?” dat ik eigenlijk heel graag naar de volgende stad toe wilde reizen.

Ik vond het oude centrum echt super leuk om te zien en mooi dat ze het zo in ere houden. En ja, ook ik heb kleding op maat laten maken. Maar ik heb het nu gezien en als ik ooit weer naar Vietnam zou afreizen, dan sla ik Hoi An over. Maar voor iedereen die er nog niet geweest is, ga er heen! Want het is wel de moeite waard om het te zien!

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl