Top 8: mooie treinstations

Reizen met de trein is een van de meest relaxte manieren van reizen. Het is dan ook echt een cadeautje als je bij aankomst getrakteerd wordt op een prachtige stationshal. Sommige stations zijn echter ook al een attractie op zich om te bezoeken. Ik zette mijn favorieten voor je op een rij.

Blauwe tegeltjes: Het station van Porto

Werkelijk prachtig. De stationshal vol met blauwe tegeltjes in de mooiste mozaïeken! Hoewel het station er van de buitenkant niet heel spectaculair uitziet is het binnen echt een cadeautje!

De kathedraal: Het station van Antwerpen

Liefkozend wordt het station van Antwerpen ook wel de kathedraal genoemd. Niet voor niets want het dak is werkelijk immens! En dan te bedenken dat de koning die destijds het station opende het maar een ‘stationnetje’ noemde.

Mooiste Stations DSC_0901 Mooiste Stations DSC_0883

De vibe van Central Station New York

De vibe die op dit station hangt is met geen woorden te beschrijven. De ‘stars & stripes’  vlag prijkt op de bekende plek en de klok tikt de minuten weg, terwijl je werkelijk starend over de krioelende mensen massa uitkijkt.

Mooiste Stations Dag 5 (173)

Bloemen & glas-in-lood: Het Station van Valencia

Niet een station wat je waarschijnlijk verwacht in dit lijstje, maar het station van Valencia biedt je zulke prachtige glas-in-loodramen, tegels en een mooie voorgevel pal naast de arena. Typisch modernisme en ook een enorm contrast als je daarna het city of arts bezoekt!

Alle kleuren van de regenboog: Metrostation Stockholm

Hoor je het oude nummer van K3 al weer klinken…? Via Instagram spotte ik dit station en ik ben er dan ook naar gereisd om foto’s te maken. Gelukkig wet mijn reistijd beloond met werkelijk een prachtige schildering.

Mooiste Stations P7140501

Platform 9 3/4 op King’s Cross Station

Uiteraard hoort het Harry Potter Station in dit lijstje. Oftewel Platform 9 3/4 op King’s Cross Station in Londen. Van buiten ook een mooi station en voor de fun maak je hier natuurlijk je vliegende foto. Op naar Zweinstein!

Mooiste Stations DSC_0320

Street art op Milaan Garibaldi

Dit station heeft het vooral gewonnen op de hoeveelheid street art. Alle gangen zijn er vol mee en daardoor ben je ook steeds flink de weg kwijt. Het ligt aan het randje van Milaan bij de indrukwekkende begraafplaats.

Neerlands mooiste

Uiteraard kan een Nederlands station niet ontbreken. Het was lastig kiezen tussen Delft (heel mooi Delfts Blauw), Arnhem (architectonisch), Rotterdam (modern) en Amsterdam. Die laatste van Berlage is het toch geworden.

Mooiste Stations PB033970

Wat is het mooiste station dat jij ooit bezocht hebt?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Rondreizen Top 8
4 reacties op “Top 8: mooie treinstations”
  1. Wat een leuke post! Ik ben in Italië op verschillende stations geweest, maar kan met niet echt herinneren dat er echt een mooie tussen zat. In boedapest vond ik de metro stations heel gaaf!

  2. Marjolein schreef:

    Ik denk dat ik voor het station in Porto ga! Wat een plaatje. In Nederland zijn Amsterdam Centraal en Haarlem favoriet en in Berlijn zonder twijfel het metrostation Heidelberger Platz, da’s net een kerk zo mooi versierd! <3

  3. Red Hood schreef:

    Amsterdam Centraal is niet van Berlage maar van Pierre Cuypers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl