Sporten op reis, zo blijf je fit!

Op reis toch wat fitter blijven? Je kunt natuurlijk gewoon blijven sporten! Hier vind je tips hoe je dat het beste doet. 

Sporten op reis

Hoewel ik op reis toch altijd veel te voet doe, wandelen & hiken en dus makkelijk aan mijn dagelijkse stappen kom, is gewoon sporten toch iets anders. Ook dat probeer ik op reis te blijven doen. Tot ik last van mijn knie in Nieuw-Zeeland kreeg en dus echt een blessure had, heb ik meerdere keren per week gesport. Ik moet me daarbij uiteraard wel wat aanpassen, dan hoe ik thuis zou sporten, maar ik kom een heel eind.

Hardlopen

Ik ben niet echt dol op hardlopen, maar het grootste voordeel is: je kunt het overal doen. Je sportsneakers aan, een apart shirtje en broekje en gaan. Je kunt de buurt verkennen of een rondje in een park rennen. Wil je echt nog wat meer zien? Doe dan eens mee aan een parkrun. Dit zijn instuifwedstrijden, meestal op zaterdag- of zondagochtend van 5 kilometer en vind je in nagenoeg alle wereldsteden.

Hardlopen bij dit uitzicht in Abel Tasmanpark

Springtouw

Ook dit kun je echt overal doen, naja niet op zand en het voordeel van een springtouw is het weegt echt niets en past heel makkelijk in je backpack. Als je iedere dag 5 minuten springt houdt je je conditie echt goed op pijl. Het is niet voor niets dat veel boxers dit ook doen en het bij de meeste Crossfit trainingen inclusief is.

Yoga

Een lesje yoga is ook bijna overal te vinden. Soms zelfs in je hostel! Ik vind het heerlijk om hieraan mee te doen en je weer even te rekken en strekken. Mocht er geen les voorhanden zijn kun je via Youtube genoeg lessen vinden die je zelf op het strand doet. Het enige wat je nodig hebt is een (reis)handdoek of hammandoek. Wil je het echt iedere dag doen? Neem dan een lichtgewicht yogamat mee.

Zwemmen

Omdat ik zelf veel zwem (ik waterpolo red.) is dit ook altijd een goede sport work-out. Zo zwom in in de Bondi Beachpool bij Sydney 2x ‘s ochtends anderhalve kilometer. Een lekkere start van de dag! Maar helaas zijn er niet altijd zwembaden voorhanden. Een duik in een meertje kan natuurlijk ook!

Work-out oefeningen

Ik kan met mijn jaren work-out ervaring zelf ook wel 30 oefeningen bedenken om wat kracht en buikspieren te blijven trainen. Opdrukken, crunches, squats, dips enzovoort!
Grasveldje opzoeken, timer van je telefoon erbij en gaan! Ik doe het meestal 3x 30 seconden per oefening. Mocht je nog niet zo ervaren zijn, of wat meer discipline nodig hebben, download een app of vind oefeningen op Youtube.

Fietsen

Ook dat is een prima work-out om lekker Hollands al fietsend de omgeving te verkennen. Zo ging ik er met de stalen ros op uit in Melbourne en Christchurch. Ik fietste langs de oevers van de rivier bij Queenstown.

Verder ben ik altijd in voor een potje volleybal of een andere sport. 🙂 Heb jij tips hoe je fit blijf op je reis? Geef een reactie in de comments!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl