Hoteltip: Hotel de Bilderberg in Oosterbeek

Zoek je een fijn hotel om even een weekendje te ontspannen. Via de achterdeur letterlijk het bos in te lopen en wat culturele uitstapjes te maken? Tip! Hotel de Bilderberg in Oosterbeek, vlakbij Arnhem is perfect.

Alleen al de statige oprijlaan zegt genoeg… dit is een klasse hotel. Het hotel was het eerste hotel van de inmiddels landelijke keten Bilderberg hotels en nog steeds het paradepaardje. Ook historisch heeft het hotel veel bekendheid door de ‘Bilderbergconferentie’ in 1954. De verslechterde relatie tussen Europa en de US stonden op de agenda voor een meerdaagse vergadering die door Prins Bernhard werd voorgezeten.

Uiterst modern hotel op historische plek

Hoewel we op een historische plek beland zijn, is hier in het interieur niets van te zien! De lobby, bar en het restaurant zijn uiterst modern! Ook mijn kamer is modern ingericht en super prettig met een groot bed met kraakverse witte lakens en handdoeken. Met het wifi netwerk ben ik in een wenk verbonden. Mijn badpak roept me bijna vanuit mijn koffer te gemoed, want het hotel heeft een grote wellness en zwembad. Maar helaas zoals dat gaat tijdens bloggersweekenden geen tijd!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Culturele tips rondom Hotel de Bilderberg

Hotel de Bilderberg is een uitstekende uitvalsbasis voor culturele uitstapjes in de omgeving! Een paar tips op rij!

 • Bezoek het Openluchtmuseum (10 minuten afstand). Hier loop je echt even terug in de tijd. Wist je zelfs dat het in de Tweede Wereldoorlog een opvangplek was voor vele Arnhemse vluchtelingen?
 • Het Kroller Muller Museum (15 minuten afstand) ligt midden in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het museum werd uit verdriet geboren en heeft een rijke collectie van Van Gogh, Mondriaan en Picasso.
 • Kasteel Doorwerth (5 minuten afstand) is een middeleeuws kasteel dat na de oorlog volledig gerestaureerd is. Behalve het museum bezoeken kun je vanaf hier prachtige wandelingen richting de uiterwaarden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De natuur in bij Hotel de Bilderberg

Letterlijk bij de achterdeur van het hotel, loop je kilometers bos in van de rand van de Veluwe. Urenlang wandelen, de geur van het bos en veel wild spotten.

 • Pak een witte fiets en verken misschien wel het prachtige stuk natuur van de Hoge Veluwe op zo’n 15 minuten van het hotel. Dit is absoluut geen safaripark maar puur natuur.
 • Aan de andere kant ligt de Veluwezoom waarbij de Posbank (zo’n 20 minuten vanaf het hotel) het mooiste stukje is. Ook hier is het heerlijk wandelen. Tip; in de septembermaand kleurt hier de heide tachtig tinten paars.
 • Iets noorderlijker de Veluwe (zo’n 30 minuten vanaf het hotel) op ligt Radio Kootwijk, ook zo’n mooie en bijzondere plek.

Disclaimer: Ik bezocht Hotel de Bilderberg tijdens tijdens een blogtrip in de Gelderse streken die we met ensanne.nl organiseerden.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Hoteltip: Hotel de Bilderberg in Oosterbeek”
 1. Eva schreef:

  Als het aan mij lag, sliep ik (nog) vaker in een hotel dan dat ik nu doe. Ik hou er van. Het Bilderberg Hotel is er eentje om te onthouden voor een uitje in eigen land.

 2. Esther schreef:

  Hotel de Bilderberg ken ik wel en is inderdaad een heerlijk hotel en prachtig gelegen. Ik kom oorspronkelijk uit Arnhem – dat tegen Oosterbeek aan ligt – en ken de omgeving daar dus goed. De Hoge Veluwe is altijd een goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl