ensanne Down Under: Voorbereidingen reis Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji #1

Het gaat gebeuren! Op 1 maart stap ik in het vliegveld om een droom te verwezenlijken. Een reis door Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji. Welke voorbereidingen voor drie maanden in van huis, letterlijk naar de andere kant van de wereld, moet ik nemen. De komende maanden neem ik je mee.

Voorbereidingen reis Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji

Wie mij een beetje kent… komt deze reis niet als een verrassing. ‘Eindelijk’ waren ook wat reacties, toen ik mijn ticket daadwerkelijk geboekt had. Australië en Nieuw-Zeeland stonden al heel lang op mijn bucketlist. Dagenlang ben ik aan het puzzelen geweest met de route, wekenverdeling en al niet meer. Begin augustus bezocht ik een inspiratieavond van Kilroy. Bij deze reisorganisatie heb ik uiteindelijk nu ook mijn tickets geboekt. Ik vond het met alle overstap, aansluitingen en tijdzones zelf te gecompliceerd en werd goed geholpen.

Mijn reisschema Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji

Ik vertrek op 1 maart en vlieg dan met een nachtvlucht naar HongKong. Daar blijf ik drie nachten. Daarna reis ik door naar Sydney. Ik reis naar het zuiden, richting Melbourne en pik ook de Great Ocean Road mee. Hier heb ik vooral over getwijfeld omdat het noorden (Cairns) me ook erg gaaf lijkt. Ik heb drie weken de tijd in Australië. Van Melbourne vlieg ik naar Auckland op het Noordereiland. In Nieuw-Zeeland ga ik met de Stray reizen, een hop-on hop-off bussysteem. Ik ga helemaal naar het uiterste noorden, dan via de prachtige nationale parken, met de ferry naar het Zuidereiland via Abel Tasman Park, Joseph gletsjer, de fjorden, Queenstown naar Christchurch. Daar vandaan vlieg ik – super dichtbij en relatief goedkoop – naar Fiji. Hier ga ik 12 dagen eilandhoppen en kan ik duiken! Vanaf Fiji reis ik via Singapore (ook hier 48 uur) terug naar Londen en Amsterdam.

Voorbereiden Reis Nieuw Zeeland Australie Fiji

Het grote wereldreis voorbereiden is begonnen!  

Ik heb mijn tickets geboekt dus nu is het grote voorbereiden begonnen. Daar gaat ook nog heel veel leuke tijd in zitten! De kersverse nieuwe editie van Lonely Planet Nieuw-Zeeland lag afgelopen week op de mat. Daarin kan ik me zeker al verdiepen in de ‘what to sees’. Daarnaast heb ik het Australië Magazine bestelt. Als eerst moet ik mijn accommodaties (zeker op de aankomstbestemmingen) gaan vastleggen. Ik zoek dus nog leuke hotels in HongKong, Sydney en Auckland. Daarnaast moet ik nog gaan bepalen hoe ik van Sydney naar Melbourne ga reizen. Auto huren of met Greyhound bus?  En dan alle (reis)verzekeringen, geld zaken zoals creditcards nog.

Voorbereiden Reis Nieuw Zeeland Australie Fiji

Werken als digital nomad

Als ik op reis ga zijn mijn huidige projecten allemaal afgerond. Ik ga drie maanden op reis en wil on the road wel wat blijven werken. Vooral wat schrijfwerk (reis gerelateerd) zonder strakke deadlines is fijn. Maar niet te veel, het moet wel leuk blijven. Ik denk nu aan zo’n 12 uur per week. Daarmee kan ik toch mijn vaste kosten zoals verzekeringen terugverdienen. Heb je een leuke tip of opdracht, mail gerust sanne@ensanne.nl

Reisbenodigdheden backpacken

Ik ben ook al aan het nadenken over mijn reisbenodigdheden. Is mijn backpack groot genoeg of moet ik een maatje groter hebben? Ik wil verder nog een nieuwe Go-Pro hebben. Verder staat een goede verrekijker al een tijdje op mijn wishlist, zeker in de natuur kan ik daar dan goed het wildlife spotten. En misschien nog nieuwe wandelschoenen, een jas, bikini etc.

Heb je een tip voor me? Laat dan zeker een reactie achter!

 

Disclaimer: Foto’s van 123RF.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
9 reacties op “ensanne Down Under: Voorbereidingen reis Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji #1”
 1. Diana schreef:

  Whooo hier iemand die jaloers is hoor. Wat ga je een gave reis maken. Dit staat echt torenhoog op mijn bucket list. Onwijs veel plezier met nog meer voorbereiden.

 2. Ah ik ben jaloers. Ik ben inmiddels drie keer in Australië geweest en het land heeft echt een speciaal plekje in mijn hart. Het is zo’n fan-tas-tisch land. Na mijn jaar hier heb ik zelfs alles uit lopen zoeken om te emigreren. Je gaat het sowieso fantastisch vinden! Nieuw-Zeeland en Fiji ken ik niet maar veel positieve verhalen over gehoord!

 3. Linda schreef:

  Wauw, wat ontzettend gaaf! wij gaan zelf over twee weken naar Nieuw-Zeeland,wij blijven twee maanden. Helaas hebben wij niet genoeg budget voor Fiji, dus ik kijk uit naar jouw verhalen en foto’s. Wij hebben zelf speciaal voor Nieuw-Zeeland wandelschoenen aangeschaft en zoeken nu nog een goede jas. Ik heb veel goede dingen over stray gehoord, maar wij huren toch een auto voor iets meer vrijheid. Ik ga je zeker volgen tijdens je reis!

 4. Mirre schreef:

  Super gaaf zeg, wat een avontuur! Ik wens je alvast een hele fijne reis (maar zie je vast nog wel vóór die tijd). x Mirre

 5. Sandra schreef:

  Wauw! Wat een toffe reis ga je maken! Ik wens je alvast super veel plezier en een fijne reis! Kijk uit naar je verhalen! 🙂

 6. Aniek schreef:

  Gave reis! Nog nooit geweest, dus ik heb helaas geen tips voor je.

 7. Kelly schreef:

  Jaloers!! Ik ben elf jaar geleden naar Australië geweest en had achteraf spijt dat ik niet langer ben gegaan. Ik wilde zo graag naar Nieuw-Zeeland maar heb dat toen niet gedaan. Wie weet ooit 🙂 Veel plezier met voorbereiden.

 8. Marcella schreef:

  Wat een heeeerlijke reis Sanne! Hoe lang ga je rondreizen in Nieuw-Zeeland? Misschien heb je iets aan de inspiratie in onze route? https://www.marcellamolenaar.nl/roadtrip-nieuw-zeeland-onze-route-van-5-weken/

 9. Lotte schreef:

  Hele toffe plannen hoor! Wij hebben 2j geleden drie maanden gereisd en ik vond het echt heerlijk. In Hong Kong verbleef ik in het Mahjong hostel en dat vond ik echt een hele toffe hostel. Fijn personeel, goede bedden en prima ligging. Dus misschien heb je wat aan mijn tip. 🙂 Ik kijk er al naar uit om virtueel mee te reizen, in Nieuw-Zeeland zal het herfst zijn dus ik denk dat je hele mooie foto’s gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl