Try before you die: dagje toeren met de Volkswagenbus

Of ik een dagje met een Volkswagenbus wilde toeren… Dat stond nog op mijn bucketlist dus daar zei ik dan ook geen nee tegen! En volgens mij kozen we de allerbeste zondag uit begin april! Een verslag en vlog van dit try before you die avontuur!

Toeren met de Volkswagenbus

Zondagochtend 6.45 uur gaat de wekker. Au. Hoewel we het de vorige avond niet laat hebben gemaakt doet het wel een beetje zeer. Maar ook zin om op pad te gaan. Vandaag gaan we namelijk toeren met de Volkswagenbus en daarvoor hebben we om 9.00 uur een date met Mr Blue. Ik maak een picknick klaar, wraps, salades, sapjes, kaasjes en een thermoskan koffie. Hij wacht op ons in Houten. Na de eerste kennismaking en wat formaliteiten, want hey we gaan toch met een antiekstuk op pad, zijn we klaar voor vertrek. Onze route hebben we wel een beetje bedacht maar we laten ons ook leiden door het moois wat we zien en links af te slaan.

Vlog: Try before you die: Volkswagenbus

Onze route met de Volkswagenbus

We beginnen onze route bij Harmelen. Via veenweggetjes komen we langs molens, koeien, eindeloze weilanden en prachtige boerderijen. Onderweg passeren vele wielrenners ons met veel leuke opmerkingen “mooie bus”, “kicke auto”, “tof, is die van jullie?” Helaas voor een dagje. We toeren verder met de ensanne spotify playlist aan en de wegen worden smaller en smaller. Bijna denken we op een fietspad beland te zijn, maar dat valt mee. Op weg komen we bij Theehuis Amstelkade. Hier zit een kinderboerderijtje bij en onze koffiebehoefte zeurt.

Nadat Sander zijn achteruitinparkeerkunsten behoorlijk op de proef werden gesteld, dat gaat met zo’n oude bak met grote draaicirkel en geen stuurbekrachtiging toch net even anders. We ploffen op het terras en worden omringd door een concert van dierengeluiden. Kwetterende eenden, tjierpende musjes en meesjes, een krolse kat, knorrende varkens en een trotse pauw. Na twee bakkies vervolgen we onze route langs de veenplassen.

Op zoek naar een plek voor de picknick. Uiteindelijk belanden we bij de Westeinderplassen. Wat een enorm uitgestrekt watergebied. In de verte zien we de vliegtuigen landen op Schiphol en enkele zeilbootjes dobberen rond. Met het zonnetje is het heerlijk.

Eindelijk is het dan mijn tijd om aan het stuur te gaan. Ik weet al wat mijn bestemming wordt: de Bollenvelden. Ik heb namelijk een plaatje in mijn hoofd van rode tulpen en de Volkswagenbus. We toeren rond en spotten eerst de narcissen velden en ruiken de hyacinten. Er moeten ook tulpen al in bloei staan. In de verte zien we al wat roods, maar met geen mogelijkheid komen we met de bus in de buurt. We toeren verder dorp voor dorp. Uiteindelijk zien we in de verte weer gekleurde velden. We duiken een laantje in en ja hoor een rood tulpenveld. Een uitgebreide fotoshoot volgt! Nadat we deze stop hadden gemaakt koersten we terug, nu via de snelweg om Mr Blue weer in te leveren. Het was een waar genoegen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Facts over Mr Blue:

 • Bouwjaar: 1977
 • Gewicht: 1175
 • Breedte: 180, hoogte 240, lengte 400
 • Max snelheid: 80 km/h
 • Aantal passagiers: max 4

Onze route

Tips als je met een Volkswagenbusje gaat touren

 • Stel je in op lekker rustig touren, geen haast, weg van de drukke weg
 • Uiteraard is je telefoon handig voor Spotify, Google Maps én foto’s. Een volgeladen extra powerbank of aanstekerlader is aan te raden!
 • Je hebt veel aanspraak met de bus, dus zwaai gerust terug!

Over de Volkswagenbus

Jeroen en Thessa hebben een enorme passie voor Volkswagenbusjes. Inmiddels hebben ze er vier in bezit die je dus kunt huren voor een dagje toeren. Kies voor 1 van de vooropgestelde routes zoals de Betuwe in naar Slot Loevestein of kies voor een eigen route.

Disclaimer: Als blogger kreeg ik het voorrecht een gratis dagje te toeren met deze bus. De benzine, rit naar Houten v.v.  en onze picknick betaalden we wel zelf. Maar we hadden een fantastische dag!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

10 reacties op “Try before you die: dagje toeren met de Volkswagenbus”
 1. Yvonne schreef:

  Die bus moet ik ook een keer mee, hij is mijn bouwjaar!! 🙂 Leuk filmpje en ik snap helemaal dat je die foto met die rode tulpen zo graag wilde maken. Goed gelukt.

 2. Sanne schreef:

  Super leuk!! Het lijkt me een waar avontuur om met de bus op stap te gaan. Ook leuk om mee te gaan kamperen!

 3. Jenny schreef:

  Mooie route hebben jullie afgelegd! Heerlijk om zo tussen de bollenvelden te rijden.

  Ik zou graag een keer met een kamper of busje naar het Hallerbos in België willen. Misschien volgend jaar….

 4. Kelly schreef:

  Super leuk! Het is altijd mijn grote droom geweest om met een oude en gepimpte Volkswagen door Europa te reizen. Echt zo’n hippie bus 😉 .

 5. Gabriëlle schreef:

  Jaloers! Het rijden met zo’n volkswagenbus staat bij mij inderdaad ook op de bucketlist. Zeker met die bollenvelden is het echt een plaatje. Mijn vriend zou dan weer genieten van de oude auto etc..
  Grappig, ik ga vaak in de omgeving van Harmelen fietsen met mijn oma, dus komt bekend voor 😉

 6. Niels schreef:

  Leuke route hebben jullie afgelegd en als ik de foto’s zo zie hebben jullie ook een mooie dag gehad qua weer. Het zijn wel mooie bussen om mee te rijden en ik kan me voorstellen dat je veel bekijks hebt. Dus het zijn de echte oude bussen zonder radio en stuurbekrachtiging? Heb je er lang aan moeten wennen met rijden of viel het allemaal mee?

 7. Jessica schreef:

  Wat hebben jullie een leuke rit gemaakt met dat heerlijke busje zeg. En wat leuk dat jullie het ook op video hebben vastgelegd (SULTANS OF SWING <3)!

 8. Diana schreef:

  Lijkt erop dat jullie een fantastische dag hebben gehad. Op deze manier toeren door Nederland lijkt mij dan ook erg leuk en zeker iets wat ik nog wil ontdekken. Wel grappig dat je zocht naar rode tulpen velden en die ook vond.

 9. Aniek schreef:

  Ik dacht bij de video al dat ik de route herkende, maar daar fiets ik ook vaak dus dat klopt. 🙂 Al zou ik de route zeker ook wel eens in een Volkswagenbusje willen maken.

 10. Lotte schreef:

  Het lijkt me zo gaaf om eens met zo’n stoere volkswagenbus rond te reizen. Ook fijn om Nederland om een andere manier te ontdekken: roadtrippen door een eigen land in plaats van enkel de autostrade snel over te zoeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl