Doen in het Westland: fietsen voor je bloemen en eten

Als je in het Westland bent, valt je al gauw iets op. Iedereen fietst met volle fietstassen met bloemen en fruit! Als je dus een rondje gaat fietsen (of wandelen) kun je langs de weg verse bloemen, perkgoed, groenten en fruit kopen. Gezond én duurzaam!

Het Westland is natuurlijk de kassenregio tussen Den Haag, Delft en Rotterdam. In de kassen worden bloemen, groenten, fruit, planten en perkgoed geteeld. De meeste producten gaan naar de veiling, maar niet alle producten zijn hiervoor geschikt. Die worden aan de weg verkocht. Met de fiets (en fietstassen) maak je een gezond en tevens duurzaam ritje! Want je bent zelf in beweging, hebt een doel om te fietsen, helpt lokale ondenemers en er is minder verspilling. 

Route fietsen voor bloemen

Er is geen vaste fietsroute of fietstocht uitgezet om bloemen of planten te scoren. Wel is er een handige Google map bloemen, maar daarop zie je dat bijna overal in de buitengebieden stalletjes aangemerkt zijn. Meestal staat er een kar waarop de bloemen zijn uitgesteld en is het stalletje onbemand.  Of je nu gerbera’s, geraniums of verse amaryllis bloemen wilt. In de meeste stalletjes betaal je nog met contant geld (neem dus genoeg mee!), bij enkele kun je tegenwoordig met een QR code betalen.

Fietsen voor je eten

In tegenstelling tot de bloemen zijn er voor eten fietstochten uitgezet. Deze variëren per seizoen en zijn gemaakt voor een verse soep. Zo kun je fietsen voor tomaten-, pompoen-, erwten- of courgette soep. Daarnaast zijn er ook bijna overal groenten en fruitstalletjes te vinden. Sommige stalletjes hebben zelfs een soort FEBO, waarbij je via het ‘kluisjes’ systeem je fruit of groenten afrekent. 

Benieuwd wat er verder in het Westland te doen is? Lees deze blog

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Doen in het Westland: fietsen voor je bloemen en eten”
  1. Denise schreef:

    Wat leuk die gezonde FEBO-variant! Ik wil zeker een keer richting Westland fietsen (ik fietste laatst al een stukje van de kassenroute), dus wie weet kom ik ze dan wel tegen.

  2. Wat leuk! Hier in de omgeving (Bollenstreek) hebben ze in het voorjaar ook volop bloemenstalletjes staan, vind dat altijd zo leuk! Veel ‘echter’ dan wanneer je het in de winkel koopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl