Van online naar print: Artikel in Reiz& Magazine!

Het staat er echt! Tekst: Sanne Bakker in een geprint landelijk magazine. Van online bloggen naar offline print magazines. Hoe ik in Reiz& kwam?

Diploma Reisjournalistiek

Afgelopen najaar ging ik terug naar school. Doel: mijn diploma Reisjournalistiek halen. Een aantal intensieve maanden tijdens de cursus volgde met veel lezen, schrijven, research en colleges van de crème de la crème van de (reis)journalistiek. Zo schreef ik artikelen over Verona, Fietsen langs het Gardameer en de Gratis musea in Londen.

Red Star Line Museum in Antwerpen

In januari reisden we met de ‘klas’ af naar Antwerpen voor een stadstour. Als meesterproef van de cursus maakte ik een reportage in Antwerpen over het Red Star Line Museum. Tien van de 31 eindopdrachten werden aangeboden bij de redactie van Reiz& Magazine en jawel mijn reportage is geplaatst in het magazine van april! Van online naar print dus, een geweldig eer. Het artikel is wel ingekort maar voorzien van een prachtige illustratie!

Red Line Star Museum AntwerpenFoto 9

Reisjournalistiek 2016

Ik kan je de opleiding Reisjournalistiek van Fontys Hogeschool zeker aanraden. Het heeft mijn kijk op teksten, literaire technieken, research doen en pitchen absoluut verbeterd! Je kunt je nu inschrijven voor de cursus in 2016. Meer informatie!

 

Is er wel eens een artikel van jou in een print magazine gepubliceerd?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Sanne Bakker
Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “Van online naar print: Artikel in Reiz& Magazine!”
 1. Kirsten Spooren schreef:

  Hoi Sanne,

  Helemaal top 🙂 maar van ‘de eer’ kan je niet leven. Wat ik mij afvraag, heb je er ook voor betaald gekregen? Want dit is een beetje een probleem en een zorg, dat veel bloggers de stap naar de ‘reisjournalistiek’ maken en vervolgens for free werken.

  • Sanne schreef:

   Hi Kirsten, Dank voor je reactie. Nee ik heb er niet betaald voor gekregen. Het is puur de eer als beloning voor de 5 cursisten van de klas. Het was niet voor mij het doel opzich om de cursus te doen maar puur om er zelf beter van te worden in skills, taalvaardigheid etc. De opleiding heb ik zelf betaald. Het was met wekelijks fysieke bijeenkomsten, gastsprekers, feedback sessies en veel huiswerkopdrachten een goede stok achter de deur!

   • Kirsten schreef:

    Fijn dat je zoveel aan de cursus heb gehad! Ik snap het dat je nu niet betaald heb gekregen omdat het in de cursus zat. Wel stoer dat je gewonnen hebt. Volgende opdracht betaald?

    Ik reageerde er op omdat er (te) veel bloggers zijn die ontzettend trots zijn dat ze in een magazine gepubliceerd zijn, maar hier niet betaald voor krijgen. Leuk voor de blogger, maar waarom zouden magazines dan nog journalisten betalen als ze aan gratis content kunnen komen? Dat is echt een probleem in de journalistiek, helemaal als het ook nog eens bloggers zijn die erg goed kunnen schrijven 🙂

    • Sanne schreef:

     Hi Kirsten, het was een ‘prijs’ van de cursus. Ik snap je punt van de bloggers en schrijven. Die discussie zal nog wel even voort gaan. Maar als ik betaald kan krijgen, graag natuurlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl