Interview Ferdi (Flexpackerz): Fijne flexplekken en connecten met andere nomads

Als digital nomad werk je vaak op allerlei flexplekken. Probleem is vaak wel om in een onbekende stad uit te vinden wat een fijne plek is. Goede koffie, wifi en de sfeer zijn daarbij natuurlijk belangrijk. Met de nieuwe app Flexpackerz zijn niet alleen de flexplekken in kaart gebracht, maar kun je ook connecten met de nomads die op dat moment daar werken. Bovendien organiseert Flexpackerz leuke events zoals coworking days op verschillende flexplekken en soms zelfs gecombineerd met strand en surfen. Tijd om meer te weten te komen.

Sanne: Hoe ben je op het idee van Flexpackerz gekomen en wanneer gebeurde dit?

Ferdi: “Ik werkte nog bij Gemeente Rotterdam toen ik zo’n zeven jaar geleden begon met het uitdenken van het concept voor Flexpackerz. Ik ergerde me aan de vele forensen die dagelijks met de auto naar Rotterdam komen, alleen maar om van 9 tot 5 op kantoor te gaan zitten werken. Die voegen weinig toe aan de levendigheid op straat. Daarom besloot ik om Het Nieuwe Werken te gaan stimuleren. Zelf werkte ik toen ook al vaak flexibel, maar op de plekken zelf merkte ik dat er weinig onderlinge interactie is. Mensen durven bijna niet op anderen af te stappen door angst voor afwijzing. Ik wilde iets bedenken om dus de drempel te verlagen en anderzijds de flexplekken bekender maken. Dat werd Flexpackerz.”

Sanne: Wat is Flexpackerz precies?

Ferdi: “Enerzijds is Flexpackerz een app die je helpt bij het vinden van alle flexwerkplekken in de buurt. Dat is op zich niet zo spannend, maar wat het uniek maakt is het community gedeelte eromheen. Je kunt precies zien wie op welke plek aanwezig is. Zo kun je die persoon via de app (online) vragen of ze misschien straks bij de koffie willen meeten (offline). Ik geloof namelijk dat kansen overal om ons heen zijn, maar je moet ze wel kunnen zien en daar helpt de Flexpackerz app bij. We organiseren ook offline events. Zo zijn we onlangs een dag als ‘nomads’ wezen werken en netwerken op het strand van Hoek van Holland en hebben we daarna gesurft. Daarmee zijn we dus meer dan bijvoorbeeld LinkedIn, waar het contact vooral online plaatsvindt.”
Sanne: Is Flexpackerz alleen voor nomads en zzp’ers?

Ferdi: “Nee juist niet, want we willen vooral mensen met elkaar verbinden. Zowel ondernemers als studenten, ambtenaren en zelfs werkzoekenden kunnen het gebruiken. Eigenlijk iedereen die wel eens buiten kantoor of huis flexwerkt.”

Sanne: Nu richten jullie je vooral nog op Rotterdam. Wanneer komt Flexpackerz in andere steden?

Ferdi: “Alle locaties die in Google Maps staan zijn ook via onze zoekfunctie te vinden. Zodra gebruikers hun favoriete locaties of een nieuwe flexplek via de Flexpackerz app opzoeken, komt deze in onze database. Momenteel doen wij nog een check voordat de locatie definitief wordt toegevoegd, maar in de toekomst willen we na drie check-ins van drie individuele gebruikers de locatie automatisch toevoegen. Verder zijn we druk bezig om tientallen locaties in Amsterdam, Den Haag en Utrecht toe te voegen. De focus blijft wel op de steden, omdat daar de kans op spontane ontmoetingen veel groter is en er ook veel meer locaties zijn.”

Sanne: Welke events staan er binnenkort op de planning en wat kunnen we dan verwachten?

Ferdi: “Tijdens onze Coworking Days kun je gewoon een dagje werken op een flexplek of in een coworking space, gecombineerd met een beetje netwerken en kennis delen. De events zijn een leuke manier om kennis te maken met de functies van de Flexpackerz app, maar dan vooral offline. We vragen iedereen om een pitch te doen van 1 minuut en daarbij een hulpvraag te stellen, zodat iedereen gericht kan netwerken. Deelnemers kunnen ook hun pitch en vragen delen op het pinboard in de app. Meestal projecteren we dit pinboard real time op een groot scherm, zodat iedereen het vraag en aanbod in één oogopslag kan zien. Heel handig als je even niet meer weet wie wat had gezegd. Zo is het meer dan een standaard open koffie of netwerkborrel. We kennen allemaal wel dat je op een netwerkborrel blijft hangen bij de bekenden of juist blijft hangen bij mensen waar je geen connectie mee hebt. Dat willen wij voorkomen door het netwerken een stuk gerichter en efficiënter te maken. Gemiddeld organiseren we 1 event per 2 maanden. Houd hiervoor onze Facebook pagina in de gaten.”

Sanne: Als een flexwerklocatie zich bij jullie wil aanmelden, wat moet hij dan doen?

Ferdi: “Iedere locatie kan ons mailen om gratis te worden opgenomen in de app, mits de locatie daadwerkelijk geschikt is om te flexwerken en mobiele werkers welkom zijn. We bieden ook het premium pakket “Flexpackerz Friendly” waarmee een flexwerkplek extra onder aandacht wordt gebracht onder onze gebruikers in de directe omgeving.”

Sanne: Wat zijn tot slot jouw eigen favoriete flexwerkplekken in Rotterdam?

Ferdi: “Ik wissel vaak van favoriete stek, maar ik kom graag bij het flexwerk gedeelte van het CitenzM hotel aan de Oude Haven/Blaak. Ook @42workspace vind ik fijn en ik kom geregeld bij HNK aan de Westblaak.”

Meer travel start-up interviews:

Lees meer interviews met travel start-ups:

Meer over Digital Nomad zijn

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl