Winter in Amersfoort in 13 foto’s + tips

Afgelopen voorjaar was ik al in Amersfoort en ontdekte dat deze stad echt meer tijd verdient. Nu in de winter kwam ik terug en bracht negen Duitse bloggers mee. Op een stralende dag in januari met een strak blauwe lucht en op de grachten een vliesje ijs.

Tip 1: Historische stadswandeling

Onder leiding van stadgids Inge maakten we een wandeling dwars door de binnenstad. Zo kom je meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van de stad, haar inwoners en de belangrijkste gebouwen. Natuurlijk sloegen we de Koppelpoort en Muurhuizen daarbij niet over.

Winter in AmersfoortP1215919

Winter in AmersfoortP1215934 Winter in AmersfoortP1215928

Winter in AmersfoortP1215915 Winter in AmersfoortP1215944 Winter in AmersfoortP1215974 Winter in AmersfoortP1215959

Winter in AmersfoortP1215942

Winter in AmersfoortP1216050 Winter in AmersfoortP1215998 Winter in AmersfoortP1215996

Winter in AmersfoortP1205892

Tip 2: Opwarmen bij in den Groote Slock

Het oudste stadscafé In den Groote Slock is de juiste plek om na een actieve dag in de stad op te warmen. Geniet hier van een heerlijk maaltje uiteraard winterkost: een heerlijke carpaccio en boerenkool met geconfijte kippenpoot, gevuld met Edammer kaas!

Winter in AmersfoortP1205891

Winter in AmersfoortP1205884

Tip 3: Overnachten bij NH Hotel Amersfoort

Uiteraard is een lekker bed en bad ook erg fijn na een actieve dag in de stad! NH Hotel Amersfoort ligt echt direct bij het station en vanuit hier loop je in enkele minuten de stad in. Tot mijn grote geluk kon ik zelfs in bad met een echte NH badeend. Super want die had ik nog niet in mijn verzameling (ik verzamel badeenden red.). Het ontbijt is ook een vermelding waard; veel lokale producten, fruit en superfoods!

Winter in AmersfoortP1205855

Meer tips voor Amersfoort

Natuurlijk heb ik nog veel meer leuke tips voor je bezoek aan Amersfoort (en omgeving). Aankomend jaar staat de stad in het teken van de bekende schilder Piet Mondriaan.

 

Disclaimer: Amersfoort bezocht ik tijdens een blogtrip met Duitse bloggers die ik voor ensanne.nl in samenwerking met Citymarketing Amersfoort organiseerde. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
12 reacties op “Winter in Amersfoort in 13 foto’s + tips”
 1. Sanne schreef:

  Amersfoort is zo’n leuke stad! Ik at hier de lekkerste cheesecake ooit!Ben alleen vergeten hoe dat restaurant ook alweer heet. Maar ik zou het zo herkennen als ik er ben. Dus die cheesecake ga ik geheid nog eens scoren! 🙂

 2. ivonne schreef:

  Ik ben best al in veel steden geweest maar nog nooit in Amersfoort. Vroeger fietste ik met mijn ouders geregeld naar de dierentuin. De stad ziet er leuk uit!

 3. Yvonne schreef:

  Oh help, ik moet echt even wennen aan je nieuwe lay-out! (positief hoor, het is echt gaaf, maar die grote foto bovenaan verraste me even, haha) Prachtige foto’s verder ook en wat een mazzel had je met het weer zeg. Top!

 4. Fijne tips! Ik ben in de loop der tijd meerdere keren een middagje in Amersfoort geweest, maar ik heb er eigenlijk nog niets gezien :$ Complimentem voor je lay-our trouwens. Mooi!

 5. Allereerst is de nieuwe lay-out van Ensannereist is erg mooi en fijn! Amersfoort is een heerlijke stad, ik was er een jaartje geleden samen met een vriendinnetje. De foto’s van de stadsrondleiding zijn erg gaaf 🙂

 6. Jenny - IkReis schreef:

  Ik werk in Amersfoort, daarom ben ik in het weekend liever ergens anders 🙂 Maar Amersfoort is zeker een leuke stad.

 7. Jessica schreef:

  Ik heb gek genoeg nog nooit een bezoek aan Amersfoort gebracht. Misschien toch maar eens doen als ik terug in Nederland ben, het ziet er onwijs leuk uit! 🙂

 8. Leuke stad he! Ik fiets er vaak doorheen, maar misschien moet ik er toch eens overnachten en wat meer tijd nemen om de stad te ontdekken.

 9. Carolien schreef:

  Fijne tips én foto’s! Ik hoop binnenkort ook naar Amersfoort te gaan. Ben erg benieuwd!

 10. IK ben nog nooit in Amersfoort geweest, maar wil er zeker nog eens naar toe. Het lijkt me een erg mooie stad. Wie weet dit jaar maar eens een dagje Amersfoort inplannen 🙂 .

 11. Maud schreef:

  Ik ken Amersfoort alleen maar van het treinstation en van de radio omdat er altijd file in de buurt is, hahaha. Maar op Instagram zag ik al prachtige foto’s voorbij komen van je.. En als ik dit artikel lees, lijkt Amersfoort mij ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl