Een weekend in Antwerpen

Je bent er vast al eens geweest, de tweede stad van België met een rijke geschiedenis en waarschijnlijk het mooiste treinstation ter wereld. Antwerpen staat in Nederland vooral bekend als winkel– en havenstad, maar wat is er allemaal te doen in die grote Belgische stad? Ik ging erheen omdat ik naar het concert van de Red Hot Chili Peppers ging en verbleef er een weekend met drie vrienden.


Tips weekend Antwerpen

De Koninck Brouwerij

Bier, dat is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je aan Antwerpen en België denkt. Niet onterecht want België heeft zeven brouwerijen waarom ze bekend staan. Omdat we niet vies zijn van een biertje besloten we De Koninck brouwerij te bezoeken. Het ticket is niet duur (12 euro p.p) en je gaat per 15 tal naar binnen. Je doorloopt verschillende zalen met historie, filmpjes en brouwprocessen. Je loopt langs de immense biervaten en langs de Kaasaffinieurs van Tricht kaasfabriek. Als laatste (but not least) kom je in het café waar je kunt genieten van drie degustaties zoals de Belgen dat zeggen. Het waren De Koninck, Triple D’Anvers en TST BRW met daarbij heerlijke stukjes Vanillien kaas uit de fabriek. Het is het zeker waard om deze belevenisvolle brouwerij te bezoeken als je van bier houdt.

Antwerpen_novemberUNADJUSTEDNONRAW_thumb_eea8Antwerpen_november

 

Raphael Suites

Omdat we met zijn vieren waren kozen wij een familiekamer in Raphael Suites. We dachten laten we eens een chique kamer doen (na 3 weken in hostels te hebben verbleven) maar dit was bijna koninklijk! Het zit om de hoek bij de Meir, het Rubenshuis en het theater. Een super centrale ligging dus! Je kan zelf inchecken met een sms code, er is geen receptie aanwezig maar die heb je ook niet nodig!

  • Het enige minpuntje is dat ze geen parkeerplaatsen hebben, maar je kunt parkeren bij de P+R bij metrohalte E. van Eerden, heb je gelijk een geweldig uitzicht over de stad.

Antwerpen_novemberDSC_0003Antwerpen_november

MAS

In 2011 is het Museum Aan de Stroom geopend en het mag er zeker zijn, je hebt vanaf het dak een 360 graden panoramisch uitzicht over de wereldstad. Het gebouw is 60 meter hoog en telt maar liefst 10 verdiepingen. Op elke verdieping kun je een nieuw verhaal over Antwerpen, de haven, de stroom en de wereld ontdekken met verschillende exposities. Ik vond zelf de tentoonstelling van de Mexicaanse Dia de los Muertos (dag van de doden) in november 2016 erg mooi om te zien.

 

De Meir

De bekendste winkelstraat in Antwerpen met alle winkels die je nodig hebt om de Sinterklaas- en kerstinkopen te doen. In deze straat vind je namelijk ook de grootste kerstwinkel van Europa! Overal in deze winkel (oude Forever 21) vind je dan ook cadeautjes, kerstbomen, glitters, versieringen en vooral heel veel lampjes en grote poppen van kerstmannen, ijsberen en rendieren.

 

Eten & drinken

Naast dat je we kon verwachten dat we diverse speciaalbieren hebben gedronken, heb je natuurlijk ook de lekkerste wafelkramen in Antwerpen. Ik nam er een met slagroom en een met chocoladesaus, hmmm geef mij maar Antwerpen! Hieronder vindt je enkele restaurants en cafes waar ik ben geweest, Otomat en Cafe Hobs zijn mijn persoonlijke favorieten!

  • Desire de Lille: hier kun je ontbijten en lunchen met omeletten en pannenkoeken!
  • El Toro Negro: steakhouse met de lekkerste spare-ribs!
  • Cafe Hobs: een supergezellig café, waar je natuurlijk speciaalbieren drinkt!
  • Otomat: de lekkerste pizza’s to share (ook bijzondere met een witte i.p.v. rode saus), dit restaurant zit in de buurt van het MAS, goede combinatie dus!

Antwerpen_novemberUNADJUSTEDNONRAW_thumb_eed8Antwerpen_november

 

Sportpaleis

De voornaamste reden dat wij naar Antwerpen gingen, was omdat de Red Hot Chili Peppers hun optreden gaven in het Sportpaleis. De Ziggo Dome was al twee keer uitverkocht (je weet hoe dat gaat met de Nederlandse Ticketmaster) maar het Sportpaleis had nog kaarten! De show was geweldig en de band had hele vette visuals met schermen en lampen die aan het plafond hingen en konden bewegen.

Antwerpen_novemberUNADJUSTEDNONRAW_thumb_eedfAntwerpen_november

 

Benieuwd wat je allemaal gratis in Antwerpen kunt doen?

 

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Categorieën
Antwerpen België
Eén reactie op “Een weekend in Antwerpen”
  1. Antwerpen lijkt me heel leuk, ik ben er nog nooit geweest, terwijl het zo dichtbij is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl