Wat te doen met je reisfoto’s? – 10 ideeën voor in huis

Maak jij op reis ook zoveel mooie reisfoto’s? Gave uitzichten, zonsondergangen, wilde dieren of mooie portretten van locals. Wat kun je nog meer met die reisfoto’s doen dan alleen op Instagram delen? Mijn eigen huis is er vol van en ik deel je dan ook wat tips hoe jij jouw reisfoto’s een plek kan geven.


Maak een fotoalbum

Ik heb zelf al een flinke stapel liggen: fotoalbums! Het is altijd een klus om ze te maken maar zo’n mooi aandenken. Als ik visite heb komen ze steevast weer op tafel en is het een goede gesprekstarter. Van mijn wereldreis van 3 maanden maakte ik vier dikke boeken, van het XL formaat. En ook van mijn eerdere reizen heb ik een flinke stapel liggen. Ik begon er dit keer zelfs op mijn reis al mee, want met de handige software kan je offline werken. Ik maak mijn albums de laatste jaren met Albelli Fotoboeken. Met het programma kun je alles op maat kunt indelen. Ben je wat luier, dan kun je alles ook door hen laten invullen.

Tot 30 april krijg je via deze code NL15%FB 15% korting op je fotoalbum!

Fotoprint op hout

Een geweldige zonsondergang op Fiji op je eigen balkon… Dat liet ik onlangs maken via de fotowebshop van HEMA. Ik had niet verwacht dat kleuren zo fel en sprankelend zouden zijn. En ik was dus ook heel blij met het resultaat. Het voordeel van een foto op hout is dat hij dus weersbestendig is. Hoewel hij op mijn balkon niet in de volle regen hangt, kan het er wel vochtig zijn. Dat is beter dan canvas of staal waarbij het de print wel kan schaden.


Magneetjes

Zelf koop ik altijd als souvenirtje een koelkastmagneet. Ik heb inmiddels mijn hele koelkast vol zitten! Wil jij het wat beperkter houden maar vind je het wel leuk om een aandenken op je koelkast te maken? Bestel dan deze leuke fotomagneetjes. Per 9 of 12 stuks met je eigen foto’s.

Een poster in de vorm van het land

Voor mijn verjaardag kreeg ik een gave poster waarbij ik 24 foto’s in Nieuw-Zeeland kon plaatsen. Deze bestelde ik via Mappixx. Je kunt de poster op allerlei formaten laten maken, groot of klein, van ieder land naar keuze. Bij een kleine poster heb je er wel minder foto’s in. Het is een leuk aandenken! Nadeel is wel dat je niet zelf kunt bepalen waar welke foto geplaatst wordt.


Foto onderzetters

Een leuk aandenken op je salontafel: foto onderzetters! Zelf maakte ik deze al eens van de mozaïeken in Parc Güell in Barcelona die ik ook weer aan opa & oma cadeau gaf. Maar ook van een andere mooie reeks zou je een setje kunnen maken.

Fotocollage

Blijft gaaf een fotocollage aan de wand. Bijvoorbeeld met de hexagons van De Jouwe. Ook met IXXI maak je je eigen fotocollage. Zelf deed ik dat van mijn reis in Zuid-Afrika. Deze poster bestaat uit vierkante kunststofplaatjes van 20 bij 20 cm die je met een X-systeem aan elkaar klikt. De collage hang je vervolgens met dubbelzijdig tape op. Er komt geen spijker aan te pas, handig als je twee linkerhanden hebt :). Je kunt de vierkantjes en hexagons na afloop bijbestellen om eens te wisselen.


Telefoonhoesje

Uiteraard kun je een mooie reisfoto als bureauachtergrond van je telefoon zetten, maar wil je helemaal een eyecatcher? Kies dan voor een telefoonhoesje met je eigen foto. Hij is te bestellen in diverse formaten, afhankelijk van je type telefoon.

Behang met je eigen reisfoto

Als je een foto in een enorm hoge resolutie hebt kun je er ook fotobehang van maken! Dan waan je je altijd even op een tropisch eiland, aan de voet van de Himalaya of over de skyline van een wereldstad. Bestel je eigen vakantiefoto geprint op behang.


Fotodraad met polaroidfoto’s

Wil je een wat speelser effect met je reisfoto’s? Je kunt ook foto’s op polaroidformaat bestellen. Je kunt er met een stift je opmerkingen bijschrijven, bijvoorbeeld de datum en plek. Die kun je dan weer leuk ophangen aan een fotodraad of wereldkaard prikbord.

Grote fotolijst

Als je de afgelopen jaren op heel veel verschillende bestemmingen bent geweest en niet één favoriete foto hebt kun je ook voor een collagefotolijst gaan met plek voor 24 foto’s. Met de ouderwetse Hema-fotoservice druk je de foto’s af op 10 bij 15 cm. Of kies voor een vergroting met een bijpassende fotolijst.

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “Wat te doen met je reisfoto’s? – 10 ideeën voor in huis”
 1. Lizette schreef:

  Leuke ideeën! Ik ben momenteel ook veel met foto’s en foto producten bezig. Toch een beetje extra reisherinneringen om me heen verzamelen. De onderzetters van foto’s lijken me ook leuk.

 2. Linda schreef:

  Leuke ideeën en leuk ook dat je fotoalbums gemaakt hebt van je prachtige reis. Ik maak zelf altijd fotoboeken, dat vind ik leuk om te doen en heel leuk om weer te bekijken. Ik wil ook zeker foto’s aan de muur hangen als wij straks ons huisje in kunnen 🙂 Heerlijk, die reisherinneringen in huis. Dat van de onderzetters is slim! Ik heb net nieuwe gekocht, maar met foto’s is natuurlijk veel leuker. Ik wil ook wel een kalender of iets dergelijks met foto’s maken voor in huis 🙂

 3. Kelly schreef:

  Leuke ideeën! Ik ben momenteel met mijn album over Japan bezig. Veel werk weer…pfff. Die onderzetters zijn trouwens ook leuk zeg. Ik vind een verjaardagskalender met reisfoto’s ook altijd leuk. Die heb ik eentje hangen op mijn toilet 🙂

 4. Nikkel Art schreef:

  Leuke ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl