Toffe activiteiten voor een sportief weekend in Ardennen

Nu het er op lijkt dat we komende zomer niet naar een verre bestemming kunnen afreizen, zijn er natuurlijk toffe outdoorbestemmingen dichtbij huis. Stipt op één staat natuurlijk de Belgische Ardennen. Voor een sportief weekend ben je hier aan het goede adres. Benieuwd wat de leukste activiteiten zijn die je hier kunt doen? 

Activiteiten sportief weekend Ardennen

Mountainbiken

Waar je in het platte Nederland natuurlijk er met de normale fiets op uit gaat, heb je in de Ardennen wel een mountainbike nodig om de bergen te beklimmen. En als je offroad wilt gaan al helemaal. Wij huurden mountainbikes met routebeschrijving bij onze camping in Polleur. Algauw bleek dat fietsen daar echt wel andere koek is en echt een sportieve uitdaging. Ook is het best handig als je een band kan plakken. Van onze groep gingen er een banden stuk. We fietsten zo’n 3 uur door een prachtig landschap en dat was ook wel genoeg om daarna lekker uit te rusten.

Klimmen, abseilen en tokkelen

Waar je in Nederland voor een klimavontuur naar een klimbos of boulderhal moet, kun je in de Ardennen echt een stevige rotswand echt te lijf. Doe dit uiteraard wel onder begeleiding van een ervaren instructeur zodat je goed gezekerd bent. Als je geluk hebt kun je na een klim naar boven al abseilend of tokkelend naar beneden. Je kunt ondermeer via Spa Adventure voor €29,50 p.p. (prijs bij publicatie van deze blog) deze activiteit boeken. Ook voor kleine groepen (minder dan 8 personen). Je bent dan in totaal zo’n drie uur zoet.

Liever het echte grote werk en een uitdagend parcours. Dan moet je bij de Via Ferrata zijn. Dit is een stijle rotswand, hoogte 35 meter, met een parcours van 90 minuten non-stop klimmen. Bij Adventure Valley koop je hiervoor een toegangspas. Nabij is ook een klimpark (binnenkort nieuwe parcours) dus die activiteit kun je combineren!

Kanoën of kayakken

Met de vele rivieren zijn de Ardennen natuurlijk dé plek voor kanoën of kayakken en het kan dan ook op veel plekken. Zo zijn er de rivieren de Lesse, Ourthe, Semois en Amblève.  Je peddelt altijd stroomafwaarts, iedere aanbieder heeft verschillende afstanden. Ik ben zowel over de Ourthe richting Durbuy gekanood en vanaf Coo (bij Plopsa Coo en de waterval) over de Amblève. Weten hoe zo’n kano-avontuur is? Lees mijn blog. Psst. pas wel op voor overhangende takken 😉

Wandeldropping

Zelf ging ik de laatste keer op een wandeldropping. Dat betekent dat wij zonder plattegrond op pad werden gestuurd en zelf op de gok de route naar de camping terug moesten vinden. We kregen wel een portofoon mee waarmee we de andere groep konden vinden. Of dit de snelste route was, dit was zo’n 4 uur, weet ik niet. Maar het was een prachtige route ook in de omgeving van Polleur dus.

Tip: zoek je een mooie wandelroute (echte hike)? Stripe Away zette de mooiste wandelingen van de Ardennen op een rij.

Kamperen in de Ardennen

Uiteraard is een outdooravontuur niet compleet zonder kamperen. Wij kozen hiervoor een Cabane, een soort tuinhuisje zodat we alleen een luchtbed en slaapzak hoefden mee te brengen met een gaspitje en koelkast (koud bier!). Maar met gemak kies ik ook voor het trekkersveld. Er is grootschalig sanitair dichtbij, een kleine campingwinkel, kampvuurplaats en zelfs een in gebunkerde bar met tot in de late uurtjes feest. Let op wildkamperen is niet toegestaan in de Ardennen. Kies dus altijd voor een camping. Via Vacance Select kun je veel mooie campings in de Belgische Ardennen boeken.

Tip: Zoek je voor kampeerspullen die je mee wilt nemen naar de Ardennen? Neem dan een kijkje bij Bol.com of
Kamperen

Tips in de Ardennen

Zoek je meer tips over de Ardennen? Bezoek bijvoorbeeld het stadje Durbuy en maak er een stadswandeling met proeverij. Je kunt ook de grotten van Neptunes bezoeken of ga een dagje naar Luik. Wil je meer leren over de historie? Ga dan zeker naar Bastogne voor een cultureel bezoek aan het Mardasson monument en War museum.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
België
Deel dit bericht op...
[jpshare]
3 reacties op “Toffe activiteiten voor een sportief weekend in Ardennen”
  1. Lizette schreef:

    Ik vind abseilen en tokkelen zo leuk! En de Ardennen zijn schitterend. Maar of we er deze zomer heen mogen, ik wacht het af. Zou wel heel graag willen.

  2. Desi schreef:

    Leuke tips. Ik ben echt dol op de Ardennen. Wij gaan ieder jaar naar SPA op bezoek bij mijn ouders en ontdek nog steeds nieuwe dingen.

  3. […] Wij maakten een geweldige wandeling bij bergrivier de Ninglinspo. Blogger Sanne schreef over toffe activiteiten voor een sportief weekend in de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl