Autoroute Ring of Kerry van het gebaande pad. Vittoria Island, Kerry Cliffs en Molly’s Gap

Naar Zuid-Ierland reis je natuurlijk af om een roadtrip over de Ring of Kerry te maken. Oftewel de mooiste autoroute van Ierland. Onze dag begint grijs en regenachtig, natuurlijk erg balen omdat we zo de vergezichten nauwelijks zullen zien. Toch klaart het op en bij de Kerry Cliffs aangekomen is het zelfs helemaal blauw!

Tips, video en reisverhaal autoroute Ring of Kerry Ierland


Autoroute Ring of Kerry, Ierland van het gebaande pad

Vanuit Killarney starten we (Tikva en Saskia) aan de Ring of Kerry, de gangbare route van de ring, tegen de klok in. ensanne reist Spotify playlist aan en onze roadtrip kan beginnen! Al direct vanaf het dorp zijn de borden niet te te missen. Je mag met de auto zelfs 100 kilometer per uur rijden. Dat is niet eens haalbaar, want sommige stukken zijn zo bochtig.

Video van onze roadtrip

Rossbeigh Beach

Onze eerste stop wordt Rossbeigh Beach. Op een heldere dag heb je hier uitzicht op Dingle, aan de overzijde. De stenen zijn paarsig van kleur, een mooi contrast met de grauwe en grijze lucht. We stoppen bij Caitin’s Hotel, het klaart gelukkig al op, de overzijde is al beter te zien. Stenen liggen hier opgestapeld en schapen grazen rond. Bij het hotel kun je prima even koffie drinken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Met de ferry naar Vittoria Island

Dan besluiten we om van het gebaande Ring of Kerry pad af te gaan. We nemen met de auto de ferry naar Vittoria Island (de overtocht kost €7,00). We rijden richting de vuurtoren, dit is een van de Great Lighthouses maar je kunt hier niet overnachten. De golven zijn enorm, zeker vijftien meter hoog! Wat een geweld! Het vuurtoreneiland werd tijdens een storm in 2016 nog flink beschadigd. De entree bedraagt €5,00 en daarmee kun je de kleine expositie over vuurtorenwachters bekijken en de vuurtoren beklimmen. Een echte aanrader.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We twijfelen of we de kliffen van Vittoria Island nog gaan bewonderen of doorrijden naar de Kerry Cliffs. We kiezen voor het laatste en nemen de brug naar Portmagee. Buienradar laat ons zien dat het over een uurtje helemaal opgeklaard zal zijn, dus we gaan eerst lunchen bij The Moorings met een typische maritieme sfeer.

De mooiste kliffen Kerry Cliffs

De Kerry Cliffs horen formeel ook niet bij de Ring of Kerry, maar bij Ring of Skellig. Vernoemd naar de eilandengroep ten zuiden die Unesco Wereldefgoed zijn. Op Skellig Islands zijn namelijk Beehive huts gevonden van 2000 jaar voor Christus, waar tot in 500 na Christus mensen gewoond hebben. Daarnaast leeft hier een enorme populatie puffin’s. In de zomermaanden, dus niet in oktober, kun je met boten naar deze eilanden toe voor een bezoek van 2,5 uur.


Echt Ierland
Onze gebeden zijn inmiddels verhoord en het is blauw opgeklaard. De entree voor Kerry Cliffs bedraagt €4,00. Je kunt de cliffs aan twee zijden beklimmen. In totaal zijn er drie inhammen en het uitzicht is waanzinnig! De golven zijn woest en de diepte is wel 300 meter! Ik let op of ik nog puffin’s of een van de andere vogelsoorten zoals Razorbill, Guillemot en meeuwen kan zien, maar dan had ik mijn verrekijker mee moeten nemen. In totaal zijn we anderhalf uur zoet bij Kerry Cliffs.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Finan’s bay, Abbey Island en Sneem

De middag begint al aardig op te schieten dus we maken koers terug richting Killarney voordat het donker wordt. We maken fotostops bij het baaitje Finan’s Bay en uitzichtpunt over Abbey Island. In het pittoreske plaatje Sneem, kun je prima een pint kan drinken in de beergarten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Molly’s Gap

We buigen wederom van het gebaande Ring of Kerry pad af en rijden naar Molly’s Gap. Hier is op een verdwaalde schaap na, letterlijk uitgestorven. Wat een prachtig uitzicht! Verderop wanen we ons in Canada een flink meertje met de herfstkleuren bomen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ladies View

We bereiken Killarney National Park en het uitzichtpunt Ladies View, dat een ware traktatie is na onze dagtrip over de Ring of Kerry. Ladies View dankt haar naam aan een bezoek van de Britse koningin Victoria. De zonsondergang is net aangebroken en een warm licht overspoelt de vallei. We kijken uit op de meest oostelijke meren van het National Park en kunnen niet ophouden met het maken van foto’s.

Autoroute Ring of Kerry op de kaart

Tips voor autoroute Ring of Kerry


Disclaimer: Ik bezocht Killarney tijdens TBEX (Travelbloggers conferentie) maar alle activiteiten ondernam ik op eigen initiatief (en dus kosten). Dit artikel bevat affiliatelinks. Mocht jij besluiten om iets te bestellen en je klikt op een van deze links ontvang ik daarover een commissie. De inkomsten hiervan gebruiken we voor de ontwikkeling van deze blog.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Ierland Rondreizen
Deel dit bericht op...
[jpshare]
21 reacties op “Autoroute Ring of Kerry van het gebaande pad. Vittoria Island, Kerry Cliffs en Molly’s Gap”
 1. Ik had al wat op Insta voorbij zien komen, maar nog leuker om het verhaal ook even te lezen! Mooie rondreis!

 2. Jessica schreef:

  Wauw die foto met die boom is echt geweldig <3 Wat leuk dat jullie samen een road trip hebben gemaakt zeg 🙂

 3. Henriette schreef:

  Gaaf hoor die route die je hebt gereden, leuk filmpje ook!
  Ik wil ook een keer naar Ierland voor een roadtrip!

 4. Sanne schreef:

  Wat is Ierland toch mooi! Het vuurtoreneiland lijkt me helemaal geweldig, dat zou ik zeker bezoeken!

 5. Eva schreef:

  Roadtrippen met een hoofdletter R

 6. Kelly schreef:

  Ierland lijkt me heel erg mooi! Wil ik ook zeker een keer naar toe 🙂

 7. Britte schreef:

  Wat een prachtige reis moet dit geweest zijn! Ik ben ontzettend fan van de ruige kust zoals ze die in Ierland, maar bijvoorbeeld ook in Schotland hebben. Met zo’n bestemming weet je dat het weer waarschijnlijk niet altijd mee gaat zitten, maar dat hoort er gewoon bij 🙂

 8. Jenny schreef:

  Heel erg mooi! Het licht op de laatste foto’s is echt geweldig.

  Handig kaartje ook.

 9. Marcella schreef:

  Ik ben alleen even in Oost-Ierland geweest, dus ik moet absoluut nog eens terug. De Ring of Kerry ziet er zo onwijs mooi uit, die wil ik graag eens bewonderen!

 10. Gabrielle schreef:

  Wat een gave route! Leuk dat jullie zelf zijn gaan rondrijden naar de TBEX. Dit stukje Ierland lijkt mij erg mooi.
  Mooie foto’s en een leuk filmpje trouwens?

 11. Martin schreef:

  Gave foto’s van een heel mooi gebied! Prachtig! Ierland staat genoteerd! ?

 12. Diana schreef:

  Wat heb je Ierland mooi op de gevoelige plaat vast gelegd. Een roadtrip door dit land lijkt mij geweldig!

 13. Chantal schreef:

  Leuk artikel! Ierland stond bij mij eigenlijk op de planning voor september maar last-minute besloot ik toch naar Sardinië te gaan omdat ik toch ook wel heel graag de zon nog even wilde zien… 🙂

 14. anto schreef:

  Wat mooi dat het toch nog een beetje blauw werd, een zeldzaamheid in Ierland volgens mij 😉

 15. Marcel schreef:

  Een roadtrip door Ierland lijkt me wel iets: lekker rondrijden door het ruige en verlaten landschap.

 16. Elisa schreef:

  Wat een gave route! De natuur in Ierland is echt spectaculair, prachtig om te zien!

 17. Yvonne schreef:

  Ik heb enorm genoten van al je foto’s van deze trip op Instagram. Wow. Het blijft wel erg afhankelijk han het weer natuurlijk, die vergezichten. Fijn dat het bij jou opklaarde.. wel zo fijn!

 18. Carolien schreef:

  Prachtige foto’s Sanne! Ik hou erg van ruige kusten e mooie uitzichtspunten. En dan ook nog met blauwe luchten ?

 19. ivonne schreef:

  Wat een prachtige reis. Mijn ouders zijn er ook geweest en waren verliefd en ik snap helemaal waarom. Dit soort plekjes trekt mij heel erg, alleen dat grijze weer wat minder. Een kwestie van gaan en geluk hebben denk ik.

 20. Jacomijn Heupink schreef:

  Ik had je een beetje gevolgd toen je in Ierland was voor TBEX, wat een super foto’s toen al gelijk!! Ik ben nog nooit in Ierland geweest maar dit landschap, geweldig!!

 21. […] Meer lezen over Ierland? Hier vind je alles over de Ring of Kerry! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl