Valencia: stadswandeling door de oude stad

Maak een stadswandeling door de oude stad van Valencia. Naast het moderne gedeelte City of arts and sciences heeft Valencia een oude stad. Het is een compacte stad die je prima te voet kunt verkennen. Begin bij Estación del Norte en de Arena.

Tip stedentrip Valencia


Start je stadswandeling bij het station van Valencia. De stationshal is een echt modernistisch dus versierd met prachtige keramiek en glas in lood. Vooral bloemen! Door de arenapoorten kun je vanaf de straat in de arena kijken, bovendien ruik je de dieren al!

Loop vervolgens naar Plaza Ayuntamiento. Het centrale plein van de stad. Hieraan zitten het Stadhuis en Postkantoor en hier gebeuren talloze festiviteiten. Ga even op het bankje zitten en aanschouw de levendigheid van het plein.

 

Vervolg je route naar Mercado Central: de grootste overdekte markthal van Europa. De koepel is prachtig. Hier worden vooral verse waren verkocht: groenten, vlees, fruit en vis.

Aan de overkant ligt La Lonja: de voormalige zijdebeurs. Het bestaat uit één grote hal met grote pilaren en een mooie binnentuin met sinaasappelbomen. Echt een prachtige bezienswaardigheid die je niet mag missen.

Kriskras door wat straatjes vervolgens naar de kathedraal. Het is niet de meest bijzondere Kathedraal (na Segrada Familia en het Vaticaan valt alles een beetje in het niet ;))  maar het uitzicht vanaf de toren Miquelette is wel prachtig!

Vervolgens kun je verder naar één van de stadspoorten. Hierna kom je aan de groene oase van de stad Jardi di Turia, de voormalige rivierbedding nu een kilometers lang park waar je heerlijk kunt ontspannen van je wandeling!

 

Tips stedentrip Valencia

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl