Coronaproof uitjes voor het weekend tijdens de lockdown

Heb jij ook zo’n behoefte om er even op uit te gaan? Klaar met alle ommetjes rondom je eigen huis? Er zijn nog uitjes die je tijdens de lockdown kunt ondernemen zodat je toch iets leuks ervaart in deze tijd. Uiteraard veilig en zonder dat je in contact bent met andere mensen. Ik zet 10 tips voor je op een rij.

Leuke uitjes tijdens lockdown

Lichtwandeling

In de donkere uren is er in Amsterdam kun je nog wandelen langs de lichtkunst van Amsterdam Light Festival. De route langs de grachten is zo’n 7 kilometer. Onderweg kom je langs 23 kunstwerken die de afgelopen 10 jaar al eens eerder te zien waren. Tussen 17.00 en 22.00 uur is de kunst te bewonderen. Begin bij het kunstwerk Ghost Ship vlakbij Amsterdam Centraal Station. Vul je rugzak met lekkers en een thermosfles met warme choco.

Avontuurlijk vissen

Buitensporten is toegestaan en daaronder valt ook vissen. Wist je dat je in Nederland een heus vispark is? Bij Tom’s Creek in Lelystad kun je vissen op forel, karpers en meervallen. Het park biedt zes avonturen vijvers, drie forellenvijvers en een karpermeer. Viservaring is niet nodig, je huurt bij je ticket alle benodigdheden. Je kunt ook nu met 2 personen of een huishouden een dag(deel) vissen.

Foto: Tom’s Creek Visvijver

Bomen bewonderen

Wist je dat Nederland een eigen bomenmuseum heeft? Op 27 hectare vind je het Von Gimborn Arboretum met de grootste bomencollectie van Nederland. Bomen en struiken van over de hele wereld zijn verzameld voor wetenschappelijk onderzoek. Zaad of stekjes werden meegenomen van verre expedities. Je kunt hier dus heerlijk wandelen!  

Foto Bomenmuseum.nl

Roofvogel fotografieworkshop

Hoe gaaf is dat? Tijdens een roofvogelfotografieworkshop ga je met je eigen camera, vanuit een eigen hut aan de slag om roofvogels, uilen, gieren, maraboes en ooievaars te fotograferen. Je krijgt deskundige tips van natuurfotograaf Nathan Vink. De workshop is inclusief een lunch en versnaperingen.

Roofvogelfotografieworkshop, foto: Nathan Vink

Vogels spotten

Heb jij de ijsvogel of de buizerd al eens met eigen ogen gezien? Sluit je dan een paar uur op met verrekijker (en eventueel camera) in deze privé vogelhut bij Vuren. Je zit eersterangs verstopt in de natuur!

Stadswandeling in een onbekende stad

Ken jij alle bijzondere plekjes in Rotterdam, Dordrecht, Gouda of Delft al? Ga op pad met een Stadswandeling010. Je krijgt een route, adresjes van lokale horeca voor een take away eten en drinken en quiz mee. De routes zijn 3,5 tot 7 kilometer lang zodat je ook echt eens op een andere plek komt. De organisator vraagt een laagdrempelige bijdrage per persoon. Of stap aan boord in de Venetiaanse watertaxi. Met de Haagse Horecatour kun je allerlei plekken in Den Haag ontdekken. Met de Pindakaasspeurtocht van de Pindakaaswinkel ga je op zoek naar letters verstopt in allerlei steden.

TIP! Op steeds meer plekken ontdek je streetart. Bijvoorbeeld in de Binckhorst in Den Haag.

Varen in de frisse buitenlucht

Varen in de openlucht mag ook gewoon met je eigen huishouden. Dus huur een sloepje en stap aan boord. Bijvoorbeeld via Huureensloepje om de Westeinderplassen te verkennen. Ook de Willemsvaart in Den Haag vaart gewoon uit en in Rotterdam kun je met de Waterbus of Watertaxi toch iets van de stad zien!

Landart Route in Flevoland

Dé provincie met het grootste aantal landschapskunstwerken is Flevoland. Na de inpoldering van dit stuk Zuiderzee was er hier genoeg ruimte voor bijzondere kunstwerken. Visit Flevoland heeft daar een mooie autoroute van zo’n 190 kilometer voor uitgestippeld. Per kunstwerk zit je steeds zo’n 20-30 minuten in de auto. Download de route hier!

Foto: Visit Flevoland, Claire Droppert

TIP: Neem een gevulde picknickmand mee en je hebt sowieso een leuke dag. Bekijk hier mijn favoriete picknickrecepten.

Elfstedentocht met een oldtimer

Dit voorjaar gingen wij al op pad met een vintage oldtimer, en komend voorjaar kun jij ook een Elfstedentocht maken. We love Oldtimers heeft een route langs elf steden in het midden van Nederland uitgestippeld met een puzzelquiz, warme choco stop en natuurlijk een gave oldtimer. Je kunt met een huishouden de auto huren.

Bij We Love Oldtimers kun je kiezen uit tientallen oude auto’s

Schaatsen

De Haagse schaatsbaan de Uithof zijn ook nu tijdens de lockdown geopend. Houd jij er dus wel van om de ijzers onder te binden? Boek dan een uurtje vanaf 6 uur ’s ochtends! Zo ervaar je het typische Hollandse wintergevoel. En mocht het dan echt nog hard gaan vriezen, ben jij al voorbereid!

Knapzakroute in Drenthe

Laat je thermosfles vullen met verse koffie en ga met een verse lunch van Bakker Joost uit het Drentse Odoorn op pad. De bakkerij heeft verschillende Knapzakroutes uitgezet over de Hondsrug. Dit stukje Nederland is UNESCO Werelderfgoed en heeft natuurlijk in de winter ook zijn charme. Onderweg zoek je een mooi picknickplekje voor je lunch.

Knapzakroute op de Hondsrug

Ontspannen in een privé sauna

Is thuis niet de plek waar jij optimaal kunt ontspannen? Reserveer dan een privé sauna. Deze heb je natuurlijk helemaal voor je eigen gebruik en je ontmoet geen andere bezoekers. Wellness Spots heeft de beste Nederlandse privésauna’s voor je op een rijtje gezet.

Privé Sauna in Oisterwijkse bossen, foto Wellness Spots

Wandelen met een Alpaca

Eén van mijn favoriete dieren zijn Alpaca’s. En hoe leuk is het als je met deze mooie dieren kan wandelen! Op de Alpaca boerderij van Faas en Anja van der Wagt ga je zo’n 2 uur wandelen in de omgeving van Brielle. Per duo mag je met één alpaca uit wandelen. Kijk voor de data op de website. Heb jij niets met alpaca’s maar ga je liever met een ezeltje op pad? Ook dat kan in Soest bij de Ezelsocieteit.

Mountainbiken in Brabant

Ben je sportief aangelegd? Stap dan op de mountainbike en rijd het ruim 30 kilometer lange parcours bij de Loonse en Drunensche duinen. De route gaat rondom dit nationale park en is zeer uitdagend. Deels ga je door de sahara van Nederland maar ook veel door bossen. Bij een van de startpunten, de Rustende Jager, kun je mountainbikes huren!

Escape box met puzzels in Breda

Sluit jij jezelf het liefst op in een escaperoom? Stel je puzzelskills op de proef met de escape box van Vier Hoog. Je gaat op pad met je eigen auto in Breda om de codes te kraken. De puzzelbox bestaat uit iets lekkers te drinken en versnaperingen dus je bent echt een lekker dagje weg!

SILO art tour

Uiteraard is er ook in Oost-Nederland genoeg te beleven. Wat dacht je van een Silo Art tour in de Achterhoek. Grote graansilo’s zijn hier tegenwoordig versierd met enorme murals. Tijdens een fiets, wandel of autotocht ga je op zoek naar deze nieuwe iconische plekken, en natuurlijk Instagramwaardig!

Heb jij nog een leuke tip voor een coronaproof uitje in het weekend? Laat hem achter in de comments!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Uittips in Nederland
Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl