Review: Nooit meer op reis zonder deze Bose noisecancelling oordopjes

Tien keer zat ik in het vliegtuig op mijn wereldreis. En als er één ding irritant is zijn het de zoem- en ruisgeluiden in het vliegtuig. Ook in bussen heb je irritante geluidjes, om over een rumoerige hostelkamer maar te zwijgen. Met de noisecancelling oordopjes zijn die irritaties verleden tijd en kun je je zonder afleiding je muziek, podcast, luisterboek, Netflix echt afsluiten. Ik kan echt niet meer zonder!

Oordopjes voor op reis

Hoewel vele reizigers in combinatie met een iPhone de Apple Airpods gebruiken, kies ik dus liever voor deze versie met een draad. En stiekem vind ik die Airpods er nog steeds uitzien als stukjes tandenborstel. Juist door deze draad zijn deze oordopjes namelijk geluidsdicht. Alleen als iemand echt naast je staat en tegen je praat zul je iets horen, verder alleen de muziek of de podcast die je zelf luistert. Zet hem natuurlijk niet té hard voor gehoorschade. Het is een functie dus je kunt de oordopjes ook ‘gewoon’ gebruiken. Dat moet ook als je bijvoorbeeld op de fiets zit!

Tip: de leukste reispodcasts zette Corners of the World voor je op een rij.

Compact setje van Bose

Er zijn ook grote geluidsdichte koptelefoons, maar op reis wil je zo min mogelijk bagage. Daarom koos ik voor dit setje. Het Bose QuietComfort setje zit in een etuitje zo groot als een klein portemonneetje. Die past zelfs in mijn kleinste handtas! Daarnaast zitten ze heel fijn in je oren, ik heb er mee geslapen, er mee gefietst en gesport. En bij allen vallen ze er niet uit!

Hoe werkt de noise cancelling?

Aan het draad zit een zwart blokje. Met een aan/uit knopje switch je de geluidsbeperking aan of uit. Er brandt bij aan een groen lampje. Opgeladen gaan de oordopjes zo’n tien uur mee, is hij leeg, dan wordt het lampje oranje. Opladen kan met een mini-usbkabeltje gewoon aan een powerbank. Er zijn twee versies te koop, één met de iPhone kabel of een normale Aux versie. Ik heb voor een normale Auxversie gekozen omdat ik hem dan ook op de vliegtuigaudio en in mijn laptop kan gebruiken.

Tip: luister de ensannereist Spotifylijst op je reis, de leukste reisnummers met een fijne vibe!

Tussenstukjes voor Apple

Voor de nieuwste iPhone en iPad heb je het tussenstukje nodig, een stom iets aan de nieuwe generatie. Maar er is ook een geweldige uitvinding: een splitter waarmee je je iPhone/iPad gelijk kan opladen en je dus ook nog kunt luisteren naar muziek, podcast, luisterboek of kunt Netflixen!

Cadeautje voor jezelf of een wereldreiziger in spe

Ja, deze audioset is een investering, maar het dubbel en dwars waard. Zie het als een cadeautje aan jezelf! Of gaat je vriend, vriendin, zoon, dochter, collega of een andere geliefde op wereldreis en wil je hem/haar een mooi cadeau geven, dan is dit ook echt een aanrader. Ze zijn uiteindelijk zijn de Airpods met oplader duurder. Dus moet je kiezen… De Bose hoofdtelefoon redde een paar keer mijn nachtrust (en dat is voor mij als reiziger met migraine belangrijk) en ik heb nog niet eerder zulke fijne vluchten ervaren. Daarnaast al die uren in de bus, auto etc. Kortom ik kan hem je echt aanraden.

Alle artikelen uit deze blog:

ReizenReizen

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliatelinks.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Review: Nooit meer op reis zonder deze Bose noisecancelling oordopjes”
  1. Aniek schreef:

    Ja, noisecancelling oordopjes zijn zo fijn op reis! Ik heb een grote noisecancelling headphone die ideaal is in het vliegtuig: je hoort helemaal niemand meer. Nadeel is inderdaad wel dat die wat groter is om mee te nemen. Deze zien er wel lekker compact uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl