Wandeling bij Fort de Roovere, Pompejus toren en Mozesbrug

Aan de A4 richting Antwerpen zie je hem al liggen, de opvallende Pompejus toren. Deze uitkijktoren staat bij Fort de Roovere. In dit stuk van de Brabantse waterlinie kun je een mooie wandeling maken waarbij je ook zeker over de Mozesbrug moet lopen. 

Wandelen bij Bergen op Zoom

Fort Roovere ligt op enkele kilometers van het centrum van Bergen op Zoom. Het is een mooi startpunt voor een wandeltocht in de bosrijke omgeving van dit stuk Brabant. In de oorlogsjaren tegen de Spanjaarden werd op dit punt tegenstand geboden. Een slim plan van onze landgenoten, want door verschillende forten en vestingsteden te beschermen, het land ertussen onder water te zetten, gaven de Spanjaarden op. Later werd ook tegen de Fransen nog gevochten, kortom een plek met veel historie! Je ziet nu nog de oude kanonnen staan op de wallen.

Mozesbrug & Pompejus toren

Door een van de grachten loop te bekende Mozesbrug. Je loopt hier, net als de Bijbelse verhaal, over het water heen. Maar wel met droge voeten. De brug is een technisch hoogstandje, want door de druk van het water is het moeilijk te bouwen. De architect won dan ook meerdere prijzen. Sinds 2 jaar staat de Pompejus toren er ook naast. Vraag je je misschien af waar de naam Pompejus dan vandaan komt? Pompejus de Roovere was de staatsman die de bouw van de waterlinie in zijn portefeuille had. Het is een kunstig bouwwerk van hout en staal. En voor de fotografieliefhebber erg fotogeniek! Het is een beetje een ontwerp dat je zelf zou kunnen schetsen. Op de treden staan namen van de donateurs die de bouw van de toren mogelijk maakten. Uiteraard heb je er van bovenaf een mooi uitzicht over de omgeving. In De Schaft, een informatiecentrum en cafetaria kun je even een kopje koffie of ijsje kopen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Hoe kom je er? 

Je kunt hier uit het centrum van Bergen op Zoom naar toe fietsen (met een OV-fiets) of met de auto naar toe rijden. Het hele gebied is gratis toegankelijk en de wandeltocht is zo’n 4 kilometer. Er is ook een prachtige NS wandeling vanuit het centrum van Bergen op Zoom. Bekijk hier die route.

Omgeving Bergen op Zoom

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl