Fietsen aan de oevers van het Gardameer naar schiereiland Sirmione

“Hier heb je de sleutels, neem onze maar.” Amper 48 uur geleden zijn we aangekomen op onze camping en vol vertrouwen leent beheerder John zijn stalen ros uit. “Gewoon richting het dorp fietsen, dan pak je het schelpenpad langs het meer en dan als maar rechtdoor. Je komt vanzelf in Sirmione.” Een beetje onwennig nemen we de fietsen aan, grijpen een fles water en zonnebrand en vertrekken terwijl John ons bij de poort uitzwaait: “Tot vanavond!”.

Verblijf bij het Gardameer in het naseizoen

In september is het in Italië nog zomers met een temperatuur van 30 graden. We begonnen onze reis in Venetië, hopte langs de eilanden Murano en Burano in de lagune en vertoefde in het romantische Verona. Het Gardameer leek ons een prima bijtankstop en in het naseizoen zijn de campings uiterst voordelig. We grepen de kans om ook de hotspots mee te pakken. John beveelde ons in eerste instantie aan om met de veerboot over te steken naar Bardolino, aan de oostelijke oever en vervolgens via het schiereiland Sirmione terug te reizen. Helaas waren de boottijden al op het naseizoen ingesteld. Op de fiets naar Sirmione, 13 kilometer, leek ons daarom een prima optie.

Tip! Er is een nieuw fietspad aan het Gardameer. Travelvibe ging op pad om deze te testen!

Gewoon rechtdoor naar Sirmione!

De schelpen knisperden onder de banden van de fiets van José, de vrouw van John. Tegen ons gevoel in negeerde we het verbodsbord van een vierkante meter boven het pad. “Iedereen fietst daar” dus trapte we ons voort op de rand van het meer. Een fris briesje streek langs mijn schouders, die ik gelukkig net had ingesmeerd met zonnebrand. Vanaf het kiezelstrand keken zonaanbidders geïrriteerd op van hun handdoek, volgens mij uiterst oncomfortabel, door het geluid van de fietsers. Na 8 kilometer hield het pad op. “En nu?” vroeg ik aan mijn vriend. “Laten we maar gewoon de grote weg op gaan” antwoorde hij, “Rechtdoor had John gezegd!” Met gevaar voor eigen leven fietste we op de provinciale weg. Na een kilometer kwam er een stoep en voor we het wisten bereikte we het schiereiland.

Sirmione GardaDSC_0928

Sirmione GardaDSC_0932

Omringd door panoramische uitzichten

Sirmione stelde niet teleur. Het historische stadje is, zoals bij ieder schiereiland, omringd door het Gardameer en dat betekent panoramische uitzichten. Zweetdruppels lopen nog langs mijn wang en buiten de stadspoort zetten we de fietsen van John & José op slot. Bij het Scaligeri kasteel direct naast de poort is het wat druk en dus slenteren we verder. De fietstocht heeft er ingehakt en daarom nemen we plaats op een mooi terras. Ik trakteer mezelf op een verse carpaccio en voor het eerst kan ik tijdens onze vakantie genieten van een Funghi Risotto. Ondertussen kijken we uit op het levendige kruising van Via S. Salvatore en de vele bezoekers die van de paarse klimop foto’s schieten. Aangesterkt wandelen we via de Passeggiata Panoramica richting de punt van het schiereiland. We passeren de Terme di Sirmione, entree tot de Grotta di Catullo grotten en mijmeren vervolgens onder de olijfbomen bij de blik op het glinsterende meer. Op de terugweg slaan we keramische souvenirs in voor het thuisfront en nog een gelati te nemen. “Die fietsen we er op de terugweg wel weer af!“

 

Ben je benieuwd naar andere leuke dorpjes aan het Gardameer? Kirsten van Travelaar tipt je 7 mooie plekken aan het Gardameer!

 

Sirmione GardaDSC_0942 Sirmione GardaDSC_0947

Ik schreef deze blog als huiswerk voor de opleiding Reisjournalistiek van Fontys Hogeschool.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Bestemmingen Italië
Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl