Reisroute en reistips – Vietnam in 24 dagen!

Vietnam in 24 dagen! Ik deed het samen met mijn vriend. En ondanks je 24 dagen hebt, is het altijd te kort. Maar boek je ticket naar dit fantastische land. Je eet verrukkelijk eten, ontmoet vele nieuwe mensen en maakt kennis met een land een heftige geschiedenis heeft maar een prachtige en rijke cultuur! 

Je kan er voor kiezen om van noord naar zuid of van zuid naar noord te reizen. Wij reisden van noord naar zuid, vanwege het regenseizoen. Helaas was het dit jaar het natste en langste regenseizoen sinds jaren. Maar dat mocht de pret niet drukken, want de temperaturen waren warm en de regen duurde (met uitzondering van Sapa) niet langer dan 30 minuten.

Reisroute en reistips Vietnam in 24 dagen!

Hanoi de hoofdstad van Vietnam met het geweldige Old Karteer. In deze stad zie je de Franse invloeden goed terug in de brede boulevards en statige Europese huizen met Aziatische sferen. Ook in de cafeetjes zie je vele franse gerechten en de baguette staat op vele menu’s. Hoi An heeft niet veel bezienswaardigheden. Maar een heerlijke stadswandeling en een bezoekje aan het mausoleum van Ho Chi Minh mag er niet aan ontbreken.

Hanoi vs Ho Chi Minh - ensannereis.nl

Wist je dat Hanoi de plek in om te genieten van streetfood? Vele restaurantjes en mobiele verkoopkarretjes staan heel de dag het lekkerste eten te verkopen!

Vanuit Hanoi reis je door naar Sapa. In het noorden van Vietnam, bijna tegen de grens met China liggen hier de prachtige rijstvelden. We hebben hier een prachtige hike gedaan van 3 dagen/2 nachten. Door de rijstvelden en bossen en schattige, traditionele dorpjes. De moeite waard om dit te doen.

Rondom Sapa heb je vele stammen die in de bergen wonen. Elke stam wordt gekenmerkt door kleuren die zij dragen. De Black H’mong dragen vele zwarte kleding. De Zai dragen vooral roze en groen en de Red Zao dragen prachtige rode hoofddoeken met franjes.

Vanuit Sapa kan je doorreizen naar Cat Ba Island. Dit is een eiland in de wereldberoemde Ha Long Bay. Het is minder toeristisch en minder duur maar niet minder mooi. Waar in Ha Long Bay duizenden toeristen dagelijks de haven betreden om de kast gebergtes te zien is Cat Ba echt een stuk kleiner. Maar zo heb je, als je de juiste tour uitzoekt, ook een goede tocht en veel informatie. Eigenlijk kan je Ha Long Bay niet overslaan tijdens je trip in Vietnam. Bekijk deze blog van Lies rond de Wereld over het wereldwonder Halong Bay.

Na de indrukwekkende gebergtes is het hoog tijd om door te reizen naar Hué. Onderweg kan je eventueel een tussenstop maken in Tam Tuc of Ninh Bin, maar dan moesten we snijden in ons programma en je hebt hier ook kastgebergtes. Op aanraden van andere reizigers hebben we deze overgeslagen!

Hué is meer een tussenstop voor vele reizigers. Wij hadden er graag langer gebleven om meer van de omgeving te bezoeken. Wij hadden hier echter al een scooter gehuurd om de volgende dag naar Hoi An af te reizen via de Hai Van Pas. Dit was echt super mooi en een van de leukste dingen tijdens onze vakantie!

Lees hier hoe we naar Hoi An op de scooter zijn gereisd!

Op het midden van onze reis kwamen we aan in het midden van het land. Hoi An, zeker een bezoek waard, en ga lekker aan het strand liggen of pak de fiets/scooter en ontdek de omgeving want die is werkelijk prachtig! Hoi An, een mooie stad, maar zeker niet de leukste!

Hai Van Pass - ensannereist.nl

Na 4 dagen Hoi An gingen we naar Nha Trang. Nha Trang wordt door de meesten mensen geweerd omdat het alleen maar resorts zijn en er vele Russen deze stad bezoeken. Toch heeft deze stad leuke hostels. We bleven hier een dag, om een dag te duiken en de volgende dag razendsnel naar Dalat af te reizen!

Dalat, in de bergen, koud maar een hoop avontuur en to-do activiteiten. Je moet wel je korte broek misschien even in de tas doen, maar dat maakt niet uit! Leukste wat we hier hebben gedaan was de Mazebar en Canyoning (adseilen in een waterval).

Lees over mijn canyoningavontuur!

De laatste week is aangebroken en deze laatste dagen doen we helemaal niks! Op ons gat in Mui Ne (Phan Thiet). Je kan hier nog voldoende activiteiten bezoeken zoals de duinen en je kan een quad huren maar wij hebben alleen maar bij het zwembad en op het strand gelegen.

Ho Chi Minh. De grootste stad van Vietnam, de rijkste en de benauwdste (voor ons). Met ruim 3 miljoen scooters is deze stad super druk en je moet goed opletten waar je loopt. Bezoek hier de overdekte markt en het oorlogsmuseum en geniet hier van het streetfood.

Reistijden Vietnam

Voor ik op vakantie ging hadden we een heel druk reisschema gemaakt. Maar al gauw kwamen we er achter dat we hier in moesten snijden. Als je aan het reizen bent tussen twee steden ben je al gauw veertien uur kwijt. Om dagen te sparen namen we vaak de nachtbus. Met de bus reizen is goed te doen, als je met de goede maatschappijen reist.

We kwamen al snel tot de conclusie dat we zelfs aan 24 dagen niet genoeg hadden. Vietnam is echt een geweldig land, heerlijk eten, prachtige natuur en vriendelijke mensen. Daarnaast is het spot goedkoop. Je kan er al bier drinken voor 35 cent en een heerlijke noodles maaltijd voor 1 euro!

Vietnam ensannreist

TIP! Zoek je een alternatieve route? Neem dan een kijkje bij Travelaar!

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Categorieën
Vietnam
Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Reisroute en reistips – Vietnam in 24 dagen!”
  1. Christel schreef:

    Wij gaan ook 24 dagen maar hebben een retour Hanoi, we wilden eerst toch van Noord naar Zuid reizen en vliegen van Andang naar Ho chin mi.Maar denken er nu over om bij Hoi An te stoppen en vandaar uit terug te vliegen naar Hanoi.
    We missen dan Ho chin mi als stad het strand in het zuiden.
    Mijn vraag is eigenlijk of we veel missen als we in augustus het zuiden gewoon niet doen en de rest rustiger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl