Try before you die activiteiten in de Nederlandse natuur

Je kan het niet ontkennen, de Nederlandse natuur is écht wel prachtig. Zo divers en gevarieerd. En naar buiten de paden op en lanen in is goed voor mind én body. Veel activiteiten in de natuur verlagen je stressniveau aanzienlijk. Van de wildernis in Drenthe, tot het wadlopen of een vallende sterrenregen. Dit zijn de beste tips voor een try before you die avontuur in de Nederlandse natuur!  

Foto: Camping-Raft.com

Kamperen op een vlot (alleen bereikbaar met kano)

Ja voor de oplettende lezer, hij stond ook al getipt in het bijzondere overnachtingen rijtje, maar dit is wel een echte try before you die. Ik ga het zelf ervaren in augustus! Met een kano vaar je naar een kampeervlot in een afgelegen natuurgebied, waar je de nacht doorbrengt. Vissen, zwemmen, lezen, genieten en natuurlijk de zonsondergang en opkomst zien.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wouter van Bernebeek (@woutervanbernebeek) op

Zeevonk spotten

Zeevonk is een bijzonder verschijnsel in de Noordzee. Het is een soort alg dat na de zonsondergang oplicht in de zee. Wellicht zag je de foto’s al wel van Texel voorbij komen. Maar ook op andere plekken aan de zee, zoals bij mij thuis is het te zien. Blijf er dus een keer extra lang voor op het strand hangen.

Foto: Kampeermeneer

Wildkamperen in Nederland

De Kampeermeneer heeft natuurlijk een kampeertip voor je in Nederland. Officieel is wildkamperen in Nederland verboden, maar er zijn 100 plekken waar het wel kan. Bijvoorbeeld in iemands achtertuin of rondom een paal van Staatsbosbeheer. 

Foto: IkReis

Oesters steken in Zeeland

Jenny van Ikreis tipt oesters steken in Zeeland. Vanaf september begint het Oesterseizoen weer. In Goes kun je onder leiding van een gids oesters gaan steken. Deze zilte delicatesse mag je niet zelf rapen, maar moet je begeleidt doen. De gids leert je natuurlijk ook hoe je de lekkerste herkent en hoe je dit slijmerige papje moet proeven.  

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Reisgenie – Kimber & Saskia (@reisgenie) op

Hike bij zonsopkomst

Maak deze zomer eens een lekkere wandeltocht voor zonsopkomst. Dit is iets wat je op reis wel doet, maar niet zo gauw in Nederland! Met een doorkomend zonnetje, ochtend mist, een bijzondere beleving! Ga zeker een uur voor de zonsopkomst op pad, dan heb je de mooiste kleuren! En vergeet je thermoskan met thee of koffie niet! 
Tip: De Posbank is prachtig bij zonsopkomst, zeker als de hei in bloei komt.

Foto: Avontuur op Reis

Cabiner trekking in de wildernis van Drenthe

Aniek van Avontuuropreis tipt je de enige echte trekkingstocht in Nederland. Al wandelend door de wildernis van Drenthe kun je overnachten in een Cabiner. Een primitief huisje waar je zelf het water moet pompen en met hout de kachel op moet stoken. Rugzak op en gaan!

Foto: ASP Adventure

Grotbiken in Limburg

Natuurlijk hebben we in Nederland prachtige grotten! Maar hoe zou het zijn als je hier meteen mountainbike doorheen kan crossen! Op speciale zonder kettingen en met alleen het schijnsel van de fietslampen ga je het donker in. En het mooie van deze activiteit is, dit kun je ook doen met slechter weer!  Bekijk hier alle tips voor een weekend Valkenburg.

Foto: Myfootprints

Pelgrimstocht lopen in Nederland

Het lopen van een pelgrimstocht, zoals de bekende Santiago de Compostella, staat bij velen op de bucketlist. Maar wist je dat je in Nederland (en een stukje Duitsland) ook een week lang een pelgrimstocht kunt wandelen? Ivonne liep de Walk of Wisdom. De route gaat door de omgeving van Nijmegen.

Wild zwemmen

Er zijn zoveel meertjes, plasjes en rivieren waar je in Nederland hartstikke goed kunt wildzwemmen! Kijk vooraf even op de kaart of het er veilig is (blauwalg!) en of er veel stroming is. Het water is een stuk kouder, maar daarom ook extra verkwikkender. Het geeft bewezen een afname van een stresshormoon.

Foto: Stripe Away

Snorkelen in het Grevelingenmeer

Snorkelen in Nederland! Jazeker! Het Grevelingenmeer heeft een onderwaterwereld waar van alles te zien is! Diana beleefde een ware snorkelsafari in Zeeland. Nemo & Dory ga je er niet zien, maar wel een kolonie aan zeesterren! 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Maurice (@maurice_haak) op

Melkweg bekijken op Terschelling

Wist je dat Terschelling een officieel ‘dark sky’ gebied is? Het natuurgebied de Boschplaat is de donkerste plek van Nederland. De planeet Jupiter kan je de hele maand juli goed zien als een felle ster en ook de melkweg is bij helder weer in deze maand super te zien. Op Kaapsdûne, langs het fietspad tussen Tjermelân en Oosterend, staat ’s zomers boven op het duin een grote verrekijker opgesteld waarmee je bij halve maan prachtig de kraters op het maanoppervlak kunt bestuderen. En…11 t/m 13 augustus wordt een ware vallende sterrenregen verwacht!

Foto: Landal

Op vogelsafari en slapen op een eiland in het IJsselmeer

In het IJsselmeer liggen de Marker Wadden, een uniek stukje Nederland en waar vogelparadijs. Vanaf komende zomer kun je hier in een energieneutraal natuurhuisje overnachten. Zie vanuit je huisje steltlopers en pleviertjes naar voedsel prikken in het slib, sta op ooghoogte met zwemmende vogels in de vogelkijkhut Duikeend, en maak kennis met tijdelijke eilandbewoners als kluten, scholeksters en lepelaars. Misschien komt er zelfs wel een zeearend uit de Oostvaardersplassen overvliegen.

Overnachten in de Natuur

Wil jij overnachten op een uniek en afgelegen plekje in de natuur? Kijk dan eens bij Natuurhuisje.nl. 

Wat is jouw favoriete try before you die avontuur in de Nederlandse natuur?

Disclaimer: Grote foto & wild zwemmen afkomstig van 123rf, overige zie credits. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Try before you die activiteiten in de Nederlandse natuur”
  1. Kelly schreef:

    Wat een toffe activiteiten zeg! Grotbiken lijkt me wel wat, maar die vogelsafari klinkt ook niet slecht. Ik ben niet echt een vogelaar maar het ziet er wel erg mooi uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl