13 leuke tips voor een Valentijnsdate

Het is alweer bijna 14 februari en dat betekent… hoog tijd om de liefde te vieren. Plan een date met je geliefde óf ga juist voor een nieuwe vlam. Dit zijn de leukste tips voor een Valentijnsdate!

 1. Romantisch Dagje Delft

Je zou het misschien niet verwachten maar in meerdere onderzoekjes van datingwebsites kwam Delft als meest romantische uit de bus! De pleintjes, historische straten en grachten maken dit kleine stadje tot een echte trekker. Wat je er samen doet? Maak een privé-rondvaart met de Canalhopper, laat iets beschilderen in Delfts blauw (dat is echt heel hip!), laat je betoveren in het theater van Madame de Berry en geniet; Delft biedt tientallen leuke cafeetjes en bars waar je eindelijk eens dat goede gesprek kunt voeren.

Tip: Collega blogger Carolien van Dream the World deelt de hotspots in Delft met je.

 1. Amsterdam ontdekken met je zintuigen

Een heel ander uitje vind je in Amsterdam. Bij C the City ga je in het donker de stad ontdekken. Je ziet echt geen hand voor ogen en juist omdat je dit zintuig mist, ga je de stad anders beleven. Je hoort, ruikt en voelt de stad.

Olympic Experience

 1. Uitwaaien op Scheveningen

Iets verderop van Delft, je kunt er zelfs met de directe tram heen, ligt de badplaats met de meest onuitspreekbare naam door buitenlanders. Scheveningen is weer hip & happening. De Pier is aangepakt, er is een nieuw suitehotel geopend én er is een reuzenrad geplaatst. Tel daarbij een heerlijke strandwandeling op en als je wilt kun je ook nog glow in de dark midgetgolfen!

Tip: Collegablogger Denise van Follow my Footprints geeft je een impressie van de nieuwe pier!

 Hoge Veluwe

 1. Puur natuur op de Veluwe

Als je op de Hoge Veluwe bent denk je echt; was Nederland zo mooi. Stap samen op een witte fiets bij het Nationaal Park en ga er een hele dag op uit. Stop onderweg op een mooi plekje en wie weet zie je het wild voorbij schieten!

 1. Schommelen op grote hoogte

Als je allebei geen hoogtevrees hebt moet je zeker gaan schommelen op de nieuwe ADAM Toren bij het IJ. Vanaf de schommel kijk je over de stad. Bij avond zie je de vele lampjes twinkelen…

Bistronoom

 1. Culinair genieten

Een avond culinair genieten kan ook zeker voldoende zijn om de liefde te vieren. Een paar tips waar je zeker samen blij wordt en waar ik ook zeker voor naar toe zou rijden!

 1. Tour d’Amour in Amersfoort

De stadsgidsen van Amersfoort halen op 12 februari alles uit de kast om in het romantische decor van de stad een Tour d’Amour te maken. De liefde gaat al wat eeuwen mee en daarom vertellen de gidsen je er daar meer over. Van huwelijksvoorschriften tot speculaaspoppen en van koppelaarsters tot kunstgebitten!

 1. Wijn & Spijs wandeling in Dordrecht

Wandel in Dordrecht van restaurant naar restaurant. In ieder restaurant staat een smakelijk hapje voor je klaar. Je ziet zo en wat van de stad, komt steeds in een andere setting en dus steeds andere gespreksstof!

 1. Trouwen voor een dag op Kasteel de Haar

Wilde jij altijd al trouwen met je vader, moeder of beste vriend(in)? Kom dan naar Kasteel de Haar! Ga met het trouwboekje op pad door het sprookjesachtige kasteel. Nadat je alle opdrachten hebt volbracht volgt in de bruidskapel de huwelijksceremonie. Met sluier, hoge hoed en ringen!

 1. Schaatsen in de Flevopolder

Zijn jullie een beetje sportief aangelegd? Haal je schaatsen dan uit het vet en op naar Flevoland. In de Flevopolder kun je op een natuurijsbaan in de polder heerlijk schaatsen! Een rondje is hier maar liefst 3 kilometer dus je kunt je lol op!

 1. Dagje chillen in Sanadome

Onlangs werd Sanadome verkozen tot het beste Wellness hotel van Nederland. In de termen kun je uren dobberen en heerlijk ontspannen. Tip; boek ook zeker de Sabia Med therapie; hiermee wordt er een zonsondergang en -opkomst gesimuleerd. In het warme zand val je zeker in slaap!

 1. Kunst kijken in Museum Voorlinden

Willen jullie je liever kunst bewonderen en daarna heerlijk wandelen op een mooi landgoed? Ga dan naar het nieuwste museum in de regio Den Haag! Museum Voorlinden is sinds het afgelopen najaar geopend en hier tref je echt kunst op stand. Abstract, maar daar kun je samen lekker bij wegdromen.

 1. Harry Potter tentoonstelling in Utrecht

Jaaa eindelijk is hij dan daar. De langverwachte Harry Potter tentoonstelling, is vanaf 11 februari (dus precies voor Valentijn) te zien. Dus delen jullie die passie voor de magische wereld, op naar Utrecht!

Wat is jouw tip voor een Valentijnsdate?

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “13 leuke tips voor een Valentijnsdate”
 1. Denise schreef:

  Hoi, leuk, dank je voor de vermelding. Je noemt het suitehotel, maar daar heb ik ook een aparte (heel uitgebreide) blog over geschreven hè: http://www.followmyfootprints.nl/suites-en-cabins-op-pier-luxe-slapen-zee/
  En deze blog geeft (ipv de andere blog die je noemt) een nog beter beeld van hoe leuk de Pier nu is: http://www.followmyfootprints.nl/food-fun-op-foodboulevard-scheveningen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl