Coronaproof uitjes voor het weekend tijdens de lockdown

Heb jij ook zo’n behoefte om er even op uit te gaan? Klaar met alle ommetjes rondom je eigen huis? Er zijn nog uitjes die je tijdens de lockdown kunt ondernemen zodat je toch iets leuks ervaart in deze tijd. Uiteraard veilig en zonder dat je in contact bent met andere mensen. Ik zet 10 tips voor je op een rij.

Leuke uitjes tijdens lockdown

Avontuurlijk vissen

Buitensporten is toegestaan en daaronder valt ook vissen. Wist je dat je in Nederland een heus vispark is? Bij Tom’s Creek in Lelystad kun je vissen op forel, karpers en meervallen. Het park biedt zes avonturen vijvers, drie forellenvijvers en een karpermeer. Viservaring is niet nodig, je huurt bij je ticket alle benodigdheden. Je kunt ook nu met 2 personen of een huishouden een dag(deel) vissen.

Foto: Tom’s Creek Visvijver

Bomen bewonderen

Wist je dat Nederland een eigen bomenmuseum heeft? Op 27 hectare vind je het Von Gimborn Arboretum met de grootste bomencollectie van Nederland. Bomen en struiken van over de hele wereld zijn verzameld voor wetenschappelijk onderzoek. Zaad of stekjes werden meegenomen van verre expedities. Je kunt hier dus heerlijk wandelen!  

Foto Bomenmuseum.nl

Roofvogel fotografieworkshop

Hoe gaaf is dat? Tijdens een roofvogelfotografieworkshop ga je met je eigen camera, vanuit een eigen hut aan de slag om roofvogels, uilen, gieren, maraboes en ooievaars te fotograferen. Je krijgt deskundige tips van natuurfotograaf Nathan Vink. De workshop is inclusief een lunch en versnaperingen.

Roofvogelfotografieworkshop, foto: Nathan Vink

Stadswandeling in een onbekende stad

Ken jij alle bijzondere plekjes in Rotterdam, Dordrecht, Gouda of Delft al? Ga op pad met een Stadswandeling010. Je krijgt een route, adresjes van lokale horeca voor een take away eten en drinken en quiz mee. De routes zijn 3,5 tot 7 kilometer lang zodat je ook echt eens op een andere plek komt. De organisator vraagt een laagdrempelige bijdrage per persoon.

Landart Route in Flevoland

Dé provincie met het grootste aantal landschapskunstwerken is Flevoland. Na de inpoldering van dit stuk Zuiderzee was er hier genoeg ruimte voor bijzondere kunstwerken. Visit Flevoland heeft daar een mooie autoroute van zo’n 190 kilometer voor uitgestippeld. Per kunstwerk zit je steeds zo’n 20-30 minuten in de auto. Download de route hier!

Foto: Visit Flevoland, Claire Droppert

TIP: Neem een gevulde picknickmand mee en je hebt sowieso een leuke dag. Bekijk hier mijn favoriete picknickrecepten.

Elfstedentocht met een oldtimer

Dit voorjaar gingen wij al op pad met een vintage oldtimer, en komend voorjaar kun jij ook een Elfstedentocht maken. We love Oldtimers heeft een route langs elf steden in het midden van Nederland uitgestippeld met een puzzelquiz, warme choco stop en natuurlijk een gave oldtimer. Je kunt met een huishouden de auto huren.

Bij We Love Oldtimers kun je kiezen uit tientallen oude auto’s

Schaatsen op de Uithof

De Haagse schaatsbaan de Uithof is ook nu tijdens de lockdown geopend. Houd jij er dus wel van om de ijzers onder te binden? Boek dan een uurtje vanaf 6 uur ’s ochtends! Zo ervaar je het typische Hollandse wintergevoel. En mocht het dan echt nog hard gaan vriezen, ben jij al voorbereid!

Knapzakroute in Drenthe

Laat je thermosfles vullen met verse koffie en ga met een verse lunch van Bakker Joost uit het Drentse Odoorn op pad. De bakkerij heeft verschillende Knapzakroutes uitgezet over de Hondsrug. Dit stukje Nederland is UNESCO Werelderfgoed en heeft natuurlijk in de winter ook zijn charme. Onderweg zoek je een mooi picknickplekje voor je lunch.

Knapzakroute op de Hondsrug

Drive Through tourroute

Ga samen een dagje touren met eigen auto. Met het Drive Through arrangement ga je op pad met een routeboek en speel je onderweg het rally spelletje. Je komt op onverwacht mooie plekjes in Nederland. Kies bijvoorbeeld voor Groene Hart, Noord-Limburg, Salland, Noord-Holland en Twente. Bij een lokale horecagelegenheid kun je een pakket van lekkernijen op halen en bij de finish plek ontvang je nog een lekker pakket voor thuis!

Ontspannen in een privé sauna

Is thuis niet de plek waar jij optimaal kunt ontspannen? Reserveer dan een privé sauna. Deze heb je natuurlijk helemaal voor je eigen gebruik en je ontmoet geen andere bezoekers. Wellness Spots heeft de beste Nederlandse privésauna’s voor je op een rijtje gezet.

Privé Sauna in Oisterwijkse bossen, foto Wellness Spots

Wandelen met een Alpaca

Eén van mijn favoriete dieren zijn Alpaca’s. En hoe leuk is het als je met deze mooie dieren kan wandelen! Op de Alpaca boerderij van Faas en Anja van der Wagt ga je zo’n 2 uur wandelen in de omgeving van Brielle. Per duo mag je met één alpaca uit wandelen. Kijk voor de data op de website.

Foto: Alpaca World Brielle

Heb jij nog een leuke tip voor een coronaproof uitje in het weekend? Laat hem achter in de comments!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Uittips in Nederland

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl